Drontal za mačke: upute za upotrebu

Drontalni kombinirani lijek smatra se najpristupačnijim i najučinkovitijim alatom protiv helminta. Upotrijebite ga za liječenje domaćih mačaka. Tablete imaju destruktivan učinak na parazite različitih oblika i vrsta, koji često inficiraju tijelo mačje.

Sastav i oblik oslobađanja lijeka

Proizvod se proizvodi u obliku tableta. Aktivne tvari tableta:

 • Pirantel embon - 220 mg;
 • Prazikantel - 25 mg;
 • Ostale ljekovite komponente.

Sastav i oblik oslobađanja lijeka

Lijek se koristi ne samo za liječenje, već i preventivne mjere

Indikacije za upotrebu

Lijek je propisan životinjama s parazitskim infekcijama. Možete koristiti drontalne tablete za mačke čak i u uznapredovalim fazama bolesti. 3-4 puta godišnje, potrebno je napraviti prevenciju, bez obzira na to je li kućni ljubimac posjetio ulicu. Ponekad paraziti padaju u kuću s ulice s cipelama vlasnika.

Važno! Potrebno je pridržavati se utvrđenog rasporeda prevencije i ne davati kolač mački češće nego. Inače se može razviti opijenost tijela.

Rezultati studija lijeka

Učinak lijeka proučavali su stručnjaci za ruske institucije i SAD. Istraživanje je provedeno pomoću 93 mačke. Svi su imali parazitsku infekciju stečenu prirodno. Tijekom studije, kućni ljubimci prošli su nekoliko dubokih laboratorijskih testova parazita i djelovanje tableta. Mačke su se razlikovale u težini, veličini, dobi i pasmini. Da bi se postigli najtačniji rezultati, provedeno je istraživanje na teritoriju 6 američkih veterinarskih centara.

Prema znanstvenicima, od 93 osobe, riješili su se helminti nakon što su uzeli Drontal 98 %. Tijek liječenja trajao je 7 dana. Preostali 2 % testova pokazali su manje znakove prisutnosti helminthiasis. Studija je dokazala da je lijek siguran i učinkovit u borbi protiv različitih štetočina.

Bilješka! Glavni uvjeti uspjeha su ispravna doza i tijek liječenja. Utvrđeno je da se mogu koristiti i Drontal za mačiće.

Upotreba lijeka učinkovit je i jednostavan način da se u kratkom vremenu riješite helminta. Da bi se utvrdile nuspojave, lijek je primijenjen u povećanim dozama. Kao rezultat toga, mačke su imale povećanu slinu i povraćanje. Nije bilo drugih štetnih simptoma.

Nekoliko je osoba neko vrijeme bilo gubitak apetita, kao i tekuću stolicu.

Upute za korištenje

Lijek se koristi za liječenje pojedinaca bilo koje dobi. Međutim, njegova se količina mijenja s tjelesnom težinom. Mačka težina više od 6 kg dodijeljena su 2 tablete. Kućni ljubimci težine 4-6 kg konzumiraju jedan i pol tablete. Ako životinja teži 2-4 kg, tada je propisana 1 tableta. Kad mačka teži 1-2 kg, tada joj se daje polovica lijeka. Ako je tretman potreban za životinjsku masu manju od 1 kg, veterinar propisuje dozu doze.

Važno! Drontal Plus za mačke se ne koristi, jer je ovaj oblik pogodan samo za pse.

Kako dati mačku mački

Drontal za mačke, upute za uporabu gore navedenih, možete dati kućnom ljubimcu na tri načina.

 • Dajte lijek silom. Da bi se to učinila, životinja se mora čvrsto fiksirati (držite je rukama ili zamotanu u tkaninu). Kućni ljubimac otvori usta i stavite tabletu što dublje. Može se postaviti rukama ili pincetom. Da bi tablet olakšao, podmazan je u kiselom vrhnju ili jogurtu. Na kraju je potrebno zatvoriti životinjska usta i početi milovati vrat kako bi izazvao gutanje pokreta.
 • Smenite lijek u stanje praha. U ovom se slučaju tableta temeljito slomi i miješa s vodom. Ovaj ovjes se izlije u usta mačke. U smislu izvršenja, metoda je slična prvoj metodi. Međutim, životinja neće moći ispljunuti zdrobljenu tabletu, pa će lijek definitivno ući u tijelo. Prah se može razrijediti u bilo kojoj tekućini.
 • Miješati. Odgovarajuća doza je srušena i dodana u omiljenu hranu kućnog ljubimca. Glavna stvar je da je dio mali, jer mačka treba pojesti lijek odjednom. Nedostatak ove metode je da neke mačke osjećaju prisutnost drugih tvari u hrani i odbijaju je.

Kontraindikacije i nuspojave

Odabir Drontal kako dati mačku kako ne bi naštetio kućnom ljubimcu, kao i moguće nuspojave, svaki vlasnik mora proučavati. Unatoč sigurnosti, lijek ima brojne zabrane korištenja. Ne slijede da zanemaruju. Potrebno je odbiti lijek ako:

 • Mačka je trudna;
 • starost mače do 3 tjedna;
 • Prisutna je pojedinačna osjetljivost na komponente;
 • Pet je nedavno zadobio ozljede;
 • Primjećuju se bolno stanje i slabost.

Nuspojave se rijetko pojavljuju i često zbog nepravilne uporabe lijeka. Veterinari razlikuju niz zajedničkih odstupanja: mučnina, povraćanje, proljev.

Važno! Zabranjeno je dati drontal zajedno s anthelmintics koji sadrže cijev.

Uvjeti skladištenja

Skladištenje lijeka provodi se u standardnim uvjetima - suho mjesto, bez pristupa izravnoj sunčevoj svjetlosti. Okolna temperatura ne smije porasti iznad 25 ° C.

Rok trajanja od 5 godina. Ne preporučuje se kupiti lijek stariji od 4 godine, jer postoji rizik od nepravilnog skladištenja tableta.

Indikacije za upotrebu

Ako je folija otvorena, tablete treba konzumirati 6 mjeseci

Prednosti drontalnih tableta

Prednosti lijeka Drontal uključuju:

 • vrijednost za novac;
 • univerzalnost;
 • Jednostavan način korištenja.

Proizvod je pogodan za mačke svih pasmina starije od 3 tjedna. Pored toga, lijek ima dug rok trajanja i minimalni broj nuspojava.

Analozi lijeka

Neki su vlasnici zainteresirani, Drifal ili Milbemax za mačke - što je bolje. Ne postoji nedvosmisleni odgovor na ovo pitanje, jer su oba lijeka izrađena od sličnih komponenti. Stoga praktički nema razlike u upotrebi.

Između ostalih analoga Drontala, oni razlikuju:

 • Embonat. Droga za borbu protiv okruglih glista;
 • Prazikantel. Usmjeren na uništavanje parazita pruga. Ne preporučuje se koristiti ako se uoče problemi s mokraćnim sustavom;
 • Fenbendazol. Desers okrugli crvi. U kombinaciji s pirantom koristi se za uklanjanje lamblinije i kokcidije.

Rezultati studija lijeka

Milbemax

Prisutnost crva kod mačaka nije uvijek uočljiva u početnoj fazi bolesti. Međutim, takvi štetočine negativno utječu na opće stanje i zdravlje kućnog ljubimca. Pored toga, paraziti mogu zaraziti osobu. Da bi se spriječile negativne posljedice, potrebno je redovito provoditi preglede životinje, kao i uzeti preventivne lijekove.

Članci o toj temi
LiveInternet