Pup ima mačku: nemaju mačke mačke

Potrebno je da osoba crpi analogije. Pa zašto ne usporediti mačku s vama kako biste pronašli još jednu anatomsku značajku anatomske značajke.

Imaju li mačke morels

Pup je prilično rijetko pitao u mačaka, u pravilu, zbog ljubavi prema svom ljubimcu, želeći sve temeljito znati o njemu, vodeći računa o njegovom zdravlju.

Znanstveno "debunking" pogreške

Zabrinutost vlasnika, prisiljavanje da pomno promatra zdravlje kućnog ljubimca i potrči do veterinara, jedva primjećujući odstupanje s općeprihvaćenim standardom, razumljivo je. Male veličine ćelavosti na želucu za ulogu takve odstupanja su savršene - kao rezultat kojih osoba zgrabi glavu, sugerirajući razne probleme s kožom i hernijom.

Imaju li mačke morels

Zdravstvena zaštita

Razlozi rješenja su zabluda o odsutnosti pupka u favoritima. Sasvim je uobičajeno. Međutim, detaljna studija dovodi do otkrivanja primjetnih značajki, a ponekad i do postojećih problema. Mačke na mačjem želucu samo su tragovi pupčane vrpce, povezujući ga jednom s majčinim tijelom.

Važno! Mače u maternici povezano je pupčanom vrpcom, a samo je na ovaj način moguće dobiti kisik i drugu važnu prehranu.

Gdje je

Ne smijemo zaboraviti da razlika u biološkim vrstama znači da se pojava mačjeg pupka primjetno razlikuje od čovjeka. Položaj pupka određuje se inspekcijom vune koja raste na želucu. To je mjesto gdje raste rijetki i kraće. Pup je mali bijeli ožiljak. Naravno, mnogo je lakše pronaći ga u ne -uspješnom ili kratkoj favoriji, ali to se odvija u svakom slučaju.

Gdje je

Pregled mačaka

Kako pronaći pupak u mački

Ako je kućni ljubimac već odrasla osoba, potrebno ga je staviti na leđa i pregledati područje na želucu od rebara do početka odjela zdjelice. Mačji pupak nalazi se između stražnjih nogu, bliže bradavicama.

U većini slučajeva otkrivanje pupka kod mačke komplicirano je fiziološkim značajkama, na primjer, debela vuna. Vrlo pažljivi vlasnici mogu pronaći malo mjesto koje nalikuje lišaju. U nekih pojedinaca mjesta mogu biti ružičaste i okrugle, u drugim nepravilnim oblikom.

Pronalaženje pupka brzo je moguće u malom mačiću. Međutim, dobra majka doprinosi ubrzanom ozdravljenju ovog dijela. Mačka slina uključuje važne vitamine, imaju dezinfekcijsko djelovanje. Pupak može izgledati kao bod do mjeseca u mjesecu mačića.

Važno! Trag pupka kod odrasle osobe gotovo je nevidljiv. U boji, ova se točka ne razlikuje od glavne kože, prerasta se vunom.

Kako pronaći pupak u mački

Kod zdrave mačke, ostaci pupčane vrpce na isti način kao i kod mačke, gotovo u potpunosti nestaju i ne bi smjeli ispupčiti. Ovaj dio tijela primjetan je samo kod novorođenih mačaka. Pupka mačića karakterizira svijetlo ružičasta, ponekad konveksna. S godinama pupka postaje blijeda i osvjetljava. U odraslih mačaka ta je točka prekrivena vunom, pa je teško otkriti. Brzo otkrivanje moguće je ako se životinja razlikuje od neznatnog vunenog poklopca ili potpuno ćelav.

Fiziološki značaj

Ćelava mačka

Možete pokušati staviti mirnu mačku na leđa i pažljivo pregledati želudac, naime područje u blizini rebara i zdjelice. Na mjestu pronalaska pupka je obično manji od vune. Izgled može podsjećati na mali ožiljak. Ingvinalne bradavice mačaka također mogu poslužiti kao smjernica.

Fiziološki značaj

Poznavanje fiziologije svog ljubimca nije glupost. Samo zahvaljujući znanju može se obožavana životinja može riješiti mnogih nevolja - na primjer, iste kile. Ne zaboravite da neovisna dijagnoza uopće nije izlaz, jer vlasnik mačke nedostaju kvalifikacije, kao rezultat, tragovi pupčane vrpce izgledat će kao katastrofalni fenomen.

Da odgovore na navedeno pitanje hoće li mačke imati morels pomoći ostacima biologije naučenih u školi. Pupak u jednom ili drugom obliku može se naći u svima koji se odnose na Odjel sisavaca. Mačke nisu iznimka od pravila, pa je odgovor na pitanje imaju li mačke pupčane vrpce - identične.

Trudnoća traje nešto više od dva mjeseca. Kroz ovo razdoblje pupčane vrpce, povezivanje embrija s maternicom, pruža ga hranjivim tvarima prikupljenim iz majčinog tijela koje utječu na stvaranje i razvoj embrija.

Nakon kraja rođenja, majka gricka pupčanu vrpcu i liže mjesto njegove povezanosti s tijelom mladunaca. Vrijedno je napomenuti da mačka slina sadrži određeni broj vitamina grupe B koji ga obdaruju sposobnošću liječenja i dezinficiranja.

Važno! Nakon nekog vremena, trag iz pupčane vrpce nestaje, preklapajući se s vunenim poklopcem i ne razlikuje se u boji od ostale kože koji pokriva trbuh. Zbog toga nije lako pronaći gdje mačka ima pupak.

Znakovi za hitno traženje liječnika

Moguće pupčane komplikacije posebno se često javljaju kod kućnih ljubimaca. Žalba veterinaru je potrebna kada se promatra potlačeni opće stanje. Novorođenče može odbiti prehranu, može se primijetiti i porast temperature.

Zaraženi pupak crveni, natečen. Ovo mjesto može postati točka prodora infekcije. Pup se upali kad je majka plakala previše kratko. Također, bolest se može pojaviti u prisutnosti bolesti zuba kod majke.

Znakovi za hitno traženje liječnika

Veterinarski način

Zaraženi pupak često počinje gnjaviti. Pupčani panj usko je povezan s unutarnjim organima mačića. Na primjer, infekcija predstavlja stvarnu prijetnju jetri.

Važno! Septikemija se razvija u nedostatku liječenja i dovodi do smrti pojedinca.

Da bi isključili slučaj vrijednih pasmina, uzgajivači obrađuju pupak novorođenog joda. Ako je potrebno, obradu dezinficijensa mora se ponoviti.

Ako lokalni tretman ne dovodi do poboljšanja u stanju, general. Na primjer, liječnik može propisati antibakterijske lijekove koji se daju intravenski ili intramuskularno. Ponekad se koristi stimulirajuća terapija. Moderni veterinari uspješno koriste nove homeopatske lijekove.

Važno! Veterinari smatraju pupčane bolesti zarazne. Čak i na prvim znakovima, bolest može prenijeti na sve rođene mačiće.

Previše hitno traženje liječnika zbog otkrivanja pupka obično nije potrebno. Svako kretanje iz poznatog okruženja stres je za životinju. Za kućnog ljubimca važna je briga i pažnja, u ovom će slučaju odgovoriti iskreno zahvalnost. Znatiželja vlasnika pomoći će u sprječavanju razvoja ozbiljne bolesti. Uostalom, zdravlje kućnog ljubimca zaista je važan aspekt za univerzalno bušotinu.

Članci o toj temi
LiveInternet