Manege za pse i štenad u stanu i za kuću

Manege za pse je dizajn koji će osigurati sigurnost kućnih ljubimaca, posebno malih pasmina, a pomoći će zaštiti unutrašnjosti stana od zuba i kandži. Glavna stvar je odabrati prilično prostrano, ali istodobno ugodno leglo.

Što je pas -igra za pse u stanu

Kućni ljubimci često doživljavaju stres, iako su vlasnici navikli da ovo smatraju konceptom povezanim samo s ljudskom psihom. Na primjer, štene doživljava stres u novoj kući: gubi majku i oko neobičnog okruženja. Odrasli će možda trebati osobni prostor i odmor, to se odnosi na trudnice ili samo rađaju ženke. Ponekad bolesnom psu treba bolnog psa, ali istodobno ga treba zaštititi od bilo kakvih kontakata. U takvim je slučajevima potreban ptičar ili playpen, nešto poput kore za štenad (iako se proizvode i za male i velike odrasle pse).

Što je pas -igra za pse u stanu

Manege za psa

Koji bi trebali biti zidovi u areni

Bilo da se radi o ptičima za Spitz u stanu ili za predstavnika veće pasmine, zidovi građevine trebaju biti izdržljivi. Njihova visina odabrana je ovisno o visini kućnog ljubimca.

Bilješka! Iz higijenskih razloga, važno je da su zidovi izrađeni od materijala koji se lako očisti.

Izbor na materijalu

Pseća arena za psa u gradskom stanu može se izraditi od različitih materijala. Najpopularnije opcije su:

  • metal. U stvari, to su cijev i drugi metalni mrežasti elementi koje karakterizira velika čvrstoća i izdržljivost. Prema tim karakteristikama, takve kućišta vode, ali su najskuplji;
  • plastika. Ovo je najproduktniji materijal. Pored toga, plastična područja izrađena su od prilično fleksibilnog materijala, što vam omogućuje eksperimentiranje s njihovim oblikom. Da, i veličina takvih modela može biti bilo koji. Za razliku od metalnih kućišta, ovi ne trebaju dodatna obrada od korozije. Jednostavno ih je sastaviti i vrlo ih je lako održavati. Pranje plastične arene također je jednostavno. Jedini minus je zbog činjenice da pas može pomaknuti takav lagani dizajn;
  • drvo. Čak možete napraviti takvu arenu vlastitim rukama. Ovo je relativno jeftina, ali prikladna opcija, međutim, ima svoje nedostatke. Prije svega, teže je organizirati mokro čišćenje u drvenoj ptičici;
  • tekstil. Takav korpe za štenad u stanu također će koštati relativno jeftin. Za nju se koriste dvije vrste tkanine i plastični okvir. Baza je gusti najlon, a za ulaz i džepove trebate mrežicu. Možete čak napraviti neku vrstu tende koja će se razviti, a može se prevesti ako postoji takva potreba. Arena tkanina se lako oprati, ima atraktivan dizajn i laganu težinu, ali u svojoj je izdržljivosti inferiorna od svih gore navedenih modela.

Bilješka! Drvena ili tekstilna arena je lako učiniti vlastitim rukama. Potrebno je samo unaprijed izračunati dimenzije i izvoditi crteže, kao i pobrinuti se za prisutnost prikladnih pričvršćivača, a u slučaju tekstilnog dizajna poput pričvršćivača i čičak.

Presavijajući ptičar može se napraviti i vlastitim rukama, ali to će zahtijevati posebne vještine.

Koji bi trebali biti zidovi u areni

Metal Playpen za kućnog ljubimca

Savjeti za odabir arene za malog psa u stanu

Veličina arene mora odgovarati dimenzijama kućnog ljubimca. Za predstavnike srednjih pasmina pasa dovoljno je 6 m², ali za velike će vam trebati 10 m².

