Rješenje za ubrizgavanje fosprenila: kako i gdje uboditi mačku

Sastav i oblik oslobađanja

"Fosprenil" (lat. Fosprenil) - vrlo učinkovit imunomodulacijski lijek nove generacije koji nema analoge. Njegovo djelovanje usmjereno je na stimuliranje imunološkog sustava i suzbijanje virusne aktivnosti.Lijek je prirodnog podrijetla, ali, unatoč tome, prilikom propisivanja fosprenila, upoznavanje s uputama za uporabu za ispravnu dozu obvezno je.

Sastav i oblik oslobađanja

Kao i bilo koji drugi lijek, fosprenil u njegovom sastavu sadrži aktivne i pomoćne tvari.Aktivna tvar je dinatrijska sol poliprenol fosfata dobivena fosforilacijom zelenila igala. 100 ml otopine sadrži 400 mg tvari. Indikacije za upotrebu

Dali si znao? "Fosprenil"", Zbog svoje prirodne komponente preporučuje se za istodobnu primjenu cjepiva za povećanje imunološkog odgovora i sprečavanja komplikacija nakon cijepljenja.

Pomoćne tvari su destilirana voda, etilni alkohol, glicerin, polisorbas-80.Oblik oslobađanja je bezbojna prozirna tekućina (dopuštena je žućkasta tona) za oralnu, intranazalnu, intravensku i intramuskularnu upotrebu.Proizvedeno u staklenim bocama, kapaciteta od 3 ml, 5 ml i 10 ml.

Saznajte više o tome kako odabrati pravi prijevoz.

Indikacije za upotrebu

U veterinarskoj praksi virusne i zarazne bolesti svjedoče o imenovanju mačaka:

 • (mačka kuga);
 • (ili kalcivirus);
 • InfektivniRinotraheitis (herpesvirus).
Također detrimentalno utječe na sljedeće viruse:
 • koronavirus (FCOV);
 • Paramixovirus (uzbudljivo);
 • Ortomixovirus (gripa);
 • Togavirus (kompleks virusa koje prenose komarci, krpelji, glodavci, životinje).
Farmakološka svojstvaPrema uputama za uporabu, u veterinarskoj medicini Fosprenil je također prikazan za sveobuhvatnu prevenciju bolesti koje izazivaju virusi i infekcije.

Važno!Visoka efikasnost "Fosprenil"" prikazat će se istodobnom primjenom droga poput "Maksidin"" i "Amino-SM""

Izdaje bez recepta u veterinarskim ljekarnama.

Farmakološka svojstva

Djelovanje fosprenila usmjereno je na povećanje intenziteta stanica imunološkog sustava (fagocita) i povećanje količine antitijela u tijelu.Lijek, stimulirajući imunitet, povećava otpornost tijela i ima protuupalni učinak.

Također, za mačke možete ubiti takve imunostimulirajuće lijekove kao: i

Postupak primjene i doziranja

Postupak primjene i doziranja

Prijem "Fosprenil" dodijeljen je u takvoj dozi za jedan vremenski uvod:

 • Intramuskularni - 0,2 ml po kilogramu tjelesne težine.U teškom obliku tijeka bolesti, pretvaranje je udvostručiti (0,4 ml po svim kilogramima);
 • oralno - 0,4 ml po kilogramu tijela životinje svjetlosti oblika bolesti i do 0,8 ml u teškim slučajevima.
Kod leukopenije i kalciviroze propisuje se „fosprenil“ prema ovoj shemi:
 • 1. i 2. četiri vremena upotrebe nakon 6 sati;
 • 3-10 dana - tri puta više od 8 sati;
 • 11–13 dana - dvostruka upotreba nakon 12 sati;
 • 14. i 15. dana i jednom dnevno.

Važno!U teškim oblicima bolesti koristite "Fosprenil"" Povezano je s paralelnim unosom simptomatskih lijekova za održavanje ravnoteže vodene soli, čiji se imenovanje obvezuje konzultirati se s veterinarom.

