"Fiprist" za mačke: uništavanje krpelja, kombija, buva i drugih parazita kod mačaka

Spoj

Imajući lepršavog prijatelja kod kuće, želimo pružiti pouzdanu zaštitu životinje od takvih neugodnih parazita poput buva i uši, jer mogu ugristi ne samo mačke, već i ljude i ljude. Ugrizi uzrokuju svrbež i češljanje tijela do rana. Osim toga, svi su ti paraziti izvori širenja infekcija i parazitskih bolesti. Na tržištu postoji veliki izbor lijekova koji se bore protiv ektoparazitija kod mačaka. Jedan od njih je "fipristički skot", proizveden u Sloveniji. Detaljno ćemo se upoznati s ovim lijekom, naučiti njegove prednosti i nedostatke.

Spoj

Lijek je dostupan u obliku prozirne tekućine sa žutim nijansama. 1 ml otopine sadrži glavnu tvar fiponila - 100 mg. Uz to, postoje: Povidon, polisorbat, butilhidroksianizol, butilhydoluen, dimetil sulfoksid.

Dali si znao? Jedna mačka može uštedjeti do 10 tona zrna od glodavaca godinu dana, izvrsno sluh pomaže, omogućuje vam da čujete šuštanje miševa na udaljenosti od 0,5 km, a zveckanje - do 25 m do 25 m. Zahvaljujući ovoj kvaliteti, mačke u Velikoj Britaniji su u službi već 130 godina.

Farmakološka svojstva

Fineprin aktivne tvari u sastavu kapi na ionskoj razini blokira prijenos živčanih impulsa na parazitne receptore, uzrokujući paralizu i daljnju smrt. Farmakološka svojstvaTekućina nanesena na kožu tijekom dana ravnomjerno je raspoređena kroz tijelo, akumulira se u koži, u kosi, lojnim žlijezdama i na taj način štiti životinju od invazije na parazite.

Izlazni obrazac

"Fipristički stas I" proizvodi se u pipetama izrađenim od polietilena, nabijenih (svaki zasebno) u vrećicama od folije. U kartonskom pakiranju postoje 3 pipete, koje, ovisno o težini životinje, mogu biti različitih količina: od 0,5 do 4,02 ml.

Važno!Lijek se proizvodi samo za vanjsku upotrebu.

Indikacije za upotrebu

"Fiprističko mjesto on" može se koristiti za liječenje i prevenciju mačaka od 8 tjedana starije od:

 • Paraziti koji osnažuju krvi - buhe i uši;
 • uši krpelja;
 • krpelja s oksodic i heilitella;
 • Flea dermatitis, kao jedna od komponenti složenog liječenja.
Izlazni obrazac

Doziranje

U tretmanu mačke i kao preventivno sredstvo koristi se 1 pipeta s volumenom od 0,5 ml, koja sadrži 50 mg fapronila.

Način aplikacije

"Fiprističko mjesto on" primjenjuje se jednom na suho, bez ikakvog oštećenja, epiderme. Pipeta je probijena stražnjim dijelom poklopca. Mačji kaput u lopaticama je gurnut, a lijek se stisne izravno na kožu na jednoj ili više točaka.

Osjeti se aktivnost lijeka:

 • od krpelja-2-3 tjedna;
 • od buva i uši - do 45 dana.

Od krpelja i buva, također se preporučuju mačke

Da biste se riješili krpelja uha, lijek je usađen izravno u obje uši, do 6 kapi u jednoj. Ujednačena raspodjela tekućine u auriku postiže se zbog savijanja uha na pola i masaže u podnožju.

Kršenje sheme unosa ponekad smanjuje učinkovit učinak lijeka. Indikacije za upotrebu

Nuspojave

Ispravna primjena preporuka uputa bočnih komplikacija i odstupanja ne uzrokuje. Ako se lijek primjenjuje više potrebna doza, mačka ima obilnu slinu, drhtanje mišića i povraćanje. Lijek se mora isprati vodom šamponom za životinje.

Kontraindikacije

Lijek je zabranjen za upotrebu:

 • mačići ispod 1,5 mjeseca;
 • zaraženi i oslabljeni pojedinci;
 • reagirajući na pojedinačne komponente lijeka.

Dali si znao?Paraziti koji postoje u liniji kose mačaka mogu upravljati životinjama i ljudima. To je otkriveno 2006. godine tijekom istraživanja provedenog preko mikroba Toxoplasma gondii, koji dolazi do mačaka od štakora. U ovom trenutku studije su u tijeku.

Uvjeti skladištenja

"Fipristički prekidač on" trebao bi biti daleko od hrane i hrane za životinje. Potrebno je uštedjeti u hermetičkom pakiranju, na mjestu gdje sunce ne pada, na temperaturi koja nije viša od +25 ° C. Ako su ovi uvjeti ispunjeni, lijek je prikladan za 3 godine od vremena puštanja. Potrošini fipiprist Skot koji ga treba odlagati. Doziranje

Analogni

U veterinarskim ljekarnama u prodaji možete kupiti lijekove slične u sastavu i načinu djelovanja, kao što su:

 1. "Dan je SO"-Youlelish Masna tekućina sa slabim specifičnim mirisom.
 2. "Frontline" - otopina od parazita, aktivna tvar fipitron - 10%.

Važno!Ponavljana obrada moguća je tek nakon 21 dan.

Pozitivni pregledi kupaca koji su koristili "fiprirističke sportove" u borbi protiv parazita govore o dobroj kvaliteti lijeka i mogućnosti njegove uporabe.

Treba uzeti u obzir samo da je, kako bi se izbjegla ponovna infekcija vaše voljene mačke s tim krvoprolićima, potrebno obaviti opće čišćenje sobe i promijeniti leglo u životinji. Sve ove radnje pomoći će da duže vrijeme spasi pahuljanog prijatelja od dosadnih insekata.

Članci o toj temi
LiveInternet