Vetlak: veterinarski prebiotik

Spoj

Nije tajna da su kućni ljubimci bolesni gotovo jednako često kao i ljudi, a među najčešćim problemima veterinari nazivaju gastrointestinalne bolesti. U mnogim su slučajevima mačka ili pas jednostavno potrebni za pomoć u normalizaciji probavnih procesa, a zatim će vlasnik vetlak aditiva za feed biti vrlo koristan vlasniku.

Spoj

Glavna komponenta tvari lijeka je laktuloza, a među dodatnim komponentama laktoza i neki drugi ugljikohidrati mogu se izolirati. Kao što pakiranje pokazuje, ovaj alat sadrži 58,0-65,0% suhih tvari, 49,0-51,0% spomenute laktuloze.

Farmakološka svojstva

Budući da je dobra probiotska tvar, laktuloza pojačava rast korisnih bakterija tijela i suzbija potencijalno štetne mikroorganizme (na primjer, bakterije roda Clotridium i Escherichia coli).

Dali si znao?Boja hotelskih dijelova vunenog poklopca sijamskih mačaka (tako -prikupljeni "tenkovi") ovisi o temperaturi okoline: hladnija regija prebivališta životinje, tamnije će točke biti mrlje.

Istodobno, Vetlak djeluje kao dobra laksativna, savršeno stimulativna crijevna pokretljivost i poboljšava apsorpciju fosfata, soli plaće. Amonijski ioni se povlače. Sve to normalizira mikrofloru probavnog sustava, smanjuje proizvodnju amonijaka u tijelu. Farmakološka svojstvaPozitivan utjecaj aditiva za hranu posebno je uočljiv u odnosu na mlade životinje, koje češće pate od poremećaja probavnog trakta i više nego što je drugima potrebna puna apsorpcija hranjivih sastojaka iz hrane.

Važno!Ulazeći unutra, laktuloza je raščlanjena florom debelog crijeva i pretvara se u kiseline niske molekulske mase organskog podrijetla, koje snižavaju pH njegovog sadržaja i omekšavaju učinak na tijelo.

Izlazni obrazac

Vetlak se isporučuje u obliku tekuće ovjesa smještene u bočici polimera od 20 miliona. Moguća je i opcija pakiranja od 100 mm, ali obje su opcije dodatno zaštićene kartonskom okvirom.

Indikacije za upotrebu

Glavni zadatak vetlakta je normalizacija crijevne mikroflore i općih probavnih procesa u tijelu kućnih ljubimaca. Pored toga, propisano je za prevenciju disbioze ili poremećaja mikroflore kao rezultat uzimanja antibiotika, sulfanilamidnih lijekova. Izlazni obrazacAko pas ili mačka ima dugu zatvor, apetit je poremećen ili su dijagnosticirani problemi jetre i žučnog mjehura - ovo je ujedno i prilika za konzultaciju veterinara o mogućnosti korištenja opisanog aditiva za hranu.

Neki stručnjaci također propisuju Vetlak kako bi spriječili alergijske reakcije, stanja stresa i poboljšali stanje vune, što je također napisano na pakiranju.

Saznajte više o takvim probioticima za mačke i pse, što

Doziranje

Dopuštena doza opisanog dodatka hrane izračunava se na temelju težine životinje. Dakle, 1 kg mase trebala bi biti više od 0,1 ml probiotika, što se daje životinjama u roku od 1 mjeseca. Dozu možete udvostručiti samo na preporuku veterinara, jer će samo on moći objektivno procijeniti stanje kućnog ljubimca. Indikacije za upotrebu

Način aplikacije

Gotovo svaki lijek životinje loše opažaju, zbog čega morate prisilno prisiljavati tablete ili ih pomiješati s hranom. U slučaju Vetlact -a, morat ćete koristiti iste metode, dodajući pravu količinu kapi u mlijeko, hranu ili kuhanu vodu na sobnoj temperaturi.

Nuspojave

Obično lijek dobro podnosi životinjsko tijelo, ali u nekim se slučajevima može primijetiti laksativni učinak.

Važno!Bez preporuka stručnjaka, nemojte davati kućnom ljubimcu druge lijekove, pokušavajući neutralizirati nuspojave od uzimanja prethodnih. To može podrazumijevati izuzetno nepoželjne posljedice za njegovo zdravlje.

Ovaj fenomen ne zahtijeva nikakvu medicinsku intervenciju, samo prestanite koristiti probiotik nekoliko dana i promatrajte svog ljubimca. Doziranje

Kontraindikacije

Do danas nisu utvrđene značajne kontraindikacije za uzimanje lijeka, ali ne vrijedi premašiti dozu koju je liječnik preporučio. Osim toga, vrijedno je otkazati uporabu aditiva kada su najmanje promjene u stanju kućnog ljubimca, barem do savjetovanja sa stručnjakom.

Uvjeti skladištenja

Unatoč svom statusu, "dodatak hrani", "Vetlak" bi trebao biti pohranjen kao običan lijek: samo u tvorničkoj ambalaži i ni na koji način za djecu.

Također je važno zaštititi ga od kontakta s izravnom sunčevom svjetlošću i vlagom, stavljajući proizvod u tamnu i suhu sobu s temperaturom od 0 do +25 ° C.

Rok trajanja lijeka je 3 godine od dana puštanja, ali preporučljivo je ranije koristiti otvorenu bocu (vjerojatno je da ta činjenica postaje uzrok nuspojava). Naravno, kad dostigne datum navedenog na ambalaži, strogo je zabranjeno koristiti sastav. Način aplikacije

Analogni

Vetlak je dobar predstavnik probiotičkih proizvoda za kućne ljubimce, ali ako ga nemate priliku kupiti, ima smisla obratiti pažnju na slične kompozicije.

Dakle, lijek ima slične funkcije "Bioprotektin", Istina, osim laktuloze i drugih laktobacila, sadrži pročišćeni ekstrakt voća od pjegavog mlijeka čička, koji neki kućni ljubimci mogu razviti alergije.

"Vetoprof BPS-44" - Još jedan probiotik koji sadrži sojeve korisnih bakterija. Ulazeći u gastrointestinalni trakt kućnih ljubimaca, oni normaliziraju njegov rad i obavljaju iste funkcije kao i opisani "vetlak", ali samo u ovom probiotskom aditivu ne postoji osnovna komponenta posljednjeg - laktuloze.

Dali si znao?U prosjeku, životni vijek trajanja je 15 godina, dok njegov divlji rođak živi do najviše 4. Međutim, životni vijek majstorskih životinja povećao se tek nakon 1930 -ih, što je uglavnom zbog poboljšanja odnosa ljudi i razvoja veterinarske medicine.

Dobra opcija za dodatak hrani također će biti "Baikal EM-1U", Uspješno se koristi i za mačke ili za pse, kao i druge kućne ljubimce, uključujući poljoprivredu. NuspojaveNjegov se učinak temelji na radu bakterija mliječne kiseline koje doprinose obnovi crijevne i želučane mikroflore, kao i normalizaciji rada drugih gastrointestinalnih organa traktata.

Zdrav probavni sustav vaših favorita ključ je njihovog dobrog zdravlja, dakle, ako je potrebno koristiti probiotike, ne biste ih trebali odbiti.

"Vetlak" je jedna od najpouzdanijih i najnaprednijih kompozicija, što, naravno, zaslužuje vašu pažnju, ali ako niste sigurni u važnost njegove uporabe, onda je bolje da se dodatno posavjetujete sa stručnjakom.

Članci o toj temi
LiveInternet