Značajke lijeka "furazolidon" za mačke

Kemijski sastav

Može biti mnogo uzroka proljeva kod mačaka - od banalnog trovanja lošom hranom do ozbiljne zarazne bolesti.

Međutim, bez obzira koji čimbenici uzrokuju proljev, to predstavlja prijetnju zdravlju, pa čak i životu životinje, tako da je važno da vlasnik odmah pruži pomoć. Prvo što se savjetuje bila je upotreba antimikrobnih i antibakterijskih sredstava. Jedan od njih je furazolidon.

Kemijski sastav

Sastav lijeka "furazolidon" uključuje istu aktivnu tvar u količini od 50 mg. Sljedeći dodatni elementi dodaju se i tabletama: krumpir škrob, laktozni monohidrat, silicij -slobodan -voda -slobodni dioksid, kalijev stearat. Izlazni obrazacAlat se proizvodi u Rusiji, Bjelorusiji, Ukrajina. Budući da se koristi i u medicini i u veterinarskoj medicini, možete ga kupiti u redovnoj ljekarničkoj mreži.

Dali si znao?Najstariji ostaci domaće mačke danas se nalaze na teritoriju Cipara. Arheolozi ih pripisuju 7500 g. PRIJE KRISTA. e. Životinja je pokopana s osobom.

Izlazni obrazac

Furazolidon se proizvodi u obliku žutih tableta. Pakiranje sadrži 10 ili 20 komada, 10 u blisteru. U veterinarskoj medicini koristi se i alat u obliku žutog kristalnog praha.

Je li moguće dati mače od furazolidona

Budući da mali mačići još uvijek imaju krhki imunološki sustav, zarazni procesi razvijaju brzinu munje, a proljev može dovesti do dehidracije u najkraćem mogućem vremenu, oni se ne mogu sami tretirati. Je li moguće dati mače od furazolidona"Furazolidon" se ne koristi za mačiće u veterinarskoj praksi, jer je teško podijeliti tabletu u skladu s niskom težinom, a rizik od predoziranja je sjajan.Uz bilo koju bolest, odmah biste trebali potražiti veterinarsku pomoć kako biste izbjegli ozbiljne posljedice za zdravlje djeteta. Veterinar na temelju inspekcije, simptoma i analiza odredit će uzrok mačića i propisati učinkovit tretman.

Načelo djelovanja lijeka

Aktivna supstanca lijeka uništava štetne bakterije i mikrobe, što dovodi do kršenja probavnog trakta životinje. Načelo djelovanja lijekaNegativno djeluje na salmonelu, streptokoke, proteus, gljive iz roda Candida, Lipmybia, Trichomonas, Coccidia, Colibacteria. Učinak lijeka na pseudoznanstvenu štap i anaerobne bakterije ne širi se.

Apsorpcija lijeka u želucu i crijevima događa se polako. Uklanja se s urinom i izmetom 1-2 dana. Jedna od prednosti lijeka je ta što se stabilnost patogenih mikroorganizama na aktivnu tvar razvija polako.

Dali si znao?Prema zapisima Guinnessove knjige Records, najviša mačka na svijetu predstavnik je pasmine Savanne po imenu Trabble. Rast mu je bio 48 cm.

Indikacije za upotrebu

Furazolidon je prikazan za upotrebu za takve zdravstvene probleme:

  • Helmintska invazija, koja je popraćena probavnim poremećajima;
  • trovanje hranom;
  • crijevna infekcija;
  • dizenterija;
  • paratifus;
  • proljev nepoznate etiologije;
  • rane i opekline u kojima se razvija zarazni proces.

Upute za uporabu i doziranje u veterinarskoj medicini

Doziranje za mačku izračunava se na temelju njegove težine. 1 kg žive težine dnevno je potrebno 15 mg aktivne tvari, ovo je oko 1/3 tableta. Na primjer, životinju teška 3 kg trebat će 1 tabletu dnevno. Mačke čija težina prelazi 5 kg također daju 1 tabletu dnevno. Indikacije za upotrebuTablete se zgnječe i hrane se životinji zajedno s hranom ili dodaju u vodu i ispadaju iz šprice ili izlivaju u usta. Budući da lijek ima gorčinu, malo je vjerojatno da će je mačka koristiti vlastitu slobodnu volju, pa morate naučiti piti prisilno.

Izračunana doza mora biti podijeljena na 2-3 prijema dnevno. Između prijema trebali biste izdržati odmor od 4-6 sati. Tečaj ne bi trebao biti više od 3-5 dana, osim ako stručnjak nije propisao dulje liječenje ovim alatom.

Važno!Unatoč činjenici da se lijek pušta bez recepta, vrijedi tek nakon savjetovanja s veterinarom, koji bi trebao obojiti doziranje, učestalost i učestalost prijema.

Ako se lijek koristi za liječenje crijevne infekcije, tada ga ima smisla koristiti u kombinaciji s probioticima i enterosorbensom. Da bi se spriječila dehidracija koja se događa u slučaju dugotrajne proljeva, životinja mora biti obilno. Preporučuje se pripremiti 5 % otopinu glukoze.

Kontraindikacije i nuspojave

Lijek nije toksičan za mačke i druge životinje. Uz pravilno odabranu dozu, njegova upotreba ne podrazumijeva razvoj nuspojava. Upute za uporabu i doziranje u veterinarskoj mediciniProizvod se ne može dati životinjama koje doje doje, jer u ovoj kategoriji testiranje lijeka nije provedeno.Ne možete nahraniti lijek mačku ako ima intoleranciju na pojedinačni furazolidon.

Strogo je zabranjeno premašiti preporučene norme. S predoziranjem mogući su razvoj upalnog oštećenja živaca, alergija, toksični hepatitis.

Nakon nanošenja lijeka, važno je prvi put pratiti stanje životinje kako bi se primijetila pojava nuspojava na vrijeme i obavijestila veterinara o njima.

Analozi i cijene

Ne postoji potpuni analog lijeka. Levomicetin, Loperamid, metronidazol slični u akciji su slični u akciji. Trošak furazolidona u tabletama u ruskoj mreži ljekarni je 90–120 rubalja. za paket od 20 komada.

Uvjeti skladištenja

Kao što proizvođač pokazuje, lijek se može koristiti u roku od 3 godine nakon objavljivanja.Kontraindikacije i nuspojaveSkladištenje lijeka treba izvesti u zatvorenim uvjetima, u temperaturnom rasponu 0...+25 °, u nedostatku vlage i izlaganja sunčevoj svjetlosti. To bi trebao biti izvan pristupa djece i kućnih ljubimaca, daleko od hrane i pića.

Važno!Prije nego što dajete lijek životinji, trebali biste se upoznati s datumom isteka. Ako je gotovo, zabranjeno je davanje lijeka mački. To joj može naštetiti zdravlju.

Sažimajući, napominjemo da je furazolidon učinkovito antimikrobno sredstvo koje vam omogućuje zaustavljanje proljeva kod mačaka uzrokovanih bakterijama i mikrobima. Važno je pridržavati se uputa, a ne samo -medikata. Da ne biste naštetili kućnom ljubimcu, morate se savjetovati s veterinarom.

301

Članci o toj temi
LiveInternet