"Execan": od onoga što i kako dati mačku

Opis, sastav i oblik oslobađanja

Ne samo da ljudi mogu pretrpjeti alergijske reakcije. Životinje su im također podložne - posebno -. Teško je dijagnosticirati alergije kod mačaka, budući da je koža životinje skrivena pod gustom vunom, i razmotrite osip na epidermi, najvjerojatnije neće raditi.

S vremenom simptomi postaju izraženiji, a vlasnici se okreću veterinaru. Nakon potvrde dijagnoze, PET će biti propisan anti -alergijski hormonalni lijek. Jedan od njih je "Execan" Na temelju deksametazona.

U ovom ćemo članku govoriti o uputama za upotrebu "ECZECAN" za mačke, njegovih bioloških svojstava, nuspojava i kontraindikacija.

Opis, sastav i oblik oslobađanja

Eczecan je hormonalni lijek nove generacije. Propisano je za zaustavljanje alergija i nasljedne predispozicije na senzibilizaciju. Ovaj lijek ne predstavlja opasnost za život životinje, djeluje brzo i namjerno.

Važno!Lijek je zabranjeno dati mačkama s dijabetesom, jer uključuje saharozu.

Sastav lijeka uključuje sljedeće komponente: deksametazon, vitamin PP, piridoksin hidroklorid, pomoćna supstanca-sukroza, alifatske alfa-aminokiseline (koji sadrži serum). Biološka svojstvaEczecan se nalazi na farmaceutskom veterinarskom tržištu u mjehurićima, proizvod se proizvodi u kubičnom obliku. 8 kockica je pakirano u jedan blister. Eczecan ambalaža sadrži 2 mjehurića.

Biološka svojstva

Ovaj hormonalni lijek dizajniran je na temelju deksametazona - sintetičkog glukokortikoida s protuupalnim učincima. Zbog svoje kemijske strukture, deksametazon ima učinkovitiji i usredotočen učinak na žarišta upale, u usporedbi s prirodnim glukokortikoidima.

Među glavnim funkcijama Execana može se razlikovati:

 • smanjenje učinka razdražljivosti kože, uklanjanje svrbeža;
 • obnavljanje normalne funkcionalnosti epiderme i vunene poklopce;
 • aktiviranje procesa detoksikacije u jetri;
 • stabilizacija propusnosti staničnih membrana;
 • deaktivacija i uklanjanje otrovnih tvari iz tijela;
 • inhibicija proizvodnje posrednika koji stimuliraju upalne reakcije;
 • normalizacija metabolizma proteina i ugljikohidrata.
Indikacije za upotrebu

Kada se brinete za mačku, bit će vam korisno znati o stvarima kao što su: također pročitajte

Odvojeno, želio bih reći da metionin (alifatska alfa-aminokiselina), koji je dio execana, pomaže u aktiviranju sinteze keratina. Keratin je zauzvrat dizajniran za poboljšanje stanja kože i

Indikacije za upotrebu

Eczecan je razvoj francuskih ljekarnika. Ovaj će lijek pomoći u borbi protiv ekcema uzrokovanih alergijskim reakcijama. Veterinari također prakticiraju njegovu upotrebu za liječenje kroničnog i akutnog dermatitisa. Treba napomenuti da disfunkcije kože mogu biti uzrokovane parazitima bakterijske etiologije, međutim, u ovom će slučaju Execkan biti neučinkovit.

Dali si znao?Mačke su jedan od najljepših sisavaca. Spavaju 16 sati dnevno.

Napadi alergijskih reakcija kod mačaka mogu se pojaviti na pozadini terapije s patogenetskim sredstvima. Da bi se spriječile takve reakcije, veterinari mogu istovremeno propisati ekzekan s patogenetskim lijekovima. Način primjene i doze

Način primjene i doze

Proizvod u obliku kocke ima ugodan slatki okus, tako da ga kućni ljubimci mogu koristiti u svom najčišćem obliku. Ako se primijeti odbijanje, tada je potrebno otopiti lijek u hrani ili toploj vodi. S terapijom "execkan", doziranje treba uzeti u obzir u odnosu na težinu mačke:

 • Mačke do 5 kg: u liječenju u prvih 96 sati - 1/2 kocke, sljedeća četiri dana - 1/4 kocke;
 • Od 5 kg: u prvih 96 sati - prema cijeloj kocki, sljedećih 96 sati - na polovici kocke.

Kao što vidite, terapijski tečaj u većini slučajeva traje 8 dana. U ovom trenutku morate pažljivo nadzirati zdravstveno stanje mačaka i obavijestiti veterinara o svim promjenama. Neprihvatljivo je proći metode lijeka, jer će se terapeutski učinak od ovoga značajno pogoršati. Kontraindikacije, ograničenja i nuspojave

Pogledajte upute za upotrebu drugih mačaka za mačke, kao što su: i

Kontraindikacije, ograničenja i nuspojave

ECZECAN je zabranjeno koristiti za terapiju mačaka u sljedećim slučajevima:

 • mačka nosi potomstvo;
 • endokrine bolesti s nedovoljnom proizvodnjom inzulina;
 • pogoršanje zaraznih bolesti u životinji;
 • Pojedinačna netolerancija tijelom mačjih komponenti lijeka.

Važno!Ekzekan neće pomoći u borbi protiv dermatitisa gljivične prirode.

Veterinari napominju da su podložne doziranju i pravilima terapije, nuspojave se ne promatraju. U vrlo rijetkim slučajevima, pri zanemarivanju kontraindikacija ili u slučaju predoziranja, može postojati:

 • mišićni grčevi;
 • kršenja srčanog mišića;
 • disfunkcija mišićnih struktura;
 • povećanje krvnog tlaka;
 • mučnina, povraćanje, proljev;
 • oštećenje sluznice membrane gastrointestinalnog trakta;
 • povećano mokrenje, jaka žeđ;
 • povećani apetit;
 • Smanjenje težine životinje.
Rok trajanja i uvjeta skladištenja

Bit će korisno vlasnicima mačaka čitati o mogućim kućnim ljubimcima: i

EKZECAN je dopušten da se koristi zajedno s sedativnim i općim toniranim lijekovima. Tijekom rada s agensima za deksametazon, potrebno je poštivati ​​utvrđena higijenska pravila: Operati ruke, pravovremeno bacati pokvarene i istekle lijekove, promatrati pravila za pohranjivanje lijekova.

Rok trajanja i uvjeta skladištenja

Lijek ostaje na suhom mjestu na temperaturama +10...+25 ° C. Sunčeve zrake ne bi trebale prodrijeti u mjesto za pohranu. Pristupačnost za djecu i životinje trebala bi biti strogo ograničena. U zapečaćenom pakiranju "Execan" traje 3 godine. Depresivne kocke podliježu odlaganju (ako nisu odmah korištene za liječenje životinje).

Dali si znao? Ranije se vjerovalo da su mačke prvo pripitomljene u drevnom Egiptu oko 4.500 tisuća. prije nekoliko godina. Arheolozi su negirali tu činjenicu, iskopavajući jedan od grobova na otoku Cipar. Grob oko 9000 tisuća. godine, i mačji kostur pronađen je u njemu, što ukazuje na ljudsko prijateljstvo s ovom životinjom mnogo prije ovog vrlo prijateljstva na afričkom kontinentu.

Sada znate kako lijek djeluje i kako ga koristiti kao terapiju za mačke. No, unatoč svemu, bolje je konzultirati se s iskusnim veterinarom prije početka liječenja.

Članci o toj temi
LiveInternet