Diy njuška za francuskog buldoga

Vlasnici francuskih buldoga zbunjeni su zašto je mali kućni ljubimac njuška i nagib. Ali nemojte se pogriješiti u vezi s tim, Francuzi, iako pripadaju ukrasnim psima, mogu biti vrlo agresivni. U 90 % slučajeva nisu opasni, ali oni mogu naštetiti sebi ili uplašiti djecu. Takve će radnje definitivno stvoriti probleme za vlasnike, tako da ne možete zanemariti uporabu njuške i pojasa.

Kad nam treba oprema za hodanje

Francuski buldog nije na popisu pasa koji, prema zakonu, treba nositi njušku, spada pod još jedan članak saveznog zakona "o odgovornom rukovanju životinjama". Predmet je zabrinut zbog pravila za prijevoz pasa u prizemnom javnom prijevozu i podzemnoj željeznici. Kaže da bi tijekom prijevoza pas (bez navođenja pasmine) trebao biti u njušci i na kratkom povodcu ili u posebnom kontejneru.

Kad nam treba oprema za hodanje

Oprema Francuza može biti vrlo atraktivna

Zakon nije napisan zakonom drugih obaveznih uvjeta za nošenje opreme, ali bit će koristan:

 • Tijekom šetnji gradom, u parku;
 • Prilikom posjeta veterinaru;
 • tijekom planinarenja;
 • Kada trening.

Šetajući gradom, morate biti spremni za pojavu podražaja. Francuski buldog može se neadekvatno voditi: reagirati na neobičan signal automobila ili semafora, potjerati iza životinje, uplašiