Shley za spitz: koji je ovratnik bolje odabrati

Spitz zahtijeva pravilno hranjenje, redovne šetnje i stalnu njegu. Za udobne i sigurne šetnje treba birati pojas za Spitz. Omogućit će kućnom ljubimcu da mirno hoda pod kontrolom, spriječi nasumični pogodak psa ispod kotača automobila.

Značajke municije

Svaki pas ima svoju težinu, dimenzije i strukturu kaputa, pod kojima je ovratnik odabran. Prije kupnje morate biti sigurni da je savršen za kućnog ljubimca, ne uzrokuje nelagodu.

Značajke municije

Spitz se dobro ponaša na povodcu

Koji je ovratnik bolji za Spitz? Proizvođači nude nekoliko opcija za proizvode:

 • Tip hoda koristi se za hodanje. Strukturne značajke uključuju pouzdanost vezanja veze s povodom. Nalična strana izrađena je od mekog materijala i ne trlja vrat psa;
 • Usluga ili obuka. Na površini ovratnika je olovka koja pomaže zadržati psa. Posebne petlje na gornjem dijelu ručke omogućuju vam da regulirate napetost povodaca ili umirite nestašnog kućnog ljubimca s laganom zadavljenom;
 • straža. Ima veći volumen, isključujući neugodne senzacije iz dugog boravka u ovratniku. Ako trebate popraviti povodac, na nju se stavlja polana, na koju se fiksira karabin.

Važno! Uzgajivači pasa preporučuju stavljanje ovratnika za Spitz, prema potrebi. Kod kuće životinja bi trebala biti bez nje.

RINGUVKA, OVDJE ili DULLO za Spitz: što je bolje

Okovratnik

RINGUVKA, OVDJE ili DULLO za Spitz: što je bolje

Ljubitelji pasa preferiraju okrugli nagib za Spitz umjesto uobičajenog ovratnika. Pribor ima sljedeće prednosti:

 • pomaže da psa drži blizu vlasnika;
 • ne šteti kralježnici neočekivanim trzajem;
 • Kada se sastane s agresivnim četveronožnim psima, lako je podići prema gore.

Minusi nošenja uključuju rizik od dlakavih oštećenja. Dugoročna upotreba dovodi do lokalne ćelavosti, a ako hodate kućnog ljubimca ne više od 60 minuta., Tada će vuna zadržati svoj izvorni izgled.

Bilješka! Pažljivo odabrani pojas neće ograničiti psa i spriječiti ga u prirodnim pokretima.

Bez obzira na izbor proizvoda, trebao bi biti izrađen od kvalitetnih materijala. Prednost se daje istinskim kožnim predmetima, najmanje šteti vuni pomeranskog Spitza. Kućni ljubimac može pokazati što mu je prikladnije posjetiti ulicu. Da biste to učinili, trebate ga naizmjenično hodati u pojasu i ovratniku s povodcem.

Je li moguće kombinirati uobičajeni ovratnik i ovratnik buha

Shleka

RINGOVKA - dodatak koji se koristi na izložbama. U njemu se povodac s ovratnikom spoji u jednu cjelinu. Pomaže pokazati kućnog ljubimca, za razliku od ovratnika, nije zabranjeno na izložbenim događajima. Dizajn ne dopušta psu da spusti glavu, struktura nalikuje zalutalu.

Je li moguće kombinirati uobičajeni ovratnik i ovratnik buha

Debela i duga vuna Spitza kontraindicirana je za biološke i ultrazvučne ogrlice. Prikladan dodatak za pse smatra se opcijom zasićenim posebnim kemikalijama.

Ne može se dugo koristiti zbog visokog rizika od razvoja alergijske reakcije i žarišnog gubitka vune. Ovratnici za borbu protiv šiljaka kontraindicirani su za Spitz, zamijenjeni su kapljicama protiv buva.

Važno! Kombinacija konvencionalnog i terapijskog ovratnika je neprihvatljiva, posebno za ovu pasminu.

