Zašto se mačke i mačke toliko boje i ne vole vodu

Mitovi i legende

Mačke su drevne životinje, ali s vremenom nisu izgubile neovisnost i misterij, a zadržale su i odbojnost prema vodi. Većina ljudi zna za ovu značajku kućnih ljubimaca, ali samo ih je nekoliko pokušalo shvatiti iz kojeg razloga mačke ne vole plivati. Saznajmo više o tome mogu li mačke plivati ​​i kako ih naviknuti na vodene postupke.

Mitovi i legende

Rasprostranjena je zabluda da se mačja obitelj boji vode, ali to nije tako. Mnogo je slučajeva u povijesti kada su se mačke pokazale kao rođeni plivači.

Mnogi predstavnici ove obitelji u velikoj su se vodili u vodi i zaronili se. Takve mačke uključuju tigrove, sluge i sumatranske mačke. Ako odgovorite na pitanje, mogu li mačke plivati, definitivno - da.

Dali si znao?U srednjem vijeku crkva je mačke nazvala "đavolom". Njihovo masovno istrebljenje dovelo je do reprodukcije štakora, nosača bubonske kuge.

U ovom slučaju nije jasno zašto je tako teško kupiti svog ljubimca. Odgovor na ovo pitanje stvara veliki broj mitova i legende oko njega. Mišljenje stručnjakaPostoji legenda koja objašnjava zašto mačke ne vole vodu. Tijekom poplave svijeta, vrag je odlučio prilagoditi Božji plan. Prošao je do Noine kovčega i okrenuo se štakora. Popeo se u držanje, počeo je gristi dno da potone kovčeg.

Primjećujući čudne postupke štakora, mačka je ubila zli stvorenje. Kad je Noah saznao o onome što se dogodilo, odlučio je kazniti mačku i bacio je u bijesne valove. Životinje su priskočile u pomoć siromašnom životinji i rekli Noahu o trikovima vraga.

Vlasnike mačaka vjerojatno će biti zainteresirani čitati o tome, kao i,.

U incidentu se Spasitelj životinja pokajao i izvukao mačku iz vode. Mačka je preživjela, ali fobija za vodeni element ostala je, ali ne ljubav prema štakorima.

Ali među obitelji mačaka postoje sijamske mačke, koje se, naprotiv, razlikuju u neobjašnjivoj ljubavi prema vodi. Postoji legenda o njima prema kojoj su sijamske mačke trebale pratiti princezu i njezine dame na sudu dok su se kupali. Osnovna pravila obukeZamijenili su rep tako da mu princeza može staviti dragocjene prstenove koje je zaboravila ukloniti.

Mišljenje stručnjaka

Višegodišnje studije omogućile su odgovore na pitanje zašto mačke ne vole plivati. Prema zoolozima, razlozi se mogu nazvati:

  • Kršenje razmjene topline - Između tijela kose postoji zračni jaz koji odgađa toplinu i ne dopušta vam da se smrznete. Navlaži se, vuna je impregnirana i gubi svojstva toplinske izolacije.Za razliku od pasa, mačke ne mogu moći, što povećava vjerojatnost zamrzavanja. I po vrućem vremenu vaganje može dovesti do pregrijavanja. Psi da normaliziraju sposobnost omogućava sposobnost da se bavi zaglavljenim jezikom, koji ne mogu proklinjati;
  • Vlažna vuna odiše određenim posapama i čini životinju primjetnijom.To komplicira lov i podvrgava se da ih otkriju različiti grabežljivci;
  • Sirova vuna postaje idealno okruženje za širenje bakterija, gljiva mikroorganizama. Nakon vodenih postupaka, postupci se isperu da se povećanje unosa mikroba osvete i pogoršanja zdravlja.

Brinuti se za mačku, bit će vam korisno saznati i

Zašto se mačke i mačke toliko boje i ne vole vodu

Ti su razlozi "genetski strah" vode. O drugim razlozima zašto mačke ne vole vodu, možemo pripisati: osjetljivost mirisima, prirodnoj sramežljivosti i biziji vlasnika u pitanju kupanja. U procesu kupanja često se koriste šamponi, koji, prema mački, mirišu neugodno.

