Kako dati mačku "furagin"

Kemijski sastav

Furagin je moderan lijek koji propisuje mačku za liječenje urološkog sindroma ili bolesti donjeg mokraćnog sustava. O uputama za uporabu lijeka, doziranje, glavne značajke, pročitane u članku.

Kemijski sastav

Furagin je antibakterijski lijek namijenjen liječenju nižih infekcija mokraćnog sustava. Njegova aktivna tvar je furazidin. U svojoj kemijskoj strukturi lijek pripada skupini lijekova koji su derivati ​​nitrofurana. Izlazni obrazacLijek je aktivan protiv gram -pozitivnih i grama -negativnih bakterija, uključujući salmonelu, trihomone, amyubs i neke vrste kokcidije. Glavno djelovanje furagina je bakteriostatski. U visokim dozama također ima baktericidni učinak.

Dali si znao? Jedan od najjednostavnijih načina smanjenja nelagode u mjehuru je uklanjanje proizvoda s visokim udjelom kiseline i običnom stolnom soli iz prehrane.

Izlazni obrazac

Proizvod se proizvodi u obliku tableta. Opskrbljeni u bočici polimera ili u mjehurićima. Svaka tableta sadrži 50 mg aktivne tvari.

Biološka svojstva

Lijek se koristi u liječenju i prevenciji akutnih i kroničnih infekcija donjeg mokraćnog sustava, uključujući cistitis, urolitijazu i druge ozbiljne bolesti, kada je upotreba drugih antibakterijskih lijekova neučinkovita.

Saznajte više o tome,

Furazidin je višestruko. Prekida sintezu bakterijskih proteina i oštećenja bakterijske DNK, kao rezultat toga prestaje reprodukcija bakterija. Furagin također aktivira imunološki sustav tijela. Raspon aktivnosti uključuje brojne gram -pozitivne i gram -negativne bakterije. Biološka svojstva

Je li moguće dati mačku "furagin"?

Moguća je upotreba ovog lijeka za mačke. Doziranje i trajanje tijeka liječenja mora propisati veterinar. S obzirom na poteškoće u hranjenju kućnog ljubimca tabletama, s liječnikom možete razgovarati o zamjeni tableta o ubrizgavanju ovog lijeka.

Dali si znao?Mačke žive pored ljudi oko 10 tisuća. godine. to Jedna od najpopularnijih životinja. A sada na svijetu ima oko 500 milijuna mačaka.

Indikacije za uzimanje tableta

Furagin se koristi za liječenje i sprečavanje akutnih i kroničnih infekcija. Također je naznačeno za liječenje nekompliciranih infekcija mokraćnog sustava, uključujući ponavljajuće infekcije uzrokovane E. coli. Među bolestima u čijem liječenju možete koristiti ovaj lijek, cistitis, pilonefritis i druge zarazne bolesti genitourinarnog sustava. Je li moguće dati mačku

Metode primjene i doze

Uvijek biste trebali koristiti lijekove u skladu s liječnikom. Nemoguće je premašiti preporučene doze - to neće povećati učinkovitost furagina, već može naštetiti zdravlju PET -a.

Tik liječenja mačke može se dizajnirati 7 dana s prijemom od 2-3 tablete dnevno. Ako se simptomi pogoršavaju ili se ne poboljšavaju za to vrijeme, obavijestite liječnika o tome i on će izvršiti prilagodbe. U liječenju naprednih oblika bolesti ponekad se odmore, a nakon 2 tjedna drugi rok.

Tablete treba dati životinji s hranom. Ako kućni ljubimac odbije jesti, tada se koristi oblik ubrizgavanja liječenja. Furaginu se ne propisuju mačići do jedne godine, trudnice ili dojilja.

Važno! Furagin se ne preporučuje konzumirati istovremeno s antibioticima. To povećava njegovu toksičnost.