Važno! Pri odabiru, uključujući internet, potrebno je uzeti u obzir ne samo veličinu dizajna, već i materijal iz kojeg je izrađen. U ovom slučaju ne bi samo zidovi konstrukcije trebali biti jaki, već i dno.

Također, nemojte zanemariti dodatne funkcije koje će olakšati život. Na primjer, proizvođači tekstilnih arena prave udobne džepove na zidovima za zamjenjive pelene.

Kako naviknuti psa do ptičice

Čak će i najbolja arena za štenad ili pse za odrasle biti beskorisna ako životinja nije navikla biti u njoj. Za psa ovo je još uvijek ograničenje slobode, a ako je kućni ljubimac odmah zaključan u ptičji, to će uzrokovati isključivo stres. Stoga je potrebno da se životinja uspjela naviknuti na ovaj dizajn. Već nekoliko dana već sastavljena arena mora se držati u zatvorenom prostoru, otvarajući vrata. Za to vrijeme, kućni ljubimac će se pobrinuti da je pseća ptičara apsolutno siguran dizajn.

Važno! Kad se štene prestane zabrinuti za arenu, morate staviti svoju omiljenu kuglu, škljocanje ili nevjerojatno atraktivnu poslasticu za životinju, poslasticu. Pas neće odmah pristati ući unutra, ali nakon nekog vremena i dalje će odlučiti "dobiti" željeni predmet. Već za takav pokušaj treba ga pohvaliti.

Periodično se trebate igrati s kućnim ljubimcem - uzmite igračku, bacite u ptičicu za Spitz i zamolite vas da donesete. Pas će to shvatiti kao igru, i općenito će ptičar ne izazvati negativne emocije.

Kad vlasnik vidi da je kućni ljubimac već naviknut na ovaj dizajn, bit će potrebno razviti uspjeh. Potrebno je dovesti životinju u arenu za male pasmine i zadržati je neko vrijeme, čak i samo 5 minuta. Vrata se ne vrijedi zatvoriti. Ako kućni ljubimac ne pokaže negativne emocije, možete ukratko pokriti vrata. Doslovno nakon 5 minuta. Nakon toga potrebno je pustiti psa, tretirati nešto ukusno i pohvale.

Savjeti za odabir arene za malog psa u stanu

Sklopivi avijarni šator

Pravilna briga za arenu

Tako da ptičar ne postane izvor neugodnog mirisa, mora se redovito oprati. To je posebno istinito kada igralište nije namijenjeno velikim odraslim osobama, već za štenad. Često odlaze na toalet, pa morate svaki put nakon toga mijenjati pelene. Štoviše, ako se to ne učini na vrijeme, štene će se zaprljati i razbiti prljavštinu po cijelom teritoriju.

Osim toga, ako se koriste pelene ili leglo s punilom, postoji rizik da će životinja posipati poklopac da bi došla do nje. I to će uzrokovati probleme u želucu.

Važno! Tijekom čišćenja kućni ljubimac ne bi trebao biti u areni. I ne samo zato što će se miješati u vlasnika. Aviar se treba redovito tretirati s dezinfekcijskim sredstvima. I mogu biti toksični za pse. Pranje takvih spojeva mora biti vrlo pažljivo.

Kako naviknuti psa do ptičice

Ovaj je dizajn pogodan za male i srednje stijene

Pod i zidovi i sklopivi i stacionarna arena svakodnevno treba obrisati vlažnom krpom. Koristite dezinfekciju ne smiju biti više od jednom tjedno. Nakon njihove uporabe, trebali biste pažljivo prozračiti sobu. Neki stručnjaci također preporučuju kvarcking pomoću ultraljubičastog svjetiljke.

Domaće ptičije za velike i male pse vrlo je koristan dizajn. Naravno, morate provesti neko vrijeme da naviknete životinju na nju i morat ćete obavljati svakodnevno čišćenje. Ali općenito, arena je stvar koja je potrebna za sigurnost životinje u prvom redu.

Članci o toj temi
LiveInternet