Kako ukloniti mačku s stabla: učinkovit način

Sigurno među vlasnicima mačaka postoje mnogi koji su barem jednom razmišljali o tome kako ukloniti mačku s drveta. Najčešće ljudi čiji favoriti imaju besplatan pristup ulici u ovu situaciju. Ovaj će članak razmotriti najučinkovitije načine za pomoć brkovima kada ne mogu same poći.

Kad trebate ukloniti mačku s drveta

Katane šape imaju posebnu strukturu, koja im lako omogućuje da se penju gotovo sve vertikalne površine, uključujući drveće. Ali ako se mačka može popeti bez problema, tada se često pojavljuju problemi s lansiranjem tla. Životinje se jednostavno boje popeti se na leđa naprijed i nije uvijek moguće skočiti.

Kad trebate ukloniti mačku s drveta

Mače koje možete pokušati nagovoriti da siđe s podružnice

Pa kako razumijete da se mačka popela na stablo i ne može se spustiti i što učiniti u takvoj situaciji?

Prvi znak da je potrebna pahuljasta pomoć - počinje milo. Životinja može dugo sjediti na jednoj grani, bojeći se preseliti ili hodati malo tamo gdje smatra sigurnim.

Bilješka! Ako je ulica hladna sezona, onda morate odmah započeti spasilačku operaciju. Mačka se može smrznuti, a oslabljeni mišići jednostavno ne mogu podnijeti njegovu tjelesnu težinu. Pored toga, vrijedno je zapamtiti da se na vrhu vjetar osjeća jači, pa je izuzetno važno spustiti životinju dok ne dobije mraz.

Ako su vrane primijećene u blizini, tada se ne biste trebali ustručavati. Mačka za njih može postati lagana meta, jer na drvetu neće moći odbiti ove krvožedne ptice, pogotovo ako predstavlja prijetnju njihovim gnijezdima.

Kako uvjeriti mačku da siđe dolje

Prvo što treba započeti spasilačku operaciju trebalo bi biti pokušati razgovarati sa zaglavljenom životinjom. Bit će bolje ako čuje glas ne stranca, već vlasnik ili jedan od članova obitelji.

Ova metoda djeluje rijetko i može biti učinkovita kada:

  • Mačka je sjedila na stablu jako dugo i još nije imala vremena za tole;
  • Krznaca je bila zaglavljena nisko, a samo mu treba podrška da bi odlučio skočiti;
  • Životinja toliko vjeruje vlasniku da je spreman iskoristiti priliku i skočiti s njim s visine.

Međutim, kao što je već spomenuto, razgovor s mačkom zaglavljenom na stablu jedna je od najučinkovitijih metoda i pomaže izuzetno rijetko.

Vrhovni je vrh Verkholaza

Jedna opcija kako dobiti mačku s drveta je mamac Verkholaza s ukusnim. To će biti posebno dobro za životinju koja dugo sjedi na visokoj stablu i uspjela se gladiti.

Važno! Kao mamac vrijedi odabrati ukusnu srednju veličinu, tako da je mačka definitivno vidi. Važan čimbenik je miris delicije, mora biti jak tako da je zaglavljena životinja osjećala čak i na pristojnoj visini.

Ako vlasnik zna da mu najdraži preferira delicije, vrijedi koristiti ovu hranu kao mamac.

Bit će najprikladnije ako se mačka zaglavi na podružnici koja se nalazi u blizini balkona stambenih zgrada. Tada će osoba biti lakše namamiti Vercholaza ukusnim u prozoru ili prozoru.

Je li moguće povući mačku za rep

Kada se postavi pitanje kako ukloniti mačku s stabla, koriste se sve dostupne metode. Tako se događa da se mačka ili zaglavila ili sjedi na grani koja raste u blizini balkona ili prozora. Ponekad se dogodi da se osoba digne na visinu, gdje je pahuljasta zaglavljena, ali potonji nije dat u njegovim rukama.

Tada trebate silom ukloniti žrtvu. Općenito, mačji rep je prilično krhki i igra važnu fiziološku ulogu, ali ako se povučete za njega - jedini izlaz iz situacije, tada možete pribjeći tome.

S laserskim pokazivačem

Ova će metoda više raditi s mladom mačkom ili mačićem zaglavljenom na grani drveća. Mlade životinje po prirodi su više razigrane od odrasle rodbine. A ljubav prema crvenoj točki s laserskog pokazivača poznata je gotovo svima.

Kako uvjeriti mačku da siđe dolje

Kad se mačka ukloni sa stabla, nije činjenica da se više neće popeti na njega

Ako Verkholaz sjedi na takvom mjestu da lišće ne zatvara pregled, možete ga pokušati namamiti laserskim pokazivačem. Samo prvo trebate zasjati na drvetu gdje mačka sjedi. Zatim, kad životinja primijeti crvenu točku, polako je odvedite do donjih grana.

Važno! U ovoj situaciji osoba ima odgovoran zadatak odabira najsigurnijeg rute za silazak. Oduševljena mačka može zaboraviti oprez i nehotice pasti ili skočiti na nestabilnu granu. Osoba mora prevesti pokazivač tako da se mačka penje samo na sigurnom putu.

Pomoć spasilačke službe

Što učiniti ako je mačka zaglavila na drvetu, ne radi da je ukloni sama, a ona se i sama boji sići? Možda biste trebali nazvati Ministarstvo hitnih slučajeva. Voditelj spasilačke službe daju da udaljene preporuke telefonom kako se ponašati ljudima prije nego što su spasitelji stigli.

Ne bojte se potražiti pomoć od stručnjaka. Oni točno znaju kako dobiti mačku s drveta i moći će spasiti životinju kojoj strah od vlasnika može izdržati život. Vlasnik zaglavljene mačke mora pomoći zaposlenicima Ministarstva hitnih slučajeva ako je moguće. Možda će im trebati mačka da čuju glas poznate osobe ili ga samo vidi. U pravilu su mačke spremnije preći u ruke onih koji znaju.

Što učiniti je strogo zabranjeno

Ako osoba sama ne zna kako ukloniti mačku s drveta, ne biste trebali odložiti operaciju spasenja u dugoj kutiji i tražiti pomoć od svih koji to mogu pružiti.

Bilješka! KOGDA KOшKA BOITS IS I REшAET DE POTLOGOGOGO ISIDETь DEREDE,. Glasni vriskovi, oštri zvukovi i mašući rukama samo će pogoršati situaciju. Zaglavljena životinja je u stresnoj situaciji, a takvo ponašanje osobe samo će je zastrašiti.

Također, ne možete baciti predmete u mačku. To joj neće pomoći da se odluči spustiti, već je samo uspinjao iznad grana.

Vrhovni je vrh Verkholaza

Kad druge metode ne pomažu, možete nazvati spasioce

Ako je osoba odlučila sama ukloniti mačku i popeti se na stablo za to, ne možete pokušati zgrabiti životinju, biti iz nje na znatnoj udaljenosti. Možete dobiti mačku iz grane i namamiti je na ruke samo kad se osoba stabilno drži na drvenom stubištu ili drugoj instalaciji i može se samouvjereno spustiti s putnikom na rukama.

Da biste slobodno povukli mačku zaglavljenu na stablu, morate ukloniti sve čimbenike koji ga zastrašuju i ukloniti pse s vidnog polja. Glavna stvar u ovom pitanju je pokazati životinji da je sigurna.

Članci o toj temi
LiveInternet