Koliko mačaka odlazi od anestezije nakon kastracije: koliko dugo mogu spavati

Kastracija je jednostavan postupak koji se koristi za uklanjanje same mogućnosti potomstva. Ali za njegovo ponašanje potrebna je opća anestezija. Kao rezultat njegove uporabe, stanje životinje može se pogoršati. Mačka nakon što anestezija dugo ostane, mogu se pojaviti štetne reakcije, posebno za neke pasmine.

Koliko vremena mačke odlaze

Mnogi vlasnici zanimaju koliko mačaka odlazi od anestezije nakon kastracije. Brinu o zdravlju svog ljubimca, pa oni traže ovo pitanje pohađanjem liječnika. Odgovor na pitanje ovisi o dobi, stanju zdravlja, količini lijeka i pasmini životinje.

Koliko vremena mačke odlaze

Odlazak iz opće anestezije

Ovisno o dobi mačke

U određenoj dobi, na tijelo kućnog ljubimca utječe prodiranje toksičnih lijekova i lijekova. Stoga odlazak nakon anestezije može biti drugačiji:

 • Mladi mačići. Možete kastrirati mače koje je doseglo 7-8 mjeseci. Ali u ovom slučaju, upotreba opće anestezije negativno utječe na njegovo zdravlje. Unutarnji organi još nisu ojačani, tako da tijelo nije u stanju odoljeti trenutnoj tvari lijeka. Nakon operacije, pražnjenje se događa dugo, u roku od 5-6 sati.
 • Zreli pojedinci. Ovo je najpovoljnija dob za sterilizaciju ili kastraciju. Životinja će poći nakon prestanka lijeka u roku od 2-3 sata.
 • Stariji pojedinci. Sistemska anestezija dovodi do dugotrajnog učinka, jer je tijelo kućnog ljubimca oslabljeno. Mačka se može odmaknuti od anestezije ne ranije nego nakon 6 sati. Visoki rizik od nuspojava.

Proces povlačenja može potrajati dugo vremena. U ovom slučaju kućni ljubimac može biti svjestan, ali osjeća se loše.

Za referencu: Fiziologija mačaka je takva da postoji razdoblje najbolje prikladno za kastraciju. Mnogi veterinari savjetuju da izvrše operacije mačkama koje su dostigle pubertet, ali nikada nisu sudjelovali u pletenju.

Ovisnost vremena za oporavak količine anestezije

Prije postupka veterinar provodi punu dijagnozu pacijentovog tijela. Ako se utvrdi složen slučaj ili davani lijek nema učinka, količina proizvoda se povećava.

Primjeri koliko će mačka ići u potpunosti

Opće ispitivanje mačke

Kao rezultat toga, učinak se brzo razvija, ali to negativno utječe na zdravlje životinje. Često se formiraju nuspojave, jaz tijekom kojeg pacijent spava.

Koliko dugo nakon kastracije, mačka odlazi od anestezije: s povećanom dozom anestezijskog sredstva, učinak se može proširiti na 5-6 sati, bez obzira na dob.

Utjecaj pasmine kućnog ljubimca

Ako se kastracija provodi za zalutale životinje ili kućne ljubimce koji nemaju pasminu, oslobađanje nakon anestezije je brzo. Nuspojave se mogu pojaviti, ali u manjoj mjeri.

Ako je mače ili odrasli pojedinac temeljito, razdoblje tijekom kojeg kućni ljubimac spava se produžava.

Britanski, sijamski, Škoti, sfinge su najviše pogođeni. Njihova zaštitna sposobnost tijela značajno je niža nego u ostalim pasminama mačaka.

Primjeri koliko će mačka ići u potpunosti

Vrijeme potrebno za napuštanje anestetičkog lijeka različito je za svakog pojedinca. Postoji približno vrijeme, ovisno o stanju zdravlja, pasmine i dobi:

 • Mladi mačići-5-6 sati;
 • Odrasli-2-3 sata;
 • Starije mačke - oko 6 sati;
 • Mačke koje nisu pasmine - 2 sata;
 • Potpuno zdrave životinje-3-4 sata;
 • kućni ljubimci s bolestima kardiovaskularnog, mokraćnog, živčanog sustava, jetrenog tkiva-5 sati ili više;
 • kućni ljubimci s upalnim bolestima bubrega - 4 sata;
 • Kućni ljubimci s zatajenjem bubrega - 6 sati.