Popularni proizvođači pribora za hodanje

Postoji nekoliko poznatih kompanija (na tržištu za četiri podloge):

 • Ovratnik - Ukrajinska produkcija koja nudi nekoliko linija za ukrasne proizvode. Modeli "glamur" i "dijamant" namijenjeni su javnim izlazima s kućnim ljubimcima. Većina opcija ukrašena je sjajnim šljunkom, nisu prikladne za svakodnevno nošenje. Bolje je ići u šetnje s kućnim ljubimcem u ovratniku "meka" - dodatak s okruglim dijelom koji ne krši strukturu pseće kose. Pod dizajnom vuna ne briše. Prosječni trošak 250-600 rubalja.;

Popularni proizvođači pribora za hodanje

Ovratnik

 • Formydogs - dijete ruskog proizvođača. Tri sorte proizvoda nude se za Spitz: Rainbow (s obojenim kamenjem), "Velvet" (od kože s baršunastom kožom), "Memoriali" (svijetla boja ogrlica koje nisu namijenjene dugoročnom nošenju). Minimalna cijena počinje od 650 rubalja.;
 • Ezydog (Australija) - Poduzeće koje proizvodi ogrlice za male i velike pasmine. Proizvodi se sastoje od pouzdanih materijala s vodenim efektom koji je lako očistiti. Trošak počinje od 2000 rubalja.*

Bilješka! Nije teško odabrati okrugli ovratnik za štene, samo izmjerite vrat i dodati 5 cm dobivenim brojevima.

Kako odabrati pribor za šetnju

Povork za Spitz trebao bi biti tanak i što je moguće lakši. Pored ovih pokazatelja, posebna se pažnja posvećuje snazi ​​proizvoda, oni bi trebali biti izrađeni od kože, cerada, najlona. Pri zanemarivanju preporuka i kupnje proizvoda sumnjive kvalitete, pas će ga lako grickati ili razbiti.

Nosač na kojem karabin drži ne smije dodirnuti vunu. Inače će ga psa kad se kreće početi suzati. Optimalna duljina povodca je oko 5 m. Ova je veličina dovoljna za slobodno pomicanje psa i održavanje kontrole nad njegovim ponašanjem.

Koji je od povodca bolji za Spitz? Standardni ili kotrljajući tip. Potonji je prikladniji, lako je uviti i držati psa u blizini sebe, kontrolirati njegovu sigurnost.

Kako odabrati pribor za šetnju

Rulet

Kako sami napraviti nagib

Kako šivati ​​nagib:

 1. Mjeri Odjel za grlić maternice zajedničkim centimetrom.
 2. Dodajte 5 cm. Potrebni su za pričvršćivač.
 3. Izmjerite širinu od 10-15 mm. Namještaj bi trebao blokirati glavni proizvod.
 4. Odaberite kôd ili tekstilnu vrpcu.
 5. Izrezati.

Bilješka! Kabelski svežanj je zašiljen s duljinom uboda s dva cijene. Unutrašnjost je prekrivena materijalom koji podsjeća na baršuna.

Je li potreban pomeranski Spitz

Pasminu karakteriziraju minimalne veličine njuške, koje nisu namijenjene njušku. Koriste se proizvodi Kapron ili kožni:

 • kada pokušavaju ugrizati prolaznike -bo;
 • agresivan stav prema varljivim mačkama i psima;
 • Zanemarivanje naredbi vlasnika o zabrani odabira objekata s tla.

Alat za odvraćanje možete naručiti u radionici za šivanje stvari za četiri -leged.

Pronalaženje dodataka za hodanje za psa je lako, pogotovo ako se životinja razlikuje štetnim karakterom. Dovoljno je kupiti gotov proizvod dobro poznate tvrtke, a u teškim slučajevima kupite njušku za ovratnik s povodcem ili nagibom.

*Cijene su naznačene za studeni 2019.

Članci o toj temi
LiveInternet