Kalifornijski zec: opis pasmine, uzgoja i sadržaja

Kućni kalifornijski zečevi u velikoj su potrazi među domaćim i stranim poljoprivrednicima, a to je zbog jedinstvene karakteristike pasmine. Njeni predstavnici umjereno su zahtjevni na uvjetima pritvora i istovremeno se razlikuju u dobroj produktivnosti.

Povijest podrijetla pasmine kalifornijskog zeca

Povijest podrijetla zeca ove pasmine je jednostavna. U ranim 20 -ima. Prošlog stoljeća američki biolog i uzgajivač D. Zapad je počeo raditi na izlučivanju nepretencioznog u sadržaju pasmine mesa. Preci vrste su činčila i himalajski, novozelandski bijele pasmine.

Povijest podrijetla pasmine kalifornijskog zeca

Pojava zdravog kalifornijskog zeca

Bilješka! Izvedena pasmina dobila je ime u čast države Kalifornija, gdje je, u stvari, znanstvenik živio.

Životinje ove vrste imaju dobre karakteristike krzna i izvrsne mesne kvalitete. Prvih nekoliko desetljeća ta je sorta ostala nezapažena i samo u 70 -ima. Sve njegove prednosti bile su cijenjene.

Bilješka! Vrstu uspješno uzgajaju u srednjoj traci poduzetnici malih i srednjih poduzeća, kao i samo ljubavnici.

Kalifornijski zečevi: Opis pasmine i izgled

U veličini su ove životinje srednje veličine. Prosječna težina seksualnog reprezentacija vrste je oko 4,5 kg. Standardna boja je snijeg -bijela. Rep, noge, nos i uši imaju tamniju boju, čija nijansa varira od tamno smeđeg do crnog. U životinjama s dobrom genealogijom, mrlje imaju jasnu i jednoličnu boju.

Okosnica je tanka i lagana, unatoč činjenici da je ustav jak. Srednja glava s kratkim i tankim ušima, čija veličina ne prelazi 10,5 cm. Tijelo ima proporcionalno razvijenu vrijednost, srušen je i kratak. Leđa su zaobljena, lumbalna sakraj je dobro razvijena.

Oči mogu imati boju od svijetlo ružičaste do crvene. Noge su debele i kratke, napola su odsutne odsutne.

Kalifornijski zečevi: Opis pasmine i izgled

Zečevi- "Kalifornijci"

Koje su prednosti i nedostaci pasmine

Kalifornijski zec je prilično čest i velika je potražnja među poljoprivrednicima zahvaljujući ogromnom broju prevladavajućih značajki.

PrednostiMane
  • visoki rast;

  • mala potrošnja hrane;

  • nezahtjevajući uvjetima sadržaja;

  • U pojedincima s dobrom genealogijom, univerzalno bijelo krzno;

  • Izvrsni pokazatelji mesa;

  • Nema poteškoća s začećem, gestacijom i rođenjem zečeva. Ženke - brižne majke.

  • Malo potomstvo, za jedan rez, ženka rađa više od 8 mladunaca;

  • Niska maksimalna tjelesna težina.


Dakle, kalifornijska pasmina je univerzalna i prikladna za uzgoj pasmine mesa.

Svrha i hranjenje pasmine

Pasmina je meso, pa životinje trebaju biti dosta nahranjene. Dijeta kontinuirano treba obogatiti proteinima (protein). Osnova prehrane uglavnom je složena hrana i sijeno, ali ljeti se hrana može raznolikim travom može raznoliko, a u ostatku godine dodajte meso -kost i riblje brašno, krekeri kruha.

Važno! Proizvodi su bili visokokvalitetni i nisu pokvareni, inače kako bi se izbjegli kršenja u radu probavnog sustava vjerojatno neće moći.

Formirani zečevi dobivaju sočne hrane koja se sastoji od kupusa, mrkve i repe. Za održavanje optimalnog rada gastrointestinalnog trakta, možete koristiti probiotike. Voda bi trebala biti u neograničenoj količini i toplo.

