Kako naučiti psa "sjedećem" timu kod kuće

Tim "Sit" za štene je baza. Trening je lako pozajmljivati ​​kod pasa različitih pasmina, dimenzija, temperamenta. U pravilu se gospodar provodi samostalno trening, bez kontaktiranja filmologa.

Od koje je godine bolje započeti trening

Psa možete pokrenuti s psom "sjedenja" od rane dobi, otprilike 3 mjeseca. Odrasli psi teško mogu trenirati, tako da ne biste trebali odgoditi. Ali ako postoje takve okolnosti da tim već treba obučiti, samo će trebati malo više vremena i vremena da ukroti psa.

Od koje je godine bolje započeti trening

Tim za sjedenje

U svakom slučaju, psa trebate trenirati ne samo kod kuće, već i na ulici, pa bi ga ovaj trenutak trebao cijepiti, naviknut na duge šetnje, na povodcu i ovratnik.

Ova je vještina važna za psa i njegovog vlasnika iz nekoliko razloga:

 • Pripremna je za složenije naredbe, na primjer, poput "aport";
 • disciplinira kućnog ljubimca na javnim mjestima;
 • Vlakovi odlomak;
 • U potrebnom trenutku omogućava vam da odvratite od njih od stranaca;
 • Primjenjujući tim, možete izbjeći sukob s drugim psima.

Važno! Bez ove osnovne vještine, psima nije dopušteno sudjelovati u natjecanjima, izložbama i natjecanjima. A također kućni ljubimac možda neće biti prihvaćen u klub i nije dopušteno da se plete. Ovo je preduvjet.

Kako naučiti psa timu da sjedi: Metode i preporuke

Dob za trening

Kako naučiti psa timu da sjedi: Metode i preporuke

Vlasnici pasa uvijek bi trebali obratiti pažnju na obrazovno okruženje prije nego što počnu trenirati svoje štene. To znači da bi tijekom treninga trebalo biti što manje ometajućih čimbenika, pas bi trebao znati situaciju i osjećati se dobro. Kućni ljubimci ukrasnih pasmina kao što su Chihuahua, Spitz, Yorkshire Terrier (York) nisu uvijek poslušni i izuzetno nemirni. Ali to nije razlog za odbijanje treninga. Mogu i trebaju pronaći pristup i pristup.

Postoji nekoliko načina da nauči psa da sjedi. Obuka malteške Bolonka i domaćeg priključka nije mnogo drugačija, pa su gotovo sve preporuke univerzalne.

Trening pasa koristeći trik s poslasticom

Kako bi privukli pažnju kućnog ljubimca, vlasnici pasa mogu im se obratiti imenom i pokazati da imaju poslasticu u rukama. Ako je pas oprezan, ispružite komad hrane kroz glavu. Da vidi, bit će prisiljena sjesti. U ovom trenutku vlasnik izgovara naredbu "Sit" i odmah daje nagradu. Ponovite ovu gestu mora biti nekoliko puta.

Bilješka! Lekciju treba obaviti s malom količinom hrane. Ovaj oblik motivacije najbolje djeluje u štenaca.

Liječenje sjedenja s hranom i mehaničkom izlaganjem:

 1. Morate uzeti hranu i pokazati je psu.
 2. Podignite poslasticu preko glave kućnog ljubimca, lagano pritiskajući njegov donji dio leđa.
 3. Dajte hranu i pohvalite psa.
 4. Ponovite trening 5-6 puta, prateći glas naredbe "Sit".
 5. U budućnosti se mehanički učinak može otkazati, ostavljajući samo poslasticu.

Podučavanje tima s pružanjem fizičke pomoći psu:

 1. Pokažite poslasticu kućnom ljubimcu i oštro povucite ovratnik naprijed i gore.
 2. Nakon što pas sjedne na nagradu poslastica i pohvale.
 3. Ponovite trik 7-8 puta, prateći tim u glasu.
 4. Nakon toga, više se ne možete povući za ovratnik, ostaviti samo poslasticu. Popravite još nekoliko puta.

