Što znači mačka?

Koja je to neobična boja

Domaća mačka ima razne varijacije boje vune, ali zašto je interes toliko vezan za Tricolor Purr? Stvar je u tome što ova šarena boja ima nekoliko značajki koje razlikuju takvu životinju među rodbinom.

Koja je to neobična boja

Značajka boje je prisutnost 3 boje: bijela, crna (siva) i crvena (breskva). Glavne opcije su:

  • Kalik - Životinsko tijelo prekriveno je kontrastnim mrljama bijele, crne i crvene boje ili njihovih svjetlosnih analoga- Zašto samo mačke
  • harlekin - Karakteristična karakteristika takve boje je prisutnost glavne boje i višestrukih spotova na glavi, repu i šapama životinje- Postoji li trobojna mačka
  • kornjače - Mjesti u boji nemaju jasne granice i glatko teče jedna u drugu. Ovisno o tome ovisi o pasmini

Važno!Postoji uvjerenje da eUgrušak je zakucao mačku s bojanjem kornjača, nikad ga ne smije protjerati.

Zašto samo mačke

Sve se odnosi na genetiku: Činjenica je da je boja vune genetski formirana. Za boju je odgovoran samo X kromosom. Ona može u sebi nositi genom crne ili crvene boje. Stoga su potrebna za kombiniranje crne i crvene boje, potrebna su dva X kromosoma, a to je moguće samo kod ženki (mačke imaju XY kromosome).

Video: Zašto samo mačke mogu biti kornjača

Dali si znao? U Marylandu (SAD), trostruke mačke su proglašene službenim mačkama ove države. Ovaj se događaj dogodio 2001. godine.

Postoji li trobojna mačka

1 Tri -kolova mačka rođena je za 3 tisuće trobojnih mačaka. To je zbog genetske anomalije - ove se mačke rađaju s nizom kromosoma xxy. Zbog ove značajke dobivaju ovu boju krzna. Vrijedno je napomenuti da ova značajka ima nuspojavu - takve su mačke u većini slučajeva neplodne.

Važno! Unatoč neplodnosti trobojnih brtvi, preporučuje se steriliziranje. Ovo će vam pomoći da se izbjegne u budućnosti "koncerti"" i "Oznake"" teritorija.

Za obožavatelje mačaka takva je mačka cijeli nalaz. Vlasnici mačaka s rijetkom bojom krzna mogu sudjelovati na izložbama i biti sigurni da njihov ljubimac definitivno neće biti bez pažnje. Vlasnik također izdaje potvrdu koja potvrđuje jedinstvenost takve mačke. Glasnici sreće: popularna uvjerenjaUnatoč gore navedenim čimbenicima, tri kolača nije u stanju prodati za puno novca, jer zbog svoje sterilnosti nije od interesa za uzgajivače. Ali iz ovoga nisu manje ugodni svom vlasniku jedinstvenošću rođenja i uobičajenim mačjim vrlinama.

Kated mačaka je vrlo važan, pa se pobrinite za to i

Ovisno o tome ovisi o pasmini

Trikovitost ni na koji način nije povezana s pasminom mačke. Najčešće se pronalaze kratki -hlesani pojedinci s takvim bojama, ali i među dugom -takvim.Unatoč nedostatku vezivanja ove boje krzna na pasminu životinje, vlasnici mačaka Tricolor primjećuju zajedničke osobine svojih kućnih ljubimaca: prijateljski i vrlo simpatičan karakter, privrženost jednog gospodara.

Dali si znao? John Ashcroft, bivši američki generalni tužitelj, bojao se takvih mačaka, smatrajući im znak vraga.

Ali, osim pozitivnih sličnih značajki, negativno. Na primjer, vlasnici troje cvjetova žale se da se životinja ne može naviknuti na drugo mjesto WC -a, umjesto na činjenicu da se odabrala.Ova sličnost u ponašanju takvih mačaka može biti apsolutna slučajnost. Ipak, vrijedno je shvatiti da većina karakternih osobina životinje ovisi o odgoju i uzgoju životinje. Što znači mačka?

Glasnici sreće: popularna uvjerenja

Tijekom zajedničkog postojanja osobe i mačke, prvi je akumulirao mnoge znakove povezane s ovom životinjom. Vjerovanja koja spominju trobojne Murki imaju mnogo naroda, a u cijelom izgledu takve životinje je dobar znak.Postoji znak da pojava takve životinje u kući obećava vlasniku sreću i povećanje materijalnog bogatstva. Ako se mačka proteže, povlačeći šape u vašem smjeru, onda je to hitna pomoć.

Čitati također,

U nekim istočnim zemljama vjeruju da je kuća u kojoj su se naseljavali trostruki cvjetovi zaštićeni od vatre i drugih nevolja.U Japanu su mornari odveli takvu životinju sa sobom u more, jer su vjerovali da će to zaštititi brod od poplave. Tribolorna mačka mogla bi biti skupa za mornare. Japanci su općenito zabrinuti zbog takvih životinja: svugdje možete kupiti trictrične murlikve figurice koje igraju ulogu amuleta i namamiti sreću.

Saznajte što su i

Za mladenku postoji uvjerenje: Ako se troje cvjetovi pokraj nje, onda ovo obećava novopečenu sreću u obiteljskom životu. Vjeruje se da ako je trobojna mačka prikovana u kuću, ovo je na neposrednom vjenčanju. Hoće li mačka troboja donijeti sreću i sreću u vašu kuću - nitko ne može garantirati. Ali činjenica da će zajedno s takvom mačkom doći u vašu kuću i dobro raspoloženje je sigurno!

VIDEO: Zašto mačka s tri kolora donosi sreću

petnaest

Članci o toj temi
LiveInternet