Mjere opreza i mjere osobne higijene Za liječenje infektivnog peritonitisa (koronavirus), tehnika "fosprenil" propisuje se prema shemi:
 • 1. i 2.-tri vremena upotrebe nakon 8 sati;
 • 3. i 4.-double koristi nakon 12 sati;
 • 5., 6. i 7. na mjestu i jednom dnevno.
U preventivne svrhe, uzimanje "fosprenil" provodi se jednom u jednoj dozi.Konačni prestanak uporabe lijeka događa se 2-3 dana nakon nepostojanja simptoma bolesti.Intenzitet djelovanja aktivne tvari utječe na mjesto na kojem će se ubrizgati fosprenil.Za ubrizgavanje lijek treba biti sobna temperatura.Najoptimalnija opcija za brzo apsorpciju i djelovanje lijeka je ubrizgavanje u Withers of Pet. Ova metoda primjene donosi najnižu nelagodu i bol. Također, za smanjenje boli postupka, bolje je koristiti inzulinsku štrcaljku.Nakon što je povukao Withers 3 cm prema gore i lagano pritisnuo okomito na nabor, oblik "džep", u koji igla treba uvesti. Igla se uvodi isključivo vodoravno do kralježnice prema glavi.

Ovom metodom davanja lijeka, redovitu špricu ne treba umetnuti u nabor više od 1 cm.Što će se sporija uvesti injekcija, što će bezbolnije prikazati "fosprenil" u Withersu, neće biti teško, jer ovo područje koristi mačka za njihovo prenošenje.

Dali si znao?Withers su najmanje osjetljivo mjesto kod mačaka, a potkožna masnoća na ovom području ima dobru apsorbiranu sposobnost uvedenih tvari.

Kontraindikacije i nuspojave

Mjere opreza i mjere osobne higijene

Sigurnost i osobna higijena Pri radu s Fosprenil osigurava upotrebu osobne zaštitne opreme - rukavice i zaštitnu medicinsku masku. Nakon svakog kontakta ruke, mora se temeljito oprati pomoću bilo kojeg sapuna.Izravni kontakt kože s lijekom se ne preporučuje.

Zanimljivo je znati kako znati kako saznati što

Kontraindikacije i nuspojave

Fosprenil je lijek prirodnog podrijetla, ali to ne isključuje vjerojatnost neželjenih posljedica u uzimanju. Kontraindikacija za uzimanje lijeka može biti individualna netolerancija na komponentu lijeka. Kad se mačka pojavi u reakcijama koje nalikuju alergijama (kihanje, rinitis, povraćanje ili proljev), prijem treba odmah zaustaviti. Kada se takve nuspojave mogu primijetiti kao:

 • letargija i pospanost;
 • nezainteresiranost;
 • beznačajan izgovor temperature (ne više od 1–1,5 stupnjeva);
 • Smanjenje otkucaja srca.
Rok trajanja i uvjeta skladištenjaSve ove nuspojave ne prelaze fiziološke norme i kratkoročne su prirode.

Rok trajanja i uvjeta skladištenja

Od kako, kako je ispravno i gdje će se fosprenil pohraniti, njegova svojstva i učinkovitost nakon toga ovise.Potrebno je pohraniti lijek u tamno hladno mjesto, daleko od prehrambenih proizvoda, na temperaturi od +4 ° C do +25 ° C.Rok trajanja Fosprenila, podložnih ovih uvjeta skladištenja, je 2 godine od datuma proizvodnje navedenih na pakiranju i boci.

Važno!Nakon otvaranja aluminijske poklopce "Fosprenil"" Nije podložno pohrani.

"Fosprenil" se odnosi na lijekove s prirodnom/prirodnom komponentom. Ova svojstva pomažu u borbi protiv organizma mačaka s virusnim i zaraznim bolestima, bez štete. Kao i bilo koji drugi lijek, i Fosprenil ima neke kontraindikacije za upotrebu, ali njihova mogućnost pojave nije vjerojatna i ne može se negativno prikazati na djelovanju lijeka.
Članci o toj temi
LiveInternet