Aktivna tvar proizvoda metabolizira se pomoću jetre, izlučuju se bubrezima. Zato se s patologijama ovih organa vrijeme za koje mačka odlazi, produženo. Mačka se zbog bolesti osjeća loše, ali kao rezultat anestezije, njegovo blagostanje naglo se pogoršava.

Pažnja! Životinje su posebno pogođene u prvoj godini života. Funkcije jetre i bubrega nisu dovoljno razvijene, pa uklanjanje lijeka naglo usporava.

Ako je mače slabo ili u odrasloj osobi, postoje bolesti unutarnjih organa, trebali biste se držati postupkom dok se zdravlje pacijenta ne normalizira. Da se ne brinete o dobro -budući da nakon postupka, od veterinara biste trebali otkriti koliko mačka odlazi nakon anestezije.

Mogući učinci tijekom odlaska s anestezijom

Nakon primjene lijeka u tijelu, događaju se promjene. U krvi i tkivima anestetika se akumulira zbog kojeg se životinja ne može dugo kretati.

Mogući učinci tijekom odlaska s anestezijom

Operacija kastracije

Najčešće se susreću s sljedećim posljedicama:

 • Mačka je hladna. Takva se reakcija može dogoditi zbog usporavanja cirkulacije krvi. Ali ako pacijent ima puls, ne biste se trebali brinuti. Hladni pokrov može se dogoditi za cijelo razdoblje pražnjenja.
 • Otvorene oči. Aktivna tvar lijeka utječe na mišićno tkivo, opuštajući ga. Stoga kućni ljubimac može imati otvorene oči čak i za vrijeme spavanja. Ne biste se trebali brinuti, možete ih neovisno zatvoriti prstima kako se sluznica očiju ne osuši.
 • Dispeptički poremećaji. Anestetik može utjecati na probavni trakt i meč u mozgu. Kao rezultat toga, kućni ljubimac ima mučninu, što je popraćeno povraćanjem. Vrijedno je kontaktirati veterinara kako bi spriječio dehidraciju.
 • Urinarna inkontinencija. Simptom nastaje zbog opuštanja glatkih mišića, uključujući urogenitalni trakt. Mjehur će doći u normalu za nekoliko sati.
 • Slabost, letargija. To su najčešće posljedice nakon djelovanja lijeka. Pa -biljka se postupno poboljšava, životinja postaje aktivna.
 • Visi u očima, buka ušiju. Vizualno, ove disfunkcije nisu određene. Ali mačka može loše čuti, zato ne odgovarajte na poziv vlasnika. Budući da se udvostručio u očima, mačka ne ustaje, ne može ići, pokušava se pomaknuti manje od kretanja.
 • Utrnulost šapa. Ovo može biti duga nuspojava od anestezije, što se neovisno eliminira. Ali u nekim slučajevima liječnik može pogrešno koristiti lijek, što će dovesti do stalne parestezije. Stoga je važno provoditi operaciju u dobro poznatim klinikama.
 • Privremena promjena ponašanja. Agresivne mačke mogu postati privržene za razdoblje pražnjenja.
 • Kršenje koordinacije. Nakon što mačka ustane, hod mu je drhtav. Može pasti, spotaknuti se, udariti po zidovima i uglovima. Stoga mora osigurati da ne našteti sebi.

Anestezija negativno utječe i na ljude i životinje. Ako je mačka napravljena od kastracije, trebali biste odabrati kompetentnog veterinara koji koristi samo anestetičke alate visoke kvalitete. To značajno smanjuje rizik od razvoja nuspojava i trajanja emisije iz anestezije. Da biste bili sigurni u kvalitetu, trebali biste pitati koji lijek koristi liječnik.

Članci o toj temi
LiveInternet