Upotreba injekcija "etamzilata" za mačke

Opis i karakteristike lijeka

Lijek "vrijeme" je hemostatik, stoga je neophodan u bilo kojem prvom kompletu osobe s kućnim ljubimcem kod kuće, jer s naglom ozljedom praćenom obilnim krvarenjem potrebno je pružiti prvu pomoć kućnom ljubimcu, prije nego što se obratite veterinar. Kako koristiti gornji lijek, kao i koliko dana možete ubiti, pročitajte u nastavku.

Opis i karakteristike lijeka "etamzilat"

Lijek "vrijeme" je cilindrična tableta, bijela ili bež. Ako je lijek u injekcijama, trebao bi imati sljedeće vanjske karakteristike:

 • Boja - prozirna ili sa žutom nijansom;
 • Konzistencija je tekuća.

Dali si znao? Dok se kreće po prekriženom terenu, mačka može razviti brzinu na 50 km/h.

Sastav lijeka

Aktivna tvar lijeka je način. Lijek sadrži pomoćne tvari, naime:

 • kalcijev dihidrat;
 • natrijev metabisulfit;
 • škrob;
 • Kalcijev stearat;
 • Povidon.
Sastav lijekaUzbudljivo se koristi i za terapiju životinja i za pomoć ljudima

Izlazni obrazac

"Fortamzilat" se proizvodi u obliku tableta i otopine za ubrizgavanje. U obliku tableta proizvod se proizvodi u dozi od 250 mg. U jednom blisteru - 10 tableta. Mjehurići su pakirani u kartonske posude od 5 ili 10 jedinica. Lijek se može kupiti u ampulama od 2 ml, koji se postavljaju u plastične posude (kako bi se spriječila oštećenja i staklena borba) i pakirali u potrošačke spremnike iz kartona, po 10 jedinica svaka.

Dali si znao? Zbog mutacije u jednom od ključnih receptora ukusa, mačke, za razliku od pasa, nemaju ovisnost o slatkišima.

Farmakološka svojstva

Lijek se koristi za zaustavljanje i sprečavanje krvarenja različitih etimologija. Utječući na prvu fazu hemostaze, koja se sastoji u interakciji endotela i trombocita, "etamzilat" normalizira stanje zidova kapilara, što smanjuje njihovu propusnost. Izlazni obrazacZbog učinaka lijeka na trombocite, moguće je značajno smanjiti gubitak krvi, kao i smanjiti rizik od njihove pojave. Vrhunska koncentracija lijeka u krvi javlja se 4 sata nakon uzimanja, apsorbira se u želudac i uklanja iz tijela tijekom mokrenja tijekom dana.

Saznati o

Indikacije za upotrebu

Kod kuće se lijek može koristiti za obilno krvarenje zbog velikih ozljeda, dubokih posjekotina itd. Dopušteno je koristiti u unutarnjem krvarenju, koristi se i za kirurške intervencije i nakon njih kako bi se smanjio rizik od unutarnjeg krvarenja. Farmakološka svojstva"Etamzilat" je propisan životinjama nakon što je propisana kirurška intervencija nakon srčanog udara ili moždanog udara - za ojačanje zidova žila. Liječenje "etamzilatom" propisan je za krvarenje tijekom. Ako je krv prisutna kod kućnih ljubimaca, veterinar može smatrati da je potrebno koristiti hemostatske agense.

Upute za upotrebu lijeka

Za usmenu upotrebu koristi se tabletni oblik lijeka - propisuje se 60 mg na svakih 5 kg životinjske mase. Tablete obično daju mačku prema shemi: 60 mg - 2 puta dnevno. Tik liječenja propisuje veterinar, ovisno o složenosti bolesti, trajanje uzimanja proizvoda može trajati do 20 dana. Indikacije za upotrebu

Da bi kućni ljubimac progutao drogu, trebate:

 1. Nježno ga uzmite za Withers i otkopčajte čeljust.
 2. Stavite tabletu na korijen jezika.
 3. Zatvorite usta i stegnite je rukom.
 4. Objesite mačku u nos, izazivajući refleks gutanja.
 5. Dajte životinji da pije vodu.