Sadržaj i briga

Životinje ove pasmine nepretenciozne su u skrbi i uzgoju u usporedbi s velikom većinom drugih pasmina mesa, na primjer, diva. Kalifornijska pasmina dobro tolerira oštre temperature promjene. Najprikladnija opcija za njihov sadržaj je mobilna. Plemenske ženke se preporučuju da sadrže u pojedinim stanicama.

Koje su prednosti i nedostaci pasmine

Kalifornijski zec

Soba u kojoj žive zečevi trebala bi biti lagana s umjerenom temperaturom zraka. Ne bi bilo suvišno opremiti sobu haubom na nadmorskoj visini od oko 70 cm od poda.

Bilješka! Kalifornijski zečevi sami nisu veliki, pa poljoprivrednik ne treba graditi velike ćelije.

Uz ulični sadržaj, bolje je dati prednost zatvorenim područjima zaštićenim od izlaganja izravnom sunčevoj svjetlosti i nacrtima. Također se mora uzeti u obzir da životinje zaista ne vole vlagu.

Kako odabrati zdravog čistokrvnog zeca

Prilikom kupovine zečeva, stručnjaci savjetuju obraćanje pažnje na pojedince iz malih legla. To je zbog činjenice da su rođeni jači. Prije kupnje, zečevi se moraju pregledati, provjerite jesu li aktivni i dobro, a također imaju čiste oči i sjajnu vunu. Ako je želudac životinje otvoren, a krzno je izblijedjelo i raščupano, onda je vrijedno suzdržati se od kupnje takvog kućnog ljubimca.

Važno! Da biste izbjegli incest ženki, morate kupiti iz različitih gnijezda.

Svrha i hranjenje pasmine

Novorođenče "Kalifornijci" -trokes

Također, prilikom odabira, morate pregledati uši životinje. Važno je da su čisti, bez znakova upalnih procesa.

Izgledi za uzgoj kalifornijskih zečeva

Predstavnici kalifornijske pasmine brzo ulaze u Mercages, ali to ne znači da će poljoprivrednik moći lako uzgajati životinje. Važno je da su muškarci i ženska osoba seks. U pravilu se seksualno doba događa u 5-6 mjeseci kod zdravih i jakih pojedinaca.

Bilješka! Prije pokrivanja ženke potrebno je procijeniti okosnicu obojice, kvalitetu i vrstu vune, kao i njihovu motoričku aktivnost.

Prekomjerno mala ili, obrnuto, velika tjelesna težina, kao i uši duljine više od 13 cm, rijetkog krzna, nazivaju se diskvalificirajući poroke.

Mlijeko se provodi u muškom kavezu. U velikoj većini slučajeva nema poteškoća s parenjem, ali po potrebi se zec može držati. Trajanje parenja ne prelazi 30 sekundi.

Ženke su prilično plodne. U prosjeku je dano 7-8 zečeva i brižne su majke. Pokazatelji smrtnosti mnogo su niži u usporedbi s drugim mesnim stijenama.

Produktivnost

Kalifornijska pasmina jedna je od najomiljenijih među poljoprivrednicima koji su se specijalizirali za provedbu zečeva. Prednost vrste je u tome što su tromjesečni zečevi, u skladu s svim pravilima održavanja i prehrane, dobivaju do 3 kg težine.

Važno! Rezultati izračuna poljoprivrednika pokazuju da klanje mesa može doseći 60 %.

Sadržaj i briga

Šetnja kalifornijskim zečevima

Kalifornijski zec je pasmina mesa koja je vrlo popularna zbog nepretencioznosti u rastućem i izvrsnom pokazateljima mesa. Da biste izvukli maksimalne prednosti, morate se upoznati sa svim značajkama skrbi i sadržaja ovih životinja.

Članci o toj temi
LiveInternet