Dali si znao?Turski kombi i vivverers mačke mačke pripadaju mačkama mačaka koje vole vodu. Ali Divlja nubijska mačka ne zna kako plivati ​​i izbjegava vodu na razini instinkta.

Mačka, kad lebdi u prirodnom ribnjaku, drži glavu visoko iznad vode, radeći s šapama kako ne bi stvorio nepotrebne valove. Pri kupanju kućnog ljubimca, vlasnik stvara veliki broj rafala koji uzrokuju strah u životinji i strah od pada kapi u oči i uši.

Za mačke je kupanje besmisleno, t. do. Mogu se samostalno očistiti jezikom.

Osnovna pravila obuke

Od rođenja mačke znaju plivati. Ako je potrebno, u divljini mogu prevladati velike udaljenosti i ribe. Predstavnici obitelji mačaka koji žive kod kuće imaju stav prema vodi imaju poseban karakter. Zašto se mačke i mačke toliko boje i ne vole voduNeke mačke uzrokuju veliko oduševljenje domaćina kada vrijeme gurne glavu pod struju tekuće vode u prženju. Drugi se kupaju s velikim entuzijazmom, ali za većinu je to izuzetno neugodan postupak.

Higijenu životinje ne treba zanemariti, pa biste trebali pronaći kompromis. Sljedeće radnje omogućit će vam da postupak kupanja učinite ugodnijim za vaše pahuljaste. Da biste navikli mačku za vodene postupke, potrebno je postupno.

U početku morate predstaviti mačku sa suhom kupaonicom. Da biste to učinili, uzmite svog ljubimca i donesite ga u kupaonicu. Ako životinja ne pokaže posebnu budnost, možete uključiti vodu.

Zapamtite da mačke ne podnose kišu i maglu loše, tako da ih zvuk tekuće vode može uplašiti, uzrokovati napad panike. U ovom je slučaju bolje ne izložiti životinju prekomjerni stres i nastaviti trening drugi put.

Važno!Pri kupanju ne biste trebali koristiti ovratnik ili vezati mačku, u slučaju panike, to može uzrokovati ozljede.

Ako mačka ne pokaže strah od trenutne vode, tada je možete spustiti u suhu kupaonicu. Instinktivno će životinja pokušati pobjeći. Ne pokušavajte ga držati, mačka vas može ogrebati. Kad se kućni ljubimac navikne na kupaonicu, možete uključiti vodu.

Prvo, preporučuje se sipati malu količinu vode i pokušati tamo umočiti životinju. Prvi put je dovoljno da se navlaži samo krajevi šapa. Postupno će se vaš ljubimac naviknuti na vodu i uzimati će kade vjerojatnije.

Vrlo je važno odabrati pravu hranu za svog ljubimca. Preporučujemo da se upoznate s prednostima i nedostacima takve hrane za mačke, što

Stručnjaci preporučuju da za bolju prilagodbu životinje spusti svoje omiljene igračke ili dobrote u vodu. Ovo će ga definitivno zanimati. A svijetle igračke stvorit će mačju ideju o lovu i olakšati proces kupanja.

Tako da mačka ne klizi u kupaonici, dno je bolje za pokrivanje ručnikom. Trajanje kupanja ne bi trebalo biti više od 10 minuta, a koristite posebne proizvode koji ne sadrže miris za brigu o kosi. Zašto se mačke i mačke toliko boje i ne vole vodu

Važno!Nakon vodenih postupaka potrebno je ugrijati kućnog ljubimca najmanje nekoliko minuta.

Ako predstavnik obitelji mačaka samostalno i s velikim zadovoljstvom pliva u kupaonici, to ukazuje da ste uspjeli naviknuti svog ljubimca na vodene postupke. Imajte na umu da je leprša za kupanje neophodno samo ako je prljavo.
Članci o toj temi
LiveInternet