Retriveri: kakve su vrste i što jest

Psi-retrieri su najbolji lovci i pratitelji ljudi. Vrlo se dobro slažu s djecom i drugim životinjama, a također su uspješni u raznim sportovima. Odluči se 5 pasmina, koje pripadaju 8. skupini prema klasifikaciji ICF -a. Svaki se kućni ljubimac razlikuje u vanjskim karakteristikama, karakterima i fizičkim sposobnostima. Da biste odabrali prikladnog psa, morate znati koje su vrste pretraživanja.

Povijest podrijetla vrste

2003. godine ova pasmina službeno je prepoznata kao najpopularnija na svijetu. Psi su uzgajani na otoku Newfoundland u 19. stoljeću. Prvi predstavnici bili su s crnom kosom i često su se koristili na lovu. S vremenom su se psi počeli uvoziti u Veliku Britaniju, gdje je njihova popularnost počela rasti. Prije svega, osobine životinja cijenili su šumari i lovci. Službeni naziv životinje "Labrador-Retriever" primljene su 1903.

Povijest podrijetla vrste

Pseći

Odgovarajući na pitanje što je pasmina retrivera, želio bih odmah primijetiti prirodu ovih pasa. Bila je ljubaznost i pobožnost koja je postala obilježje ovih simpatičnih pasa.

Da biste odabrali prikladnog psa koji će postati pravi prijatelj za obitelj, morate znati retrivere, što jest i kako ih razlikovati.

Chesapik-Bey retriver

Popis sorti otvara Chesapik-Bey retriver. Ovo je američka pasmina koja je uzgajana u 19. stoljeću u Sjedinjenim Državama. Otvaranje se odvijalo u zaljevu Chesapinsky, u čast, koje je ime ispostavilo. Prema legendi, prvi predstavnici pojavili su se 1807. godine, kada je engleski brig sjedio na Marylandu. Na brodu su pronađena dva štenaca, koji su odvedeni s otoka Newfoundland. Štene je dodijeljeno Georgeu Luu, koji je spasio brod. Zatim su provedeni prelazeći psi sa žutim kunhousima tako da su kućni ljubimci razvili lovačke sposobnosti. Chesapik-Bei je izvorno naviknut za lov na patke u SAD-u i Kanadi.

Chesapik-Bey retriver

Chesapik-Bey retriver

Ova raznolikost retrivera nepretenciozno je u skrbi, hrabrosti i sposobnosti pronalaska zajedničkog jezika sa svima. Psi dobro plivaju i brzo trče. Može se koristiti kao čuvar. Obrazovati poslušnog kućnog ljubimca, iz djetinjstva je potrebno uključiti se u obrazovanje šteneta i obuke.

Rast predstavnika ove vrste je 60-66 cm, a težina do 33 kg. Pasmina je kratka -. Po prirodi, može biti malo tvrdoglav i osjetljiv. Štene troškove od 26.000 rubalja.

Bilješka! Retriveri bi se trebali puno kretati, tako da ih ne biste trebali zadržati u ptičji. Dnevne šetnje će imati koristi od najmanje 3 sata.

Kovrčava kosa (Kerli obložena)

Proučavajući pitanje što su labradori, vrijedno je istaknuti kovrčavu sortu. Postojanje ovih pasa poznato je od početka 19. stoljeća. Smatra se najstarijom pasminom Engleske. Prema jednoj verziji psa su potomci irskog vodenog španijela i malog Newfoundlanda. Imaju dobru inteligenciju i oštar njuh. Karakteristična karakteristika drugih vrsta je kovrčava kosa tamno smeđe ili crne nijanse. Rast Hoole-a od 64 do 69 cm, težina-32-35 kg. Po prirodi, mirno, neovisno i prijateljski. Često se koristi kao stražari i lovci za malu igru. Nisu ćudljivi u skrbi, imaju dobro zdravlje i imunitet. Cijena od 22.000 rubalja.