Mjere opreza

Nažalost, čak i ako postoje naznake za upotrebu lijeka, ne može se uvijek koristiti. Dakle, s oprezom, lijek se propisuje ako je kućni ljubimac alergičan na nitrofuranske derivate. Indikacije za uzimanje tableta

Nuspojave i kontraindikacije

Upotreba furagina je kontraindicirana u slučaju:

 • dijabetes;

Ako se prilikom uzimanja primjećuju bilo kakve nuspojave, morate obavijestiti liječnika o tome. Kao i svi lijekovi, furagin može uzrokovati takve reakcije, iako se to ne mora dogoditi.

Među glavnim nuspojavama su sljedeće:

 • mučnina;
 • povraćanje;
 • smanjenje apetita;
 • vrtoglavica;
 • pospanost;
 • alergija;
 • zamagljen vid;
 • zimica.

Potrebno je organizirati trajni pristup vodi životinji - to može smanjiti intenzitet manifestacije negativnih reakcija. Obično su nuspojave brzo ili odmah nakon završetka uzimanja lijeka. Metode primjene i doze

Rok trajanja i uvjeta skladištenja

Rok trajanja lijeka je 5 godina. Ne možete koristiti lijekove s istekom isteka isteka isteka. Treba ih pohraniti nedostupni djeci ili životinjama. Zapamtite da su mačke sjajne skakače, a osim toga vrlo su znatiželjni. Temperatura u skladištu treba biti niža od +25 ° C.

Važno!Kliničke studije pokazale su da lijekovi skupine nitrofurana negativno utječu na funkciju testisa - oni smanjuju aktivnost spermatozoida. Stoga, ako koristite mačku za pletenje, planirajte je u razdoblju kada je životinja potpuno zdrava.

Cijena i analozi

Lijekovi nitrofuranske skupine mogu biti zamjenjivi. Postoji dosta takvih sredstava, ali njihova aktivna tvar može biti ista ili slična u njihovoj namjeni. Cijena furagina - oko 200 rubalja.

Neki analogni lijekovi:

 1. "Nitrofurantin" ima baktericidni učinak u urinu u terapijskim dozama. Koristi se za liječenje infekcija mokraćnog sustava. Njegova doza za pse i mačke je 4,4 mg/kg. Lijek se daje oralno 4-10 dana. U standardnim dozama proizvod nema nuspojava. Trošak lijeka je 125-140 rubalja.
 2. Mjere opreza
 3. "Furatsilin" -U općenito, odgovara "nnitrofurantoinu" s gledišta njegovog mehanizma djelovanja, antimikrobnog spektra, aktivnosti i fizičkih i kemijskih karakteristika. Koristi se za borbu protiv crijevnih bakterija i kokdijalnih infekcija. Trošak - 68 rubalja.
 4. Nuspojave i kontraindikacije
 5. "Furazolidon" - Ovo je nitrofuran sa širokim rasponom antimikrobnih aktivnosti. Također se koristi za liječenje crijevnih infekcija. Trošak lijeka je 89–111 rubalja.
 6. Rok trajanja i uvjeta skladištenja
 7. "Furamag" Također je analogna furagina s većom bioaktivnošću. Trošak pakiranja je 712 rubalja. Cijena i analozi

Kada koristite bilo koji lijek, obratite pažnju na bunar -Biti kućnog ljubimca. A u slučaju nepredviđenih reakcija, svakako se posavjetujte s veterinarom.

Recenzije mrežnih korisnika

Biseptol mačkama ne može biti zaustavljeno krvarenjem, najvjerojatnije imaju cistiti, ne koriste furadonin, već furagin, što je gotovo ista stvar, ali bolje se prenosi na sve na sve na sve na sve "Krzno" kostur u obliku mučnine

Kimka

http: // forum.Bolen-kot.Neto.ru/indeks.Php?S = 633FDEC4859FEB9204D5A53EA0550C66B&Showtopic = 15337&View = FindPost&P = 239577

31

Članci o toj temi
LiveInternet