Iscjedak u trudnici kod mačke: krv, žuta

Trudnoća za mačku običan je fiziološki proces, ali istodobno vrlo uzbudljiv za vlasnika i samog životinja. Tijekom tog razdoblja trebate liječiti posebnu strepnju na očevudanu majku i nadgledati njezino zdravlje. U tom slučaju, odmah se obratite veterinaru.

Ispust u različitim fazama trudnoće

Trudnoća kod mačke traje 9 tjedana. Nastavlja se u nekoliko faza:

 • rano - do 3 tjedna;
 • Fetalno stvaranje - do 6 tjedana;
 • prije -jedan - do 9 tjedana.

Ispust u različitim fazama trudnoće

Mačka u iščekivanju potomstva

U svakom razdoblju događa se različito izlučivanje. Mačke su same vrlo čiste i ponekad je teško vidjeti kako se iskrca. U prvoj fazi gestacije moguće je osloboditi svijetlo ružičastu tajnu. Tijekom tog razdoblja jaje je pričvršćeno samo na maternicu. U drugoj fazi razvoja, prozirni sluznički dio plute prilikom zatvaranja grlića maternice može se razdvojiti.

Važno! Ako je iscjedak krvavo, onda je vrijedno obratiti pažnju na njega. Nema potrebe da ih zbunjuju s normalnim. Prijetnja od pobačaja je moguća. Potrebne su veterinarski savjetovanje.

U kasno vrijeme može se pojaviti tajna, jer uskoro rodite. Sluza Scarlet Secret je moguća.

Što može biti pražnjenje

Mačji iscjedak može biti:

 • jednostavan;

Dopuštena svijetlo ružičasta tajna na početku trudnoće kao rezultat implantacije jajeta.

 • krv;

Verzija patološkog procesa ili prijetnja pobačaja. U trudnice mačka ispuštanje krvi je prepuno komplikacija. Ali sasvim prirodno tijekom borbi i pokušaja.

 • Prljava žuta nijansa;

U ovom slučaju trebate pratiti ponašanje mačke, koliko dana se ponaša neprirodno. Takav iscjedak u trudnici kod mačke obično nema ništa ozbiljno. Formiraju se kao rezultat proizvoda vitalne aktivnosti beba.

Uz dodatne simptome, ova boja ukazuje na oslobađanje gnoja iz petlje. Možda je upalni proces u maternici započeo. Hitno treba liječenje učinkovitim lijekovima ili prestanak trudnoće.

 • Bijela.

Normalna situacija tijekom stvaranja fetusa. Amnionska tekućina ispunjava šupljinu maternice i višak protoka.

Što može biti pražnjenje

X -Ray trudne mačke

Važno! U bilo kojoj sumnjivoj situaciji sa stanjem zdravlja trudne mačke, bolje je kontaktirati stručnjaka koji će provesti ultrazvuk ili dijagnostiku rendgenskih zraka.

Prirodni uzroci

Otpuštanje je različito i odgovara svakom razdoblju gestacije. Ne morate se uvijek bojati potpuno fiziološkog procesa. Ako izlučena tajna ne uzrokuje anksioznost, nema smrdljivog mirisa ili krvarenja, to je normalno.

Opasne bolesti

Krvavi, kao i zeleni iscjedak sa specifičnim mirisom mačke tijekom trudnoće, uvijek ukazuju na patološki proces, stoga se pojavljuju dodatni simptomi. Razlozi mogu biti različiti: upala organa reproduktivnog sustava, odvajanje posteljice, smrt fetusa itd.D. U nekim slučajevima to ukazuje na bolesti koje zahtijevaju hitno liječenje.

Vaginit

Upala vagine. Dijagnostička značajka - Mačka počinje lizati prilično često, skrivajući pražnjenje. To komplicira dijagnozu bolesti. Lagani oblik može se izliječiti udubljenjem, teškim - već antibioticima.

