Mogu li zečevi dati kruh ili krekere

Tako da u tijelu kunića postoje sasvim različiti elementi u tragovima, njegova prehrana treba biti uravnotežena. Takvi kućni ljubimci prilično su nepretenciozni za hranu i mogu jesti ono što će ih vlasnik predstaviti. Međutim, stručnjaci i dalje preporučuju odgovarajuću prehranu za zečeve, jer njihov mali organizam mora biti obogaćen hranjivim tvarima. Mnoga kućanstva ne znaju je li moguće hraniti zečeve kruhom i sadrži li bilo kakvu korist za malog kućnog ljubimca.

Je li moguće dati kuniće kruh ili krekere

Dekorativni zečevi vole jesti žitarice poput zobi, ječma, pšenice i kukuruza. Zato mnoga kućanstva vjeruju da ih je sasvim moguće hraniti pekarskim proizvodima, pogotovo kad je šteta baciti ostatke. Međutim, takva je prehrana prikladna samo za pasmine životinjskih mesa, jer zahvaljujući ugljikohidratima i škrobu, kućni ljubimac brzo i dobro dobiva na težini.

Je li moguće dati kuniće kruh ili krekere

Početni uzgajivači ne znaju je li moguće dati kruh zečevima

Bilješka! Možete dodati kruh trgovine, kao i proizvode koji sadrže mekinje u prehranu.

Koji je koristan kruh za zečeve

Mnogi se koriste da vjeruju da je zečja mesa mnogo ukusnija ako je životinja tijekom života konzumirala dovoljnu količinu žitarica. Prehrana s punim zečevima trebala bi se sastojati od 80 % ugljikohidrata. Zbog toga stručnjaci savjetuju hraniti kućne ljubimce s pekarskim proizvodima.

Koji je koristan kruh za zečeve

Neki proizvodi za kruh dobro utječu na tijelo zeca

Osim toga, kruh povoljno utječe na zečji organizam:

 • Ako kućni ljubimac povremeno jede krekere, onda ubrzo njegova vuna dobije zdraviji izgled;
 • U nekim slučajevima pekarski proizvodi s dodatkom češnjaka sredstvo su za sprečavanje različitih bolesti;
 • Proizvod uključuje ogromnu količinu vitamina, natrija, željeza, klora i mangana.

Što je štetni kruh za zečeve

Dosta mnogo vlasnika zečeva, posebno ukrasnih, širi mišljenje da je takvim kućnim ljubimcima strogo zabranjeno hraniti kruh. Tako da su zubi životinja povoljno mljeveni, potrebna im je odgovarajuća hrana.

Što je štetni kruh za zečeve

U ukrasnim predstavnicima zubi mljeve malo drugačije

Mnogo je protivnika hranjenja zečeva kruhom, posebno među onima koji drže ukrasne pasmine. Po njihovom mišljenju, ako ne obraćate pažnju na hranu, onda pogrešna prehrana može dovesti do nekih posljedica:

 • probavni poremećaji. Često, dok uzimate kruh kod zečeva, ne samo zubni sustav oštećen, već i probavni trakt, jer se mnogi dijelovi životinjskih crijeva značajno razlikuju od čovjeka;
 • Uništavanje zubnog sustava. Zubi zečeva rastu tijekom života, toliko ih uspoređuju s ljudskim noktima. Kruh je umjetni proizvod koji se ne nalazi u divljini, jer se odnosi i na tjesteninu, tako da tijelo životinje nije usvojeno da prihvati ove proizvode;
 • enteritis. Vjerojatno je da nakon hranjenja kućnog ljubimca ima probavni sustav s kruhom, jer tijelo unaprijed nije prilagođeno takvoj hrani. Također, crijevna mikroflora često se mijenja;
 • pretilost. Kruh sadrži velik broj kalorija, zbog čega često uzrokuje pretilost kod zečeva, a prate razne bolesti.

Koji kruh hraniti životinje

Stručnjaci preporučuju da ne dodaju kruh kućnim ljubimcima, jer sadrži ogromnu količinu glutena. Međutim, neke se životinje još uvijek mogu hraniti nekim vrstama pekarskih proizvoda koji ne štete malom organizmu, već naprotiv, ojačaju ga:

 • bijeli kruh. Suhi bijeli kruh koristan je izvor vitamina za zečeve. Obogašava tijelo dodatnim ugljikohidratima, proteinima, mastima i mineralima;
 • Crni kruh. Mala poslastica u obliku crnog kruha ili tankog lavaša uopće ne šteti životinji, ali naprotiv, obogaću će njegovo tijelo nikotinom i pantenskim kiselinama, tiaminom, riboflavinom, niacinom, holinom i piridoksinom. Ali previše takve delicije može uzrokovati povećanje stvaranja plina i crijeva u životinji. Zbog toga je posebno važno hraniti kućnog ljubimca takvim proizvodom u umjerenim količinama;

Koji kruh hraniti životinje

Preporučuje se nadzor volumena dijelova pekarskih proizvoda

 • plijesni kruh. Stručnjaci kategorički zabranjuju hraniti životinje s ne -stanjama s proizvodom na kojem je plijesan vidljiv, jer sadrži nevjerojatnu količinu mikotoksina koji uzrokuju nepovratne posljedice u tijelu;
 • krekeri. Domaći krekeri korisni su za zečeve, posebno zimi, ali također ne bi trebali pretjerivati. Ali proizvodi čuvara s različitim kemijskim aditivima mogu nanijeti nepopravljivu štetu životinji;
 • peciva. Acake pečenje je prilično opasno, jer često uzrokuje gastrointestinalne poremećaje, nadimanje i začepljenje tankog crijeva;
 • Domaći kolačići. Malo ohrabrenje za kućnog ljubimca moguće je u obliku kolačića od zobenih pahuljica. Međutim, ako ga previše koristite, to može uzrokovati kršenje crijevne mikroflore.

Važno! Budući da su crijeva životinje vrlo nježna, potrebno je uvesti novu hranu u prehranu postupno i u minimalnoj količini.

U kojem se obliku preporučuje davanje životinja kruha

Preporučuje se nahraniti zeca pekarskim proizvodima u sušenom obliku. Pored toga, važno je pratiti kvalitetu proizvoda. Ako je razmažen, kategorički je nemoguće dati ga kućnom ljubimcu. Preporučljivo je navlažiti osušeni proizvod vodom ili mlijekom, tako da je lakše probaviti kućnog ljubimca.

Važno! Omogućeno je hraniti životinju suhim kruhom i kruhom, ali treba primijetiti određene proporcije: 10 g proizvoda po 1 kg težine kunića.

Tako da zec ne osjeća loše, njegovu prehranu treba uravnotežiti. Pekarski proizvodi nisu glavni izvor energije, takvi se proizvodi koriste kao poslastica.

Mjere opreza

Važno je pratiti ponašanje PET -a nakon korištenja takve dobrote i znati glavne simptome pojave različitih bolesti:

 • gubitak apetita;
 • Problemi s disanjem;
 • ispupčene očne jabučice;
 • Nadimanje.

Ako unaprijed prepoznate ove simptome, tada možete spriječiti pojavu različitih bolesti.

U kojem se obliku preporučuje davanje životinja kruha

Važno je promatrati mjere opreza

Stoga se kruh i drugi proizvodi preporučuju samo u maloj količini, jer veliki dio može naštetiti zdravlju zeca i odraslih pojedinca. Nadalje, bolje je ne riskirati davanje ostataka sa stola ukrasnim zečevima kako bi se izbjegli daljnji problemi.

Članci o toj temi
LiveInternet