"Drotaverin" za mačku

Kemijski sastav i karakteristike

Liječenje kućnih ljubimaca najčešće provode lijekovi stvoreni za ljude. Drotaverin je spazmolitika koja se koristi u liječenju mnogih upalnih procesa u tijelu, koji se također koristi za ublažavanje boli. Kako koristiti ovaj lijek u liječenju mačke i u koje doze za korištenje proizvoda - pročitajte u nastavku.

Kemijski sastav i karakteristike

Aktivna tvar lijeka - drtaverina hidroklorid. Pomoćne tvari "Drotaverin":

 • Škrob - 30 mg;
 • mliječni šećer - 60 mg;
 • polivinilpirolidon - 6 mg;
 • Talc - 2,5 mg;
 • Magnezijev stearat - 1,5 mg.
Sastav i oblik oslobađanja

Proizvod ima vazodilataciju, miotropne i antispazmodične učinke. Drotaverin tablete su male, promjera 5 mm, imaju okrugli oblik, njihova je boja žuta.

Sastav i oblik oslobađanja

Lijek koji sadrži 40 mg aktivne tvari proizvodi se u obliku tableta od 10 komada u jednom mjehuriću. Jedna kartonska ambalaža sadrži 2 mjehurića. Drotaverin u injekcijama sadrži 20 ml aktivne tvari, proizvedene u smeđim ampulama od 2 ml. Kartonsko pakiranje sadrži 10 ampula lijeka.

Dali si znao? Mačke provode oko 16 sati dnevno na snu, što znači da je devet -godišnja životinja u cijelom životu aktivno samo tri godine.

Je li moguće dati mačkama "Drotaverin"

Alat pripada medicinskoj skupini s klasom s niskim opasnostima, pa ga propisuje bilo koji. "Drotaverin" se može koristiti u liječenju oslabljenih bolesti i starijih životinja. Je li moguće dati mačkama Ponekad se s cistitisom propisuje infuzija kopara u kombinaciji s lijekom.

Kako dati lijek mačkama

Alat je posebno učinkovit za intramuskularni ulaz, koji će postići željeni rezultat u roku od 5 minuta. Ali takve radnje mogu dovesti do jake boli, pa Liječenje injekcije koristi se samo ako korist premaši rizik. Lijek se također može koristiti u tabletama, da će učinak tvari malo usporiti, ali neće biti rizika od šoka boli.

Dali si znao?Mačke mogu igrati oko 100 različitih zvukova, a psi samo 10.

Indikacije za upotrebu

Lijek je propisan za zaustavljanje sindroma boli, poboljšati cirkulaciju krvi i također smanjiti mišićni tonus. Upotreba proizvoda posebno je učinkovita za cistitis, kada životinja doživljava bol tijekom mokrenja. Kako dati lijek mačkamaZahvaljujući antispazmodičnom učinku, mišići se opuštaju, što dovodi do ublažavanja općeg stanja mačke, a također omogućava životinji lakšom za stvaranje čina mokrenja. Lijek se također može koristiti za smanjenje boli nakon operacija. Tijekom razdoblja, mačka se daje za ublažavanje hipertoničnosti maternice.

Drotaverin: Upute za upotrebu u veterinarskoj medicini

Kako ne bi naštetilo životinji, potrebno je jasno pridržavati upute za uporabu lijeka, koje je propisao iskusni stručnjak. Veterinari propisuju liječenje "drutaverine" u ekstremnim slučajevima, s obzirom na sve moguće rizike i koristi od njegovog prijema.

Važno!Uvođenje hladnog lijeka uzrokuje jaku bol i izaziva mišićni grč, pa se prije postupka lijek zagrijava na +20 ° C.

Doziranje u tabletama

Stručnjak za veterinarsku kliniku obično izračunava sredstva prema sljedećoj shemi: 2 mg materije po 1 kg tjelesne težine životinje. Tableta se mora srušiti u žlicu i pomiješati sa zaslađenom vodom. Ako kućni ljubimac odbije samostalno uzeti drogu, tada će ga biti potrebno prisiliti da proguta tabletu. Indikacije za upotrebuUz predoziranje drotaverina, mačke su zabilježene kod mačaka, zatajenja srca, respiratornog ritma i privremenog odbijanja stražnjih udova. Ako se životinja pogoršava, onda biste se odmah trebali posavjetovati s liječnikom.