Ukrcani (ravni koadirani)

Vrste labradora također uključuju izravnu raznolikost. Pasmina u Engleskoj. Psi imaju redovnu okosnicu i ne ističu se u moćnom tijelu. Psi su prikladni ne samo za privlačenje, već i za sportove poput Addilitija, Flibol. Kao i sve vrste, ovaj retriver voli vodu. Životinje su vrlo energične, dobro se slažu s djecom i drugim kućnim ljubimcima. Bit će sjajan prijatelj i zaštita za vlasnika. Takva je pasmina prikladna za ljude koji su spremni posvetiti veliku pažnju fizičkom razvoju i šetnji. Boja ravnog premaza može biti čokolada ili crna. Visina oko 63 cm, a težina-33-36 kg. Cijena od 35.000 rubalja.

Zanimljiv! Zahvaljujući sposobnosti dobrog plivanja, psi su često lovili močvaru i ptice.

Novohoshottland Labrador-Retriever (Toller)

Ova je sorta najvažniji od svih vrsta labradora. Visina na Withersu doseže 52 cm, a težina 22-25 kg. Prikazana je sorta u Kanadi. U početku su psi korišteni za lov na ptice. Cestarine su brze i energične, imaju kompletan niz radnih kvaliteta. Unatoč pozitivnim aspektima, ponekad pokazuju tvrdoglav karakter. Lako za trening, jer znaju pažljivo slušati vlasnika i koncentrirati se na zadatke. Retriver je krojač ili crveno-crvena ima vunu srednje duljine s gustim podlogom. Trošak pasa od 40.000 rubalja.

Kovrčava kosa (Kerli obložena)

Novohoshottland Labrado-Retrieve (Toller)

Zlatno (zlato, zlatno)

Zlatni retriver Jedna od najpopularnijih sorti. Ti se predstavnici razlikuju visokom inteligencijom i nevjerojatno ljubaznim karakterom. Pasmina je raširena i na europskom teritoriju i u SAD -u. Životinje su se pojavile u 19. stoljeću. Potomci retrivera su takvi psi kao što su irski setteri, newfoundlands, labradors i collie. Službeno pasmina postoji od 1913. Psi su izvorno korišteni u spasilačkim službama, klinikama i vojsci. Jedini nedostatak zlatnih retrivera je pretjerana ljubaznost, jer psi nisu prikladni za ulogu čuvara. Visina na Withersu oko 54-57 cm, utega do 40 kg. Boja očiju može varirati od svijetlosmeđe do tamne. Pasmine s dugom i svilenom vunom zlatne nijanse. Plave oči i bijela vuna smatraju se brakom.

Od ranog djetinjstva potrebno je trenirati psa s pravilima u kući. U dobi od nekoliko mjeseci možete započeti trening. Trošak štenaca počinje od 20 000 rubalja.

Ukrcani (ravni koadirani)

Budući lovac

Razlike retrivera u boji

Retriver, što je i što su sorte, svaki bi uzgajivač pasa trebao znati. Jedna od glavnih razlika je boja vune. Nijansa vune može varirati od lagane zlatne do crne boje, ovisno o raznolikosti pasa. Često se labradori nalaze s crnom kosom, također je dopuštena prisutnost bijele mrlje na prsima. Čokoladni dugački retriver trebao bi biti s tamnim kolutom ili žutim očima.

Bilješka! Kod nekih predstavnika konačna boja očiju formira se za 2 godine.

Retriveri su u lovu na pse koji se ne razlikuju samo u sposobnosti da se uhvate za plijen, već i izvrsni suputnici za ljude. Oni će biti napravljeni, i velike obitelji i usamljeni ljudi. Ova pasmina nije ćudljiva u skrbi i hranjenju. Dovoljno je osigurati brigu o kućnim ljubimcima i duge šetnje.

Članci o toj temi
LiveInternet