Alabai buldozer: najveći američki ovčar na svijetu

Najveći Srednjoazijski ovčar na svijetu prepoznaje Alabai po imenu Bulldozer. Njegova težina u dobi od 9 godina bila je 130 kg. Rast pasa u Withersu 150 cm. Pas ne pokazuje agresiju prema vlasnicima. Međutim, sudjelovanje u bitkama, uvijek pokazuje njegovu superiornost nad protivnikom. Zahvaljujući posebnom treningu, pravilnom odgoju i prehrani, buldožer je postao vlasnik mnogih nagrada.

Buldozer je najveći alabay na svijetu

Najveći Alabai na svijetu živi na teritoriju Stavropola (Rusija). Ogromna veličina psa uzrokovala je svoju popularnost. Budući da je mjesečno štene, pas je dobio nadimak buldožer. Ali onda to nije bilo zbog vanjskih podataka, već s značajkama ponašanja psa tijekom šetnje. Njegov način drobljenja snijega podsjećao je na kretanje Zemljinog stroja za sebe. Nakon toga, nadimak buldožer opravdao se.

Buldozer je najveći alabay na svijetu

Kako izgleda pas

Bilješka! Štene je težila 20 kg u 2 mjeseca i pretvorilo se u najveći Alabay, koji ima izvanrednu fizičku snagu. A sada ga pod tim imenom gotovo cijeli svijet poznaje.

Dimenzije Alabay-Giant-a

U usporedbi s prosječnim reprezentativom pasmine srednjoazijskog ovčara, buldožer je gotovo dvostruko veći. Izvana, u potpunosti se u skladu sa standardima pasmine. Ali takvi se fizički parametri poput visine i težine značajno razlikuju. Buldozer teži oko 130 kg. Rast u Withersu 150 cm. U stalku na stražnjim nogama, Alabai Buldozer doseže 2 m. Veći je od svoje rodbine, ali i prosječan čovjek. Za održavanje divovskog Alabaija potrebno je puno fizičke snage.

Bilješka! Činjenica da buldožer ima tako neobične dimenzije, zasluge ne samo genetike, već i ozbiljnog fizičkog treninga i prehrane.

Karakter buldožera

Unatoč sjajnom izgledu, ovaj ogromni Alabay je dobar i miran. Dugo je postao član obitelji uzgajivača. Supružnik vlasnika bez straha ostavlja svoju djecu same sa psom. Posjedujući visoku inteligenciju, pas buldožera može razlikovati s kim i kako se ponašati. Može biti i žestoka čuvar i nježna dadilja za djecu.

Kao i svi Cao, Alaba, nadimak buldožer, svojstven je izgradnji partnerstva s vlasnikom. Ne očekujte od njega podređenost. Pas je postao prvak samo zahvaljujući snazi ​​i strpljenju vlasnika. Ovo je snažan, izdržljiv, pametan, ponosan pas -opsjedani pas. Vjeran je i posvećen svom gospodaru, ali Big Alabay se oslanja na osobu koja mu nije poznata.

Važno! Vlasnik Alabaya mora zauzeti vodeći položaj. Ovaj pas neće odgovoriti na timove onoga koga smatra statusom ispod sebe.

Dan pasa

Posljednjih godina, najveći Alabai na svijetu bio je na dobro posluženom odmoru. No, unatoč činjenici da više ne sudjeluje u izložbama i praktički se ne pojavljuje na borbenim prstenima, azijci su zadržali izvrsnu fizičku formu. To je olakšano svakodnevnom treningom i prehranom kvalitete. Svakog dana buldožer kreće u šetnje u trajanju od nekoliko desetaka kilometara u trajanju od 6 sati. Činjenica da je Alabay velika i snažna, zasluga svog vlasnika, koji je razvio ispravan režim i obuku.

Sportski ahivmi

Buldožer za šetnju provodi 6 sati

Prehrana i navike rekorda

Za održavanje zdravlja i fizičkog oblika, Alabays je potrebna specifična prehrana. Svakodnevna prehrana mora biti prisutna:

 • ugljikohidrati;
 • proteini;
 • aminokiseline;
 • mineralne soli;
 • Vitamini.

Bilješka! Većina tih elemenata nalazi se u žitaricama i mesu, stoga su u prehrani držača zapisa potrebni svježe pripremljeni kaša i meso i meso.

Pas jede oko 10 kg kaše i nekoliko kilograma mesa dnevno. Takva prehrana pomaže povećati mišićnu masu i omogućuje vam da izdržite iscrpljujuće svakodnevno trening.

Sportski ahivmi

Kroz svoj život, najveći i najjači Alabai dokazao je svoju superiornost, sudjelujući u svim vrstama izložbi i testnih testova (pseće bitke). Među mnogim naslovima, pisma i nagrada su prisutna kao što su:

 • Ponos Rusije;
 • Ruski prvak;
 • Prvak Ruske kinološke federacije (RKF);
 • Tri puta kandidat za međunarodne prvake ljepote (CACIB);
 • Dvaput kandidat za prvake Nacionalnog kluba (KCC).

Pojava buldožera na psećim bitkama uvijek je proizvela prskanje. Vlasnik je odmah shvatio da će prvak izrasti iz šteneta. Prvi bojni buldozer pobijedio je u 3 godine.

Bilješka! Test testovi - Spektakl nije za slabovidno srce. Ali njihovo je ponašanje potrebno za očuvanje radnih kvaliteta pasmine. Stroga pravila borbe ne dopuštaju primjenu ozbiljnih ozljeda na neprijatelja. Za osvajanje psa dovoljno je pokazati svoju superiornost nad drugim sudionikom u bitci.

Informacije o uzgajivaču

Diplomirao na državnom naftnom sveučilištu Grozny A. Khudyakov je volio pse od djetinjstva, ali nije planirao ozbiljno uključiti se u njihov uzgoj i obrazovanje. Nakon što je Aleksandar slučajno stekao azijca na tržištu, sve ostale pasmine pasa prestale su ga zanimati.

Informacije o uzgajivaču

Buldožer s vlasnikom

Danas je Khudyakov poznat među rukama psa i amatera kao uzgajivača i trenera srednjoazijskih ovčara. Najveći Alabas njegovog rasadnika su potomci buldožera. Budući da je borac u prošlosti i imati dugogodišnje iskustvo komunikacije s vukovima, na prvi pogled može odrediti hoće li štene biti borac ili jednostavno postati dobar prijatelj. Alexander smatra svoju dužnost sačuvati radne kvalitete ove pasmine, položene nekoliko tisućljeća. Učenici su mu snažni i izdržljivi. Mnogi od njih čuvaju jata i kuće širom Sjevernog Kavkaza.

Važno! Ako budući vlasnik Alabyja nije spreman obratiti dužnu pažnju na njega, nema dovoljnu silu karaktera, tada je opasno nabaviti takvog psa kao igračku kao igračku.

Drugi najveći svijet Alabaja

Ne samo da se buldozer razlikuje od njegove veličine i borbenih kvaliteta. Postoje i drugi predstavnici velikog Alabaeva koji su vrijedni pažnje.

 • Elbars - Pronađen je, koga je vlasnik dojilo i toliko je obnovio da je pas dugo radio u Otaru i sudjelovao u borbama.
 • Bijeli Ekemen (Ak Ekmen) - Veliki bijeli mužjak s jedva razlikovnim svjetlosnim mrljama. Razlikuje se od ljubavi prema poslu. Sudjelovao u samo jednoj bitci, nakon čega je vraćen u Otaru.
 • AK GUSH (Bijela ptica) - Troje -Time prvak Turkmenistana, koji nije izgubio nijednu bitku. Pas ima visoku inteligenciju i majstorski posjeduje tehniku ​​bitke.

Drugi najveći svijet Alabaja

Bijela ptica

Srednjoazijski ovčar ili Alabay je pas koji zahtijeva obrazovanje. Vlasnik takvog psa mora imati izražene osobine vodstva. Tada će nevjerojatan vuk u bitci - veliki Alabai s osobom u životu postati najbolji prijatelji.

Članci o toj temi
LiveInternet