Crni njemački ovčar: karakterističan, kako se zove

Predstavnik rijetke boje - crni njemački ovčar je pametan, obučen i smatra se predanim prijateljem. Što još rade vlasnici ove boje, zašto se rijetko pronalaze, kakve su karakteristike karaktera psa i savjeti za odabir šteneta - informacije za buduće i stvarne vlasnike životinja.

Povijest podrijetla pasmine

Pastir s crnom nijansom vune ne predstavlja zasebnu vrstu, a njegova boja jedna je od boja koju dopušta stijenski standard.

Prvo saznali o pasmi u Njemačkoj, otuda i ime: Njemački ovčar. Izvorno su koristili pastiri, tada su uzgajivači razmišljali o povećanju radnih kvaliteta ovih pasa. U 90 -ima našeg stoljeća životinje su postale poznate u SAD -u, 1906. Kućni ljubimac sa sličnom bojom pobjeđuje izložbu.

Povijest podrijetla pasmine

Crni njemački ovčar

Koji su roditelji rođeni u crnoj boji

Štenad obične nijanse ugljena mogu se pojaviti kod roditelja bilo koje boje. Dogme znaju da se željeni ton može očitovati kroz dvije i kroz tri generacije.

Najveća vjerojatnost rođenja štenaca željene boje u roditeljima sljedećih boja:

 • zoniranje i zoniranje;
 • crno i crno;
 • crni i zonski;
 • Kepularni i provjernik.

Dodatne informacije: Nije potrebno da se dva crna psa rode od mladunaca identične nijanse.

Zašto je tako malo crnih ovčara

Dugo su štenad ugljena pripisani braku, tako da im nije bilo dopušteno da sudjeluju u uzgoju. Odluka uzgajivača utjecala je na broj kućnih ljubimaca. Trenutno nije lako pronaći štenad sa sličnom bojom. Uglavnom se prodaju bebe standardnih boja: crvena, smeđa.

Znatiželjne činjenice o crnim ovčarima

Crni ovčar - rijetka pasmina

Znatiželjne činjenice o crnim ovčarima

Na forumima obožavatelja čistokrvnih pasa možete vidjeti obrazloženje da se crna boja smatra filmovima brak i takva životinja ne može sudjelovati na izložbama. Također postoji mišljenje o raspodjeli pastira s ravnom crnom bojom u neovisnoj pasmici. Prva i druga presuda su netočne.

Većina predstavnika pastira s bojom boje smole u Australiji. Rani stanovnici zemlje nisu prepoznali vrstu pasmine, nerazumno ih smatrali vrlo zlim.

Bilješka! Anatomija crnih pasa može se pratiti vrlo jasno, nemoguće je sakriti mane koji krše standard pod čak tamnom vunom.

Karakteristične vanjske značajke crnih ovčara

Karakteristična prepoznavanja crnih Nijemaca razlikuju ih od kućnih ljubimaca s klasičnom bojom. Opis:

 • Rast. Najčešće su psi veći od vlasnika standardnih boja: 60-67 cm u muškaraca, 57-60 cm u djevojčica.
 • Vuna. Njegova duljina i volumen veći su od pasa druge boje. U prsima i stražnjem dijelu glave prevladavanje dijelova s ​​dugim poklopcem.
 • Leđa prema standardu trebaju biti ravna.
 • Težina. Crni, ali veći. Dječaci obično teže do 50 kg, ženke bez 40-42 kg.

Obavještajne i zaštitne kvalitete

Pas pasmine crnog njemačkog ovčara jedan je od najmanjih pametnih pasa. Njemački ugljen savršeno se slaže s djecom, pogodno za održavanje u kući. Ovo je najbolja čuvar malog djeteta, predani prijatelj tinejdžera i izvrstan partner.

Veličanstvene zaštitne kvalitete omogućuju upotrebu psa u službi. Životinja odmah donosi odluku u ne -redovitim situacijama.