Treba imati na umu da je fizički učinak prikladan takvim pasminama kao što je njemački ovčar i voli. Za male pse to je strogo kontraindiciran. Izvlačeći ovratnik, lako možete slomiti krhki vrat kućnog ljubimca. U ovom se slučaju koriste poslastice i igračke. Tijekom treninga, vlasnik mora biti na istoj razini s psom kako ne bi uplašio prijeteće dimenzije.

Popravljajući prirodno ponašanje psa

Trening pasa koristeći trik s poslasticom

Popravljajući prirodno ponašanje psa

Ovo je samo početak treninga. U budućnosti će tim morati vježbati prije automatizma. Da biste to učinili, upotrijebite čitav niz vježbi koje postupno postaju složenije. To uključuje:

 • Osposobljavanje - odgodite psa u sjedećem položaju;
 • Tim timova zamjenjuje-"SIT"-"Lie"-"Stand";
 • popravljanje naredbe na udaljenosti od vlasnika;
 • izvršavanje naredbe pomoću vanjskih zvučnih i vizualnih podražaja.

Izloženost se obučava na dva načina:

 1. Jasne su da ako krši zapovijed i ustane, tada će ga vlasnik prisilno uzeti. Kad je poslušnost, dodijelit će se hrana.
 2. Pas dobiva poslasticu samo u sjedećem položaju. Ova metoda djeluje samo kad je učenik gladan i nije ometana.

Tijekom treninga vrlo je važno trenirati kućnog ljubimca za vlasnika. Pas mora naučiti održavati dugotrajni kontakt očima. To doprinosi jasnoći, velikoj brzini i ispravnoj tehnici izvršenja naredbe. Ovu vještinu također je promocija s poslasticom.

Pažnja! Ne dopuštajte prekomjerno djelo kućnog ljubimca. Ako je pas umoran, bolje je prekinuti trening i malo se prošetati s štenetama.

Također je važno naučiti kućnog ljubimca da slijedi tim "Sit" na daljinu. Za to se u početku trening događa na udaljenosti od 1-2 koraka. Tijekom zapovijedi zapovijed, morate napraviti korak prema kućnom ljubimcu i pomoći mu da sjedne ako to nije učinio sam. Nakon te nagrade s poslasticom.

Dvije glavne pogreške psa koji sjedi

Popravljajući prirodno ponašanje psa

U budućnosti bi se udaljenost trebala povećati. Pas mora saznati da se mora pokoriti timu bez obzira je li vlasnik blizu ili daleko od toga.

Postupno je potrebno povećati brzinu obrazovnog procesa. Ali ne žuri. Ne biste trebali ići na sljedeću fazu dok prethodni ne bude pažljivo razrađen. Tek nakon što je pas naviknut na tim, disciplini i usredotočen na rezultat, možete početi raditi za brzinu. Kućni ljubimac mora nastojati ispuniti naredbu što je prije moguće kako bi dobio dobro ohrabrenje dobrog posluživanja.

Dvije glavne pogreške psa koji sjedi

Glavne pogreške u sjedenju nastaju zbog činjenice da udaljenost između šapa u stojećem položaju i ponekad znatno sjedi. I to treba uzeti u obzir prilikom treninga. U prvom slučaju, koristeći hranu, povlači ovratnik i pomaže u ruci, vlasnik zaboravlja da je pas mora biti lagano grupiran kako bi smanjio udaljenost između prednje i zadnje noge.

Druga pogreška, naprotiv, povezana je s pretjerano bliskom sadnjom šapa. U ovom slučaju, kućni ljubimac je također neugodan i pas može odbiti sjesti. Sve se to mora uzeti u obzir prilikom obuke i spriječiti pogreške.

Općenito, psi svih pasmina dobro su podložni treningu. Važno je da kućni ljubimci naviknu disciplinirati i timovi. Ovo će pomoći vlasniku i njegovom učeniku izgledat će dostojno u bilo kojoj situaciji.

Članci o toj temi
LiveInternet