Zašto pas trči za repom i ugriza ga

Da biste razumjeli zašto pas trči za njegovim repom, morate ga pažljivo ispitati. Vjerojatno je da je pas nelagoda, čiji se uzrok može neovisno utvrditi. KOGDA жINOTNOE LEGGROPEKLYAETS IMENGOE з AUNTIE I REDLEKAETS ISLOBLORY,. Ako se pas stalno vrti, postaje nervozan i agresivan, vrijedno je posjetiti veterinara.

Smiješna navika

Štene može trčati za repom samo tako da ga upozna. Ne doživljava ga kao dio sebe, već vidi igračku u njemu. Čim se pas igra, otkrivajući zanimljivije klase, odbija potjerati potjeru.

Smiješna navika

Psi smisli zabavu za sebe

Jedan od načina za zabavu

Pas može trčati iza repa dosade. Tako uljepšava sat proveden sama. Možda će pas primijetiti da se možete igrati s repom u odrasloj dobi, a onda će se zabaviti, vrteći se oko njega nakratko.

Bilješka! Obično životinje brzo zaboravljaju na smiješnu naviku, prelazeći na aktivne igre u šetnji.

Zašto pas juri repom

Kad pas progoni rep, razlozi mogu biti različiti: od bezopasnog načina da se riješi dosade do ozbiljnih patologija.

Najčešće se ponašanje kućnog ljubimca objašnjava kako slijedi:

 • Pas nema nigdje stavljati energiju. To se posebno odnosi na predstavnike aktivnih pasmina koji zahtijevaju svakodnevno hodanje i fizički napor. Ako većinu vremena provode na ograničenom teritoriju, počnite slijediti rep;
 • životinja je previše umorna, iscrpljena na treningu. Nervozno uzbuđenje smanjuje potragu za repom;
 • Kućni ljubimac privlači pažnju vlasnika;
 • Pas doživljava fizičku nelagodu;
 • Pas ima problema s neurološkom prirodom, promatra se psihički poremećaj.

Mogući zdravstveni problemi

Ponekad potraga za repom može biti simptom neuspjeha u radu psećeg tijela. Vrijedno je kontaktirati veterinara ako kućni ljubimac provede previše vremena iza ove zanimanja. Možda ima psihološke poremećaje.

Sindrom ribolova repa

Neki psi podliježu genetskoj bolesti, čiji je glavni simptom rep repa. Trčeći u krugu, životinja cvilje, laje, zarežava, čak i scravs. Vrti se oko 10-15 minuta. ugovor. Nakon određenog vremenskog razdoblja, pas se ponovno vraća u svoje zanimanje. Opsesivno ponašanje može se očitovati na drugačiji način:

 • Životinja ide iz ugla do ugla;
 • Naočale šape, strane, kao da pokušavaju uhvatiti buhe;
 • Pas se osvrće oko sebe i korača zubima, kao da hvata muhe;
 • Pas se stalno liže.

Kućni ljubimac postaje previše uzbudljiv, agresivan. Mora obratiti što više pažnje, zaštititi od stresa.

Bilješka! Neće se u potpunosti riješiti sindroma, ali postoji šansa da smanji svoju manifestaciju. Kako najbolje to učiniti, veterinar će reći.

Hormonalne neispravnosti

Tijekom trudnoće i štenaca za hranjenje, ponašanje ženskih promjena. Stalno se može lizati, postati vruća ili vrlo privržena. Neki imaju želju zgrabiti vlastiti rep. Čim se razina hormona vrati u normalu, životinja će postati ista kao i prije.

Infekcija helmintima

Jednom svakih šest mjeseci, psi se moraju dati drogu protiv crva. Ako životinja ima sirovo meso u hrani, preporučuje se prevencija češće održavanje. S dugotrajnim nalazom u tijelu, Helminths ga otrova, pogoršavajući zdravlje kućnog ljubimca. Pored toga, oni uzrokuju iritaciju i svrbež u analnoj regiji. Pas, koji se vrti oko njega, pokušava doći do oštećenih područja, riješiti se njegovih senzacija muče ga.

Mentalni poremećaji

Ako je kućni ljubimac doživio nervozan šok, to može utjecati na njegovu psihu. Čak je i glasan pamuk, snimak ili drugi zvuk nepoznat za njega sposoban zastrašiti kućnog ljubimca.

Bilješka! Počevši trčati iza repa, pas pokušava zaboraviti na neugodne dojmove. Čini se da se ometa.

Nelagoda

Bilo kakve neugodne senzacije u anusu dovode do činjenice da životinja trči iza repa:

 • PSA muči alergija praćena svrbežom. Pokušava doći do uznemirujućih mjesta, najčešće je najlakše doći do repa;
 • Životinja je bezuspješno zaustavila rep. Operacija je provedena loše, kost je djelomično ostala, što uzrokuje bol;
 • Nakon što je hodao u repu, zaglavio se, na primjer, Burdock. Životinja se pokušava riješiti;
 • Ako je soba previše zagušena, a ulica je vruća i suha, psi često imaju iritaciju kože. Tada životinja postaje nemirna i počinje trčati u krugu;
 • Upala analnih žlijezda, koje se često razvija kod kućnih ljubimaca, koji se malo kreću, dovodi do promjene u ponašanju. Pas liže područje ispod repa, pokušava ga ugristi.

Ovisi li ovo ponašanje o pasmi

Bilo koji pas može se nakratko igrati s repom. Ako se ne vraća stalno ovom zanimanju, ne biste se trebali brinuti.

Zašto pas juri repom

Manifestacija sindroma kod kućnog ljubimca

Neki predstavnici pasmina najosjetljiviji su na poremećaj zvan rep repa:

 • Njemački ovčar;
 • Bulteryer;
 • Collie;
 • Jack Russell terijer.

Bilješka! Bolest postaje uočljiva u ranoj dobi. A takvi kućni ljubimci ne preporučuju se dopušteni, jer postoji veliki rizik da se sindrom prenosi na potomstvo.

Kako odbiti psa da trči iza repa

Da bi kućni ljubimac mogao zaboraviti na igre s repom, trebate koristiti preporuke:

 • Pokušajte pronaći razlog za ovo ponašanje ako se možete riješiti provociranog faktora. Dakle, možda mu smetaju kućni ljubimci Colteen ili Buhe;
 • Provedite više vremena s psom, vežu se za sport. Mnogi psi rado igraju Frisby, donose kuglice, prolaze prepreke;
 • Savjetuje se korištenje tehnike prebacivanja pažnje kućnog ljubimca na drugu lekciju, kako bi mu dao poznate timove, čekajući njihovu provedbu;
 • Ne možete ga zgrabiti, samo ga zabraniti u krugu u krugu. Odbiti životinju na ovaj način ne može raditi. To može početi raditi daleko od vlasnika ili pronaći drugu lošu naviku.

Mogući zdravstveni problemi

Odustati od šaljivdžija nije tako lako

Postoji nekoliko razloga zbog kojih pas često progoni rep, ne može ih uvijek izbjegavati da u potpunosti izliječi kućnog ljubimca. Savjetovanje liječnika neće naštetiti u svakom slučaju. Ne možete zanemariti psa koji stalno hvata rep, ugrize ga. Takvo ponašanje pogoršava rad vestibularnog aparata, uzrokuje vrtoglavicu. Kvaliteta života životinje u konačnici pati. Tada se kružni pokreti psa ne mogu smatrati smiješnom navikom, fiziološki ili psihološki problemi leže iza toga.

Članci o toj temi
LiveInternet