Karakteristične vanjske značajke crnih ovčara

Stražar i branitelj

Podizanje i obuka njemačkog

Um, brza pamet pastira u potpunosti će se očitovati ako se vlasnik od rane dobi bavi obrazovanjem životinje. Predstavnik opisane boje brzo pamti naredbe, lako proučava i uspješno primjenjuje stečene vještine.

Značajke brige

Glavne faze brige za crnonjemački su opći higijenski postupci. Tamni pastir trebat će dodatna briga za vunu. Kratkosnji psi se češljavaju svakih 6-7 dana, dugačke ovce svakih 2-3 dana. Tijekom moliha, jeseni i opruga, broj postupaka se povećava na 1 put dnevno.

Kupanje

Kupanje psa preporučuje se 2-3 puta godišnje. Za pranje koristite jednostavnu vodu (kupanje u rezervoarima), dopuštena je upotreba posebnih šampona. Nepoželjno je obraditi crni, ali jednostavan sapun, budući da će se vuna zbuniti, ući u komadiće.

Uši, zubi, kandže, oči

Potrebna pažnja zahtijeva:

 • Uši. Jednom tjedno ih se čiste čistom xb salvetom bez penjanja unutra.
 • Zuba. Jednom mjesečno pregledavaju i čiste.
 • Kandže. Kako raste, odsjekao sam ga malim škarama.
 • Oči. S suzanjem ili nakupljanjem gnoja, oni se peru i ubacuju u lijek.

Tjelesna aktivnost i šetnje

Pastirski psi zahtijevaju fizičku aktivnost i redovne vježbe najmanje 2 sata svaki dan. Kućni ljubimci poput igara s loptom, kupanja u rezervoarima, trčanje. Održavanje motoričke aktivnosti i uravnotežena prehrana doprinose pravilnom razvoju i zdravlju kućnog ljubimca.

Važno! Ne možete se nositi s pastirskim skokovima, trčite odmah nakon jela. Aktivna aktivnost moguća je 2 sata prije hranjenja.

Hranjenje psa

Dijeta crnog ovčara trebala bi sadržavati prirodnu hranu ili tvornicu (suha i vlažna hrana).

Preporučeni proizvodi:

 • meso nisko -lagano;
 • Sirova jaja;
 • mliječni proizvodi;
 • Grupe: heljda, zobene pahuljice, riža.

Mliječni proizvodi kod odraslih pasa se ne apsorbiraju. Ne možete dati brašno, začinjeno, slatko i masno. Kućni ljubimci na prirodnoj prehrani trebaju se uvesti u jelovnik Vitamin kompleks. Za prevenciju bolesti i sjaj vune, riblje ulje se u prehranu unosi zimi.

Cijepljenja i sklonost bolesti

Za razvoj i prevenciju bolesti, Nijemci čine složena cijepljenja, a 1 put godišnje cjepivo protiv bjesnoće.

Moguće bolesti:

 • displazija;
 • crijevni poremećaj;
 • otitis.

Kako odabrati crnog ovčara štene

Rasadnici objavljuju fotografije beba i odraslih životinja na mjestima. Na osobnom ispitivanju pažnja se posvećuje sljedećim znakovima:

 • Štene bi trebalo biti aktivno, mobilno, kontakt.
 • Beba mora provjeriti zube i ugristi.
 • Podignut je rep njemačkog ovčara.

Boja šteneta se mijenja s godinama. Vlasnici rasadnika pružit će genealogiju i prodati cijepljeno, obrazovano dijete. Cijena štenaca crnog njemačkog ovčara je 30-40 tisuća rubalja.

Obavještajne i zaštitne kvalitete

Crni ovčar

Ako je osoba jednom imala crni njemački ovčar, nakon gubitka ili odlaska teško mu je opaziti pse ove tmurne boje. Karakteristike ovih kućnih ljubimaca vrijedne su pažnje. Imaju dobar intelekt, prave prijatelje i radnike.

Članci o toj temi
LiveInternet