Šuma (ovratnik za pse s krpelja i buva)

Ovratnik šumskih pasa uspostavio se kao učinkovit lijek protiv opasnih insekata. Prikladno je koristiti i nije opasno za kućne ljubimce, pruža zaštitu od krpelja za cijelu sezonu, djelujući 8 mjeseci.

Važnost zaštite psa od krpelja

Kao rezultat ugriza krpelja, pas može razviti piroplazmozu, burreliozu i druge infekcije. To su opasne bolesti, koje često dovode do smrti životinje. Oni odmah napreduju, otrovajući tijelo psa, ponekad vlasnici nemaju vremena da primijete promjene. Kućni ljubimac odmah blijedi.

Važnost zaštite psa od krpelja

Pas u travi

Bilješka! Bolest započinje kada slina insekta uđe u krv životinje. Bez zalogaja infekcije se ne događa.

Vrlo je važno primijetiti opasnog insekta na vrijeme i spriječiti ga da se kopa u kožu psa. Ako se to dogodilo, psa treba odvesti veterinaru. Liječnik će izvaditi krpelj i utvrditi je li kontrast. Ako postoji prijetnja razvoju bolesti, tada liječenje mora odmah započeti. Inače postoji šansa da kućni ljubimac neće preživjeti.

Načelo djelovanja ovratnika "šuma"

Provjereni put je siguran za pse. Dovoljno je staviti ga na životinju i tvari trovanje krpelja i buva, počet će se širiti po vuni i koži. Njihov učinak ne utječe na psa, ne prodiru dalje od lojnih žlijezda. Prema tome, ponašanje i dobro -vođenje životinje ne trpi.

Dva dana - dovoljno vremena za djelovanje djelovanja. Za to vrijeme, bit će na cijeloj vuni kućnog ljubimca i gdje god se pojavi insekt, pat će pod njegovim djelovanjem:

 • Krpelji pokušavaju odmah pobjeći. Napuštaju psa, nemajući vremena za ugriz, kopaju u kožu ili umru pod utjecajem komponente toksične za njih.
 • Buhe prestaju gristi. Paralizirani su i prestaju izazivati ​​brigu za psa. Maksimalno dan umiru.

Karakterizacija i sastav "šuma"

Ovratnik se ne može nazvati jeftinim. Ali mora se imati na umu da će njegovi postupci biti dovoljni dugo vremena. U isto vrijeme, kućni ljubimac će stalno biti pod zaštitom i neće se morati brinuti prije svake šetnje do šume.

Načelo djelovanja ovratnika

"Šuma" na psu

U ovratniku za pse postoje glumačke tvari za pse:

 • Imidakloprad. Pomaže se nositi s buvama i njihovim ličinkama. Djeluje čak i na one parazite koji su u vanjskom okruženju. Imidaklopride se brzo širi kroz tijelo psa i nekoliko minuta krši koordinaciju pokreta buha.
 • Flumetrin čini da krpelji bježe od životinje, ne dopuštajući im da prodre ispod vune i uđu u kožu. Njihovi motorički refleksi krše se, insekti paraliziraju i kao rezultat umiru.

Način primjene ovratnika

Ovratnik "šuma" za pse je jednostavan za upotrebu:

 • Spremnik za uštedu mora se ukloniti iz staklenke, izvaditi je iz vrećice i izvaditi plastične dijelove s nje, držeći je u iskrivljenom stanju.
 • Stavite ovratnik na psa tako da ne pritisne, ali nije bio previše slobodan. Proizvođač preporučuje da ostavi najviše dva prsta između njega i vrata životinje. To je otprilike 1-1,5 centimetara. Ako je pas u opasnoj situaciji i ovratnik će predstavljati prijetnju svom životu, ona će ga moći poremetiti.
 • Ostatak vrpce mora biti izrezan.
 • Komplet uključuje reflektore koji su najbolje fiksirani na ovratniku, tako da je kućni ljubimac vidljiv iz daleka u mraku.

Dodatak odmah počinje raditi. Za 5 minuta učinak će biti uočljiv. Kućni ljubimac će postati mirniji, jer će se aktivnost buva značajno smanjiti.