Video: Kako dati mačju tabletu

Doziranje u injekcijama izračunava se za svaki kilogram tjelesne težine životinje (0,1 mg po 1 kg). Morate ubiti injekcije 2 puta dnevno, trajanje liječenja ne smije prelaziti 4 dana. Ako osoba ne zna kako i gdje ubrizgati injekcije, bolje je potražiti pomoć od stručnjaka.

Važno! Ako mačka ima dugačak premaz, potrebno je smanjiti mjesto za ubrizgavanje - to će izbjeći infekciju i primjenjivati ​​lijek što ispravnije.

Da biste predstavili mačku intramuskularno, trebat će vam pomoć druge osobe. Prije postupka morate pripremiti štrcaljku, alkohol, ampula, kao i oprati ruke i obući sterilne rukavice.

Upute za uvođenje proizvoda intramuskularno:

 1. Mačka mora biti umotana u ručnik kako bi ostavila glavu i donji dio tijela vani.
 2. Pomoćnik mora odvesti životinju od strane Withers -a.
 3. Bodlji, imobilizira stražnji udovi mačke lijevom rukom.
 4. Mjesto na kojem će se lijek primjenjivati ​​liječi se alkoholom.
 5. Desnom rukom morate ući u iglu na 10 mm duboko u mišić kuka. Ako krv ne strpi, tada se postupak može nastaviti.
 6. Umetnite štrcaljku u iglu i polako uđite u sadržaj štrcaljke u tijelo.
 7. Obrišite mjesto ubrizgavanja alkoholom, prekrijte zelenom.

Video: Kako napraviti mačju injekciju

Kontraindikacije i nuspojave

Upotreba lijekova je kontraindicirana kod životinja s trombozom, kao i da je tijekom posljednja 3 mjeseca korištena terapija antikoagulansima. Strogo je zabranjeno koristiti ovaj lijek životinjama koje su dosegle 10 godina, kao i mačke koje nose mačiće.

Važno! Ako životinja ima simptome predoziranja lijeka, morate se odmah posavjetovati s stručnjakom.

Lijek ne preporučuju životinje s kroničnim bolestima bubrega i jetre. Nuspojave pri uzimanju lijekova javljaju se izuzetno rijetko. Ali, ako kućni ljubimac ima tendenciju alergijskih reakcija, mogu se pojaviti simptomi poput: kihanje, crvenilo očiju.

Nuspojave s nepoštivanjem s ispravnom dozom „etomzilata“ mogu biti:

 • obilno povraćanje;
 • proljev;
 • gubitak orijentacije u prostoru;
 • Odbijanje hrane;
 • Apatično stanje;
 • dispneja;
 • Fuzija očne jabučice.
Upute za upotrebu lijekaObično životinje dobro toleriraju lijek

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

Lijek se mora uštedjeti u originalnom pakiranju proizvođača na zatamnjenom mjestu, s maksimalnom dopuštenom temperaturom od +25 ° C. Potrebno je osigurati da se tablete pohranjuju na mjesto nepristupačnoj djeci. Datum proizvodnje i završno razdoblje upotrebe naznačen je na paketu. Od trenutka puštanja lijekova imaju datum isteka - 36 mjeseci.

Analozi lijeka i troškova

Lijek možete kupiti u ampulama od 28 do 35 Hryvnias, u tabletama - od 69 do 90 Hryvnias. Sljedeći su lijekovi sljedeći lijekovi:

 • "Dicinon"-Kontraindikacije i nuspojave
 • "Vikasol"-Uvjeti skladištenja i rok trajanja
 • "Tramvaji"-Analozi lijeka i troškova
 • "Etacinin".Upotreba injekcija

Hemostatski lijek "etamzilat" dokazao se u liječenju ne samo ljudi, već i životinja. Lijek se koristi za zaustavljanje krvarenja nakon operacije, ozljede, a koristi se i u liječenju ICD -a "" i kardiovaskularnih bolesti.

60

Članci o toj temi
LiveInternet