Češljanje za pse za češljanje vune

Kada kupujete psa, morate se pobrinuti ne samo o njegovoj prehrani i zdravlju, već i o mnogim drugim važnim stvarima, poput vune. Uostalom, maksimalna količina vremena je odlazak na njezin odlazak, ili bolje rečeno, za češljanje. Ispravno odabrani češalj pomoći će lako i brzo provesti ovaj postupak.

Kako odabrati češalj

Četkica za češljanje vune kod pasa treba biti izrađena od materijala visokog kvaliteta i obavezno uklopiti vrstu životinjske vune.

Za glatke pasmine pasa

Češljanje za glatko -pse će pomoći da se riješe mrtvih dlaka. U ovom je slučaju bolje zaustaviti izbor na grebenu, strugaču, četkici za masažu ili posebnim rukavicama. Također se preporučuje korištenje češlja sa zubima različitih duljina ili s rotirajućim zubima.

Kako odabrati češalj

Odabir češljanja za češljanje psa

Dugim stijenama

Češalj za pse s dugom vunom vrlo je važan, jer ih je potrebno češljati svaki dan kako bi se spriječilo stvaranje kvržica kose, koje je tada teško češljati. Možete kupiti najobičniji češalj ili koristiti masažu. Da biste uklonili višak premaza, preporučuje se korištenje puddera.

Ako kaput padne, u ovom će slučaju Coltunoreza biti korisna, također visoku učinkovitost pokazuje Furminator i češalj grablje.

Što je najprofesionalniji

Češljajući duge stijene

Važno! Uz aktivno stvaranje krutosti, toplo se preporučuje korištenje spremnika.

Za tvrdo -hlesane pse

Psi s tvrdom vunom ne podliježu sezonskom rastu, pa će se vlasnik morati izravno riješiti stare kose. Za tvrdo -hranjene stijene koriste se za češljanje za strujanje ili spojku.

Ovisno o veličini psa

Odabirom češalja za pse, prije svega morate se usredotočiti na rast životinje. Ovo nije preduvjet, ali ako je češalj mali, tada će postupak češljanja potrajati puno vremena, a malo je vjerojatno da će donijeti visoku učinkovitost.

Četkica za vunu malih pasa trebala bi biti, naprotiv, mala, jer uz njegovu pomoć možete se riješiti starih dlaka čak i na najnepovoljnijim mjestima.

Bilješka! Za pseću vunu, bez obzira na njegovu veličinu, potrebno je pobrinuti se za nju, jer će s vremenom ući u zapetljane i može uzrokovati probleme s psom.

Što je najprofesionalniji

Četkica za pse može biti vrlo različita, ali vrijedno je znati da su svi alati podijeljeni po funkcijama: za češljanje vune, za njegovanje, za obrezivanje (koristi se trimer), uklanjanje buva i za frizure životinje.

Za njegovanje

Trebate vrisak češalj, koji po izgledu nalikuje češlju s tankom uskom ručkom. Možete češljati životinju zubima i oštar kraj, na primjer, razdvajanje. Koristi se i uklanjanje. Uz pomoć, knedlena vuna je odsječena ili se potkožna izvuče.

Proizvođači

Češalj za njegovanje

Drugi alat koji se koristi za njegovanje naziva se Coltunore. Ima duge oštre oštrice, pa ako nema iskustva u njegovoj upotrebi, bolje je ne riskirati.

Za kombiniranje buva

Četkica za češljanje pasa koja će vam pomoći da se riješe buha i njihovo potomstvo je češalj s vrlo čestim zubima, udaljenost između toga je toliko mala da se uklanjaju buhe zajedno s vunom. Kada ga odaberete, važno je obratiti pažnju na dimenzije, jer odabrani mali češalj teško može pomoći u kombiniranju velikog psa veličine kvalitativnog. Ali veliki greben može samo ozlijediti malog psa, pa bi klinčiće trebalo odabrati strogo za veličinu životinje.

Bilješka! Ne vrijedi redovito koristiti takvu vrstu češlja, jer ga koža može ozlijediti, rušeći ne samo izbačeni podlogu, već i izvlačeći novi.

Osnovna pravila izgaranja

Češljanje za češljanje buva

Proizvođači

Među najpopularnijim brandovima češljeva za kratke i duge pse su istaknute:

  • Artero. Kombinira se za pse koji se koriste i za češljanje i za uklanjanje buva. U prodaji se nalaze modeli sa zubima, kao i s dva reda. Uglavnom se koristi za srednje i velike pasmine;
  • Maksi-pin. Book Combs s metalnim ili drvenim klipovima, čija se duljina kreće od 21 do 35 mm. Proizvodi se u tri veličine, među kojima postoji čak i opcija džepa;
  • Trixie se proizvodi u velikom asortimanu. Ovo je grablje s metalnom ručicom, predenjem ili bikaturom zuba. Combs se proizvodi i s ručkama i bez njih.

Osnovna pravila izgaranja

Tijekom češljanja pasa mora se promatrati skrb kako ne bi naštetilo životinji. Ako je kosa zbunjena, prvo se koristi češalj s vrlo rijetkim zubima, pažljivo češljajući kućište, šape i rep, a tek tada možete uzeti gumenu četkicu za pse.

Ako postoje krute, tada se moraju rastaviti čak i prije češljanja. Tijekom pranja životinje, također morate koristiti češalj kako dlake ne brkaju.

Važno! Potrebno je provoditi češalj samo rastom vune, dopušteno je da se diže samo tijekom stila, a to se radi s masažnim brašivačima.

Koliko često kućnim ljubimcima treba čišćenje vune

Češljajući duge pse i kolekcija vune

Da bi uklonili zreli pahuljica, dan je počeo češljem češljem s rogom, a zatim se razdvojio da podigne kralježnicu, a tek tada uklanjaju pahuljicu. Vuna prikupljena na alatu mora se periodično ukloniti rukama kako biste mogli što više dlaka što je više moguće.

Koliko često kućnim ljubimcima treba čišćenje vune

Najčešće se psi moraju češljati tijekom mola, ali ostalih dana se kombinirana frekvencija određuje u svakom slučaju pojedinačno, ovisno o duljini vune. Ako je životinja glatka -zalijepljena, tada se može ogrebati ne više od jednom u 15 dana. Ako pas ima kratku, ali dovoljno tvrd, onda ga je potrebno češljati jednom svakih 20 dana.

Što se tiče dugih pasa, morat ćete ih češljati svaki dan, pa prilikom pokretanja takvog psa morate biti spremni.

Dakle, danas postoji ogroman izbor češlja za njegovanje i obrezivanje pasa. Prije nego što odaberete određeni model, morate se konzultirati sa stručnjakom kako ne biste naštetili životinji i odabrali opciju koja je idealna u rastu životinje i duljini vune.

Članci o toj temi
LiveInternet