Zaboravite na mačju kosu ili ono što češljuje furminator

Što je?

I odrasli i djeca vole mačke, ali postoji jedna neugodnost u njihovom sadržaju - ovo je vuna koju možete pronaći svugdje u kući.

Tijekom topanja, same životinje doživljavaju neugodnosti kako bi im pomogle u tome, razvijen je poseban uređaj.

Danas ćemo razgovarati o Furminatoru za mačke što je i kako ga koristiti.

Što je?

Koji u kući ima predstavnika mačke obitelji, on zna koliko je teško očistiti tepihe, sofe, fotelje i vlastitu odjeću od vune. Vuna također ometa kućnog ljubimca: Tijekom postupka pranja, dio vune, mačka proguta, kada se u želucu sastavi gomila neograničene vune, uzrokuje refleks u hitnim slučajevima u životinji. Na tržištu se pojavio uređaj za furinator za kućne ljubimce koji se mogu nositi s problemom viška "obrisa". Dakle, što je furminator, detaljno ćemo smisliti.

Ovaj uređaj izgleda kao instrument britvice, njegov dizajn je gumena olovka i kopile u obliku grebena. Zahvaljujući značajkama oblika i oštrenja klinčića, uređaj učinkovito uklanja pahuljicu i podlogu, bez utjecaja na zdrave vune.

Dali si znao?Zašto se tako dugo i temeljito ližu? Osim promatranja higijene, ovaj postupak daje životinjsku psihološku ravnotežu. Na dlačicama postoje posebne tvari koje reguliraju rad živčanog sustava mačke. Vitamin B u njihovom sastavu izglađuje moguću agresiju i ublažava stres. Ako životinja izgubi priliku da liže, umrijet će.

Zbog udaljenosti između zuba, zdrave dlake jednostavno klize između njih. Grebeni alata su različitih veličina, ovisno o duljini životinjske dlake, u različitim pasminama razlikuje se. Za ono što je stijene prikladno?

Za ono što je stijene prikladno?

Takav češalj za mačke kao Furminator prikladan je za gotovo sve mačke mačaka, britanske plave i škotske Vysloguye trebaju ga posebno u njemu. Obje su pasmine očišćene, pa postupak pranja zauzima više od ostalih pasmina. Ovi plišani "purn" pomoć vlasnika bit će vrlo korisni, jer česta regurgitacija zdravlja zdravlja ne dodaje.

Dali si znao?Postoji takva smetnja kao alergija na mačju kosu, ali nije to alergen, već poseban protein sadržan u slini životinje. Pranje ili lizanje, mačka sama sama sama po sebi, što uzrokuje dosadnu reakciju. Važno je napomenuti da su ženke alergene tvari manje nego kod muškaraca.

Postoje mačke, koje su kontraindicirane na ovim uređajima: neke pasmine nemaju podlogu, a uređaj ih može ozlijediti. To se odnosi na sljedeće mačke:
 • Sfinga i Don Sfinga;
 • Turska Angora;
 • Burmanskaya;
 • Singapur;
 • Orijentalni;
 • Kornish-River i rijeka Devon;
 • Tiffany;
 • Peterbold.
Kriteriji izbora

Kriteriji izbora

Kada odaberete furinator za mačke, morate se usredotočiti na veličinu životinje i njegovu duljinu.

Na što biste trebali obratiti pažnju

Prije svega, gledaju širinu grebena:

 • 3,2 cm za mačiće i male mačke;
 • 4,5 cm za srednje mačke;
 • 6,8 cm za velike kućne ljubimce (više od pet kg težine).
Tada trebate odlučiti trebate li alat za kratku mačku ili dugačku mačku: s dugim zubima za duge dlake, s kraćim zubima -za glatke stijene stijene.

Funkcije koje ne utječu na učinkovitost

Furuminatori se proizvode u dvije vrste: luksuzni i klasični. Razlika između njih je u tome što se u prvom slučaju prikladnija ergonomska ručka i čišćenje kose automatski događa, a u drugom se ručno čisti.

Ako odbacite dodatnu funkciju tipa Lux, oba se uređaja nose s sto posto učinkovitosti, razlika u cijeni.Kupite vam skuplji alat ili njegov jeftiniji analog, vašeg ljubimca ne brine, ako mu je bilo ugodno.

Kako pravilno koristiti furminator?

Pažljivo koristite uređaj, postoje neka pravila koja trebate znati. Skeniranje bi trebalo biti čisto i suho, ako postoje zbunjeni clods, potrebno ih je ukloniti ručno kako ne bi povrijedio životinju.

Važno!Kontraindicirano je koristiti alat za rezanje ako kućni ljubimac ima rane ili upalu na koži.

Radi vaše i mačje praktičnosti, položite pacijenta sa strane, trebali biste krenuti od donjeg sloja u dugim slojevima, gornji se može držati stezaljkom tako da se ne miješa. Prvo se glatko pomaknite od trbuha do leđa, a zatim idite na šape. Pokušavaju ne uhvatiti velika područja kako se dlake ne zaglave u grebenu, a os ne oštećuje njihovu kvržicu. Kako pravilno koristiti furminator?Čišćenje kratke kose je lakše - možete početi s bilo kojeg mjesta. U svakom slučaju, svi bi pokreti trebali biti mirni i izmjereni. Tijekom ranjenja (proljeće, jesen), češalj za mačke koristi se češće - do dva puta tjedno, u drugo vrijeme - dva puta mjesečno.

Važno!Ne možete se kretati protiv rasta dlačica, pa ćete povrijediti životinju.

Prednosti korištenja "čudesnih"

Razmotrite popis prednosti uređaja za čišćenje vune:

 • Ne oštećuje kožu, za razliku od jednostavnog češlja.
 • Distribuira masnoću masnoće duž cijele dužine kose, dajući vuni zdrav sjaj.
 • Smanjuje volumen gubitka kose.
 • Ne oštećuje strukturu vanjske kose.
 • Svjetlost u upotrebi.
 • Eliminira potrebu za skupom skrbi o životinjama u posebnim salonima.
 • Prikladno za ostale kućne ljubimce: pse, zečevi, zamorci itd.D.
Prednosti korištenja Životinja u kući je ugrušak pozitivno nabijene energije, ali sve dok kućni ljubimac bude pun, dobro -produžen i zdrav. Kako izgleda kosa životinje je odraz njegovog zdravlja, pa je i briga za to također važno.

54

Članci o toj temi
LiveInternet