Cijepljenje "multifel-4": kako i gdje uboditi mačku

Kratki opis i sastav lijeka

Kućni ljubimci ne zahtijevaju samo pažljivu njegu, pravilno odabranu prehranu, već i redovito uvođenje cjepiva kako bi se spriječilo infekciju s različitim parazitima. Stoga ćemo danas govoriti o lijeku "multifel-4", koji može zaštititi vašeg ljubimca od najčešćih i opasnih bolesti i razmotriti detaljne upute za upotrebu lijeka za

Kratki opis i sastav lijeka

Vakcina je uvodi životinja kako bi se izbjegla infekcija rinotraheitis, kalicivirusna infekcija, klamidija. Proizvodi lijek iz virusnih sojeva lišenih aktivnosti. Nakon uvođenja takvog alata, nastaje proizvodnja antitijela u tijelu i nastaje stalni imunitet na gore navedene bolesti. Svaka boca sadrži jednu dozu koja se sastoji od kalicivirusa, parvovirusa, herpesa i klamiidofila. Oslobodite obrazac i pakiranje

Važno!Sojevi gore navedenih virusa deaktivirani su formalinom, što vam omogućuje da ne inficirate tijelo, već da prisiljavate imunološki sustav životinje u borbu protiv bolesti.

Oslobodite obrazac i pakiranje

Cjepivo je predstavljeno u prodaji kao tekućina za ubrizgavanje. Proizvod izgleda kao prozirna ili blago blatna tekućina, njegovu boju karakterizira svijetlo žuta ili blago ružičasta nijansa. U obliku sedimenta ponekad su vidljive male pahuljice, smještene na dnu spremnika, koji se otapaju prilikom tresenja.

Saznajte kako nasjeckati mačje cjepivo

Cjepivo je pakirano u ampule s volumenom od 1 ml, začepljeno je gumenim prometnim gužvama, koje su ojačane aluminijskim kapcima, nakon čega su boce hermetički zapečaćene. Lijek se prodaje u kutijama kartona ili plastičnih mjehurića, tamo se ulažu upute za upotrebu.

Važno!Alat nema terapeutski učinak, stoga se znakovi bolesti ne mogu cijepiti.

Farmakološka svojstva

"Multifel-4" tvori imunološki odgovor Kaznenog zakona o kaznenom zakonu nakon uvođenja druge doze droge. Učinak cjepiva započinje 14 dana nakon posljednje ubrizgavanja i traje godinu dana, razvijajući antitijela i zaštiti tijelo od infekcije. Multifel-4 je učinkovit i siguran za životinje bilo koje dobi. Farmakološka svojstva

Indikacije za upotrebu

"Multifel-4" koristi se u preventivne svrhe, razmislite o tome što se ta cjepiva vrši životinjama. Lijek je propisan za kućne ljubimce ako postoji rizik od infekcije uobičajenim mačjim bolestima: rinotraheitis, panlekopenija, kalicivirusna infekcija, klamidija.

Postupak primjene i doziranja

Prije upotrebe cjepiva, tijekom hladnog razdoblja, treba ga zagrijati na udobnu temperaturu, oko +37 ° C, a zatim temeljito protresti da biste stvorili homogenu tekućinu bez sedimenata. Razmotrimo detaljnije kako uboditi mačke "multifell-4". Uvođenje lijeka provodi se intramuskularno 12 tjedana, ponovljeno cijepljenje nakon 3 tjedna. Doziranje za bebe i odrasle je ista i je 1 ml. Revacinacija mačaka provodi se u dobi od jedne godine, odrasli se cijepljuju svake godine.

Takvi lijekovi kao: i

U procesu uvođenja lijeka potrebna je poštivanje sigurnosnih i higijenskih pravila, jer za to pribjegavaju uporabi sterilnih materijala i alata, svaki pojedinac treba ubrizgati pojedinačnu iglu. Vrlo je važno poštivati ​​shemu cijepljenja, jer je moguća niska učinkovitost antitijela. Ako je propuštena opetovana primjena lijeka, trebali biste što prije napraviti injekciju. Upotrijebite cjepivo za Multifel-4, prema uputama, miješanjem različitih sredstava u jednoj šprici, ne možete. Istodobno, lijek možete ubiti "multifel-4" s Leominorom, što je učinkovito sredstvo u borbi protiv virusne leukemije. Indikacije za upotrebu

Sigurnosne mjere i osobna higijena

Tijekom rada s cjepivima potrebno je pridržavati se pravila o osobnoj higijeni i promatrati sigurnosne mjere opreza koje su općenito prihvaćene prilikom korištenja veterinarskih lijekova. Ljudi koji sudjeluju u cijepljenju životinja trebali bi biti u posebnom medicinskom ogrtaču, hlačama, pokrivačima, gumenim rukavicama.

Dali si znao?Najteža mačka, koja je zabilježena 1986. u Guinnessovoj knjizi rekorda, bio je himmy ljubimac iz Australije. Težio je 21 kg, a struk je bio 84 cm.

Pri ruci, uvijek biste trebali imati prvi komplet za pomoć u slučaju nepredviđene situacije. Ako lijek uđe u kožu ili sluznicu, to biste mjesto odmah trebali isprati hladnom vodom. Ako ste slučajno izlili cjepivo, mjesto se mora tretirati s 5 % otopine kloramina ili kaustične sode.

Kontraindikacije i nuspojave

Nemoguće je primijeniti lijek oslabljene i bolesne pojedince, trudne mačke, kao i životinje koje su rodile prije manje od 30 dana. Također je zabranjeno uvesti drogu pojedincima koji još nisu dostigli 8 tjedana. Ako koristite multifel-4 prema uputama za upotrebu, tada se nuspojave mogu pojaviti vrlo rijetko. Postupak primjene i doziranjaNajčešća nuspojava je oteklina mjesta na kojem je ubrizgan višenamjenski 4. U ovom se slučaju prolazi i ne treba poduzeti posebne mjere. Ako je nakon lijeka otkrivena ozbiljna alergijska reakcija na cjepivo protiv životinje, preporučuje se kontaktiranje veterinara kako bi se propisao anti -alergijski lijekovi.

Dali si znao?Najstariji svijet bio je maca iz Velike Britanije, umro je ubrzo nakon svog 36. rođendana. Obično će domaće biti u prosjeku 14 godina.

Rok trajanja i uvjeta skladištenja

Cjepivo je prikazano za upotrebu tijekom cijele godine od datuma proizvodnje, ali samo ako su poštivani svi uvjeti skladištenja i transporta. Spremite i transport lijek treba biti u suhim zatamnjenim kutijama, temperatura treba biti od +2 ° C do +8 ° C. Lijek zahtijeva neutralizaciju, ako su ampule smrznute, nemaju naljepnice, integritet ampula je poremećen, postoji izražena izmijenjena boja, sadržane su inozemne nečistoće koje se ne otapaju nakon tresenja. Da bi se to postiglo, multifel-4 se kuha 15 minuta, nakon što se lijek mora odlagati. Možete odložiti cjepivo bez promatranja posebnih sigurnosnih mjera. Dakle, "multifel-4" je učinkovito cjepivo protiv ozbiljnih bolesti u. Glavna stvar je jasno slijediti upute za postizanje maksimalnog rezultata.

dvadeset

Članci o toj temi
LiveInternet