Endometritis

Upala maternice. To je zbog intrauterine infekcije, kao rezultat kojeg životinja može roditi oslabljene ili preuranjene bebe, koje ponekad čak i umiru. Akutni endometritis u nedostatku liječenja podrazumijeva smrt mačke. I kao rezultat kroničnog endometritisa može se razviti hidrometar. Sama sekrecija može biti različite nijanse, bilo kakve konzistencije i mirisa.

Hidrometar

Akumulacija u šupljini maternice tekućine, eksudat, tajna maternice. Kao rezultat toga, maternica nabubri. Moguće izolacije male ili razmazane prirode. Često se razvija u pozadini kroničnog endometritisa. Hitno liječenje je neophodno, u protivnom mačka može umrijeti.

Hematometar

Javlja se u slučaju ozljede maternice, upale. Događa se akumulacija krvi. Tijekom trudnoće, mačka će imati krvavi iscjedak iz šupljine maternice.

Piometar

Upalna bolest maternice, kao rezultat toga što se u njoj nakuplja gnoj. Zbog hormonalnog zatajenja ili ulaska u šupljinu patogene flore, endometritis se počinje razvijati.

Prirodni uzroci

Shematski crtanje piometre u mački

Piometar nastavlja u dva oblika:

 • Otvorena. Rezultirajući gnoj izlazi iz šupljine maternice prema van. Vlasnik lako može pronaći takve odjele i započeti hitno liječenje;
 • Zatvoreno. Ovim se oblikom gnoj nakupi iznutra, na taj način naduva maternicu. Dijagnosticiranje bolesti u ovom je slučaju mnogo teže. Morate promatrati ponašanje trudne mačke. Spina i apatično stanje, groznica, gubitak apetita, obilna žeđ, mačka često počinje lizati, često je urinirano, disanje je teško.

Kad dođe do pražnjenja, morate nazvati veterinara

Na samom početku trudnoće, svijetlo ružičasti iscjedak moguće je odmah nakon pletenja. To je zbog stvaranja sluznice, čiji dio izlazi. Ovo je homogena prozirna sluznica bez određenog mirisa. Ovo je normalna situacija, ne biste trebali paničariti.

Nužno! Postoje iscjedak, prilikom otkrivanja koje biste trebali odmah kontaktirati stručnjaka.

Krvava, žuta, zelena, sa smeđim ugrušcima, iscjedak sa specifičnim mirisom - to su simptomi na koje trebate obratiti pažnju. Može ga biti u pratnji groznica, nemirnog ponašanja, nedostatka apetita, učestalog pića i mokrenja, grčevi.

Važno! Ne zbunite krv kod mačke prije porođaja s patološkim pražnjenjem.

Tri dana prije isporuke, sluzni čep se povlači.

Izmet se može osloboditi iz anusa. Postoje potpuno različiti razlozi i drugi tretman.

Dijagnostika

Da bi se točno utvrdio uzrok pražnjenja u trudnoći, potrebno je provesti brojne studije:

 • opća analiza krvi;
 • kemija krvi;
 • Opća analiza urina;
 • Bakteriološka sjetva urina;
 • X -Ray trbušne šupljine;
 • Ultrazvuk.

Opasne bolesti

Ultrazvučna dijagnoza buduće majke

Preventivne mjere

Neki pražnjenje je varijanta normalnog fiziološkog procesa. Da bi se izbjeglo pristupanje patološke flore i naknadne upale, mora se izvesti niz preporuka:

 • strogo promatranje antiseptičkih stanja tijekom porođaja;
 • redovni zdravstveni testovi za veterinara;
 • Ultrazvuk maternice periodično čini;
 • Pri pletenju pažljivo provjerite mačku da nema genitourinarnih infekcija;
 • Ne odgodite posjetu stručnjaku prilikom otkrivanja drugog ponašanja mačke s određenom tajnom i mirisom.

Trudnoća mačke je proces tijekom kojeg je vrijedno obratiti pažnju na kućnog ljubimca. Nezdravi iscjedak u trudnoj mački razlog je da se odmah kontaktirate veterinara. Pravovremeno liječenje pomoći će u očuvanju zdravlja kućnog ljubimca i života mačića u maternici.

Video

Članci o toj temi
LiveInternet