Karakterizacija i sastav

Pakiranje i njegov sadržaj

Je li moguće staviti ovratnike štenad

Postoje dvije vrste ogrlica:

 • Za minijaturne kućne ljubimce težine do 8 kilograma i štenaca.
 • Za velike i srednje stijene težine više od 8 kilograma.

Možete koristiti zaštitnu vrpcu kada pas napuni 7 tjedana. Nadalje, trudnice ga mogu koristiti ženke za njegu, ali tek nakon savjetovanja s veterinarom.

Bilješka! Ne preporučuje se staviti ovratnik na bolnu životinju i u fazi oporavka.

Trebam li kod kuće nositi "šumu"

Ovratnik nije potreban za pucanje čak ni tijekom pranja kućnog ljubimca. On odbija vlagu, ne prodire iznutra i ne smanjuje učinak aktivne tvari. Štoviše, nije toksičan i nije u stanju naštetiti psu i vlasniku. Pas se može udarati i čak odvesti u krevet. Uređaj nema miris, a njegova prisutnost na životinji bit će nevidljiva.

Ako se ovratnik povremeno uklanja od psa, tada se tvar neće ravnomjerno rasporediti u svojoj vuni. Tada će se stupanj zaštite smanjiti i postoji rizik da će psa ugristi insekt.

Koliko dugo možete nositi ovratnik

Zaštitna vrpca prema uputama mora se nositi stalno, bez prekida, 8 mjeseci. Samo u ovom slučaju tvari koje čine njegov sastav pružaju zaštitu životinje. Stavite ga na psa prije nego što krpelji postanu aktivni. Tvar bi trebala imati vremena za distribuciju vune i kože kućnog ljubimca.

Datum isteka ovratnika "šuma"

Ovratnik se mora pohraniti prije upotrebe na temperaturama do 30 stupnjeva topline. Nemoguće je zamrznuti, morate ga držati podalje od izravnih sunčevih zraka, na mjestu gdje djeca neće stići. 3 godine nakon proizvodnje, rok trajanja zaštitne vrpce ističe. Nakon toga, dodatak se ne može staviti na kućnog ljubimca.

Nuspojave nakon korištenja ovratnika

Predoziranje nakon primjene ovratnika nije primijećeno.

Način primjene ovratnika

Pas je pod tušem

Ali u rijetkim slučajevima, manje promjene u ponašanju kućnog ljubimca primijećene su u prvim danima korištenja pribora:

 • apatija;
 • slabost;
 • nedostatak apetita;
 • obilna slinava;
 • probavni poremećaj, posebno proljev i povraćanje.

Bilješka! Proizvođač preporučuje pranje životinje ako se nešto u njegovom ponašanju čini čudnim. Riješit će sve probleme.

Neki kućni ljubimci bolno reagiraju na prisutnost zaštitne vrpce na vratu. U mjestu svog kontakta s kožom imaju crvenilo, svrbež. Neugodni simptomi nestaju sami, nakon što je ovratnik uklonjen. Obično pričekajte kraj opasne sezone. U svakom slučaju, trebate pokazati kućnog ljubimca veterinaru. Možda ćete morati odbiti koristiti uređaj. Liječnik to obično preporučuje kada pas započne dermatitis ili ekcem. Potrebno je ispirati životinju sapunom i ispirati je u tekućoj vodi. Veterinar može propisati lijekove koji smanjuju manifestaciju alergijske reakcije.

U proljeće i ljeto kućne ljubimce mogu ugrizati krpelji. Nije potrebno da ovo prođe kroz šumu ili trči u visokoj travi na terenu. Insekti žive u parkovnim područjima, ljetnim vikendicama. Bilo je slučajeva infekcije životinja koje hodaju u vlastitom dvorištu. Potrebno je zaštititi kućne ljubimce od infekcije opasnim bolestima bez dopuštanja zalogaja. Ovratnik šume se bavi ovim zadatkom, a istovremeno ima minimalne nuspojave. Pored toga, uništava buhe, često snažno nervira pse.

Članci o toj temi
LiveInternet