Učinite to kako slijedi:

 1. Mačje glavu treba baciti natrag.
 2. Nježno otkopčajte čeljusti životinje.
 3. Stavite tabletu na korijen jezika.
 4. Zatim stisnite mačje usta tako da ne ispljune tabletu.
 5. Smirite kućnog ljubimca i puhajte malo na nos da bi izazvali refleks gutanja.
 6. Nakon postupka pružite kućnom ljubimcu s puno pića.

Video: Kako dati mačju tabletu

U ampulama

Lijek se uvodi iz izračuna 1 mg po 1 kg tjelesne težine životinje. Ako vlasnik ne zna kako ubiti injekcije, bolje je potražiti pomoć veterinarskoj klinici.Prije provođenja postupka, trebate:

 1. Operite ruke i stavite sterilne rukavice.
 2. Pripremite špricu, ampulu i oštricu za njegovo otvaranje.
 3. Ako mačka ima dugačak kaput, morate sjeći mjesto za ulazak u injekciju.
Drotaverin: Upute za upotrebu u veterinarskoj mediciniVrlo često se životinje snažno odupiru prilikom provođenja takvog postupka, dakle, kako biste izbjegli ozljede, morate zamotati kućnog ljubimca u ručnik, ostavljajući glavu otvorenom i stražnji dio tijela. Poželjno je da u ovom slučaju imate pomoćnika.

Od cistitisa se također preporučuju mačke za upotrebu

Tehnika ubrizgavanja:

 1. Pozovite pravu količinu lijeka u špricu.
 2. Pomoćnik mora kućnog ljubimca odvesti od strane Withersa.
 3. Osoba koja ubrizgava lijevu ruku omota lijevom rukom lijevim šapama kućnog ljubimca kako bi ih potpuno imobilizirala.
 4. Ubrizgavanje injekcije desnom rukom. U ovom slučaju, šprica treba biti u okomitom položaju, uvodi se za 1 cm.
 5. Veterinarima se savjetuje da prvo uđu u iglu, a nakon toga, osiguravajući odsustvo krvi s mjesta administracije, povezati špricu.
 6. Nakon postupka, mjesto ubrizgavanja obriše alkoholom i tretira se zelenom.

VIDEO: Kako napraviti mačku intramuskularne injekcije

Negativne reakcije i kontraindikacije

Intramuskularne injekcije mogu uzrokovati brojne negativne reakcije u životinji:

 • smanjenje tlaka;
 • dispneja;
 • Srčana aritmija;
 • Gubitak koordinacije.

U liječenju injekcija postoji i rizik od privremene paralize udova, zbog čega veterinari rijetko koriste injekcije u liječenju. Manifestira se predoziranje tvari: mučnina, povraćanje,Negativne reakcije i kontraindikacije

Kontraindikacije su:

 • Zatajenje bubrega;
 • alergije na komponente lijeka;
 • Bolesti kardiovaskularnog sustava.

Uvjeti skladištenja

Tablete su pohranjene u originalnom pakiranju, promatrajući temperaturni režim koji nije veći od +25 ° C. Datum isteka lijeka je 2 godine od datuma puštanja. Ampule se pohranjuju na temperaturi od 0...+25 ° C u tamnom mjestu u originalnom pakiranju.

Važno!Lijek mora biti nedostupno djeci.

Cijena i analozi

Drotaverin lijek može se kupiti u bilo kojoj ljekarni, unutar 50–70 rubalja, ovisno o doziranju i broju tableta u blisteru. Proizvod se može zamijeniti analozima:

 • "No-shpa";
 • "Spoveryin";
 • "Drrospa Forte";
 • "Nyspasm forte".
Uvjeti skladištenjaDrotaverin se koristi u veterinarskoj medicini za ublažavanje mišićnih grčeva i ublažavanje boli, za bolesti gastrointestinalnog trakta, s cistitisom i u postoperativnom razdoblju. Da biste pravilno koristili ovaj alat, morate potražiti pomoć stručnjaka koji će provesti postupak ubrizgavanja, kao i potpuni pregled pahuljastih kućnih ljubimaca.

101

Članci o toj temi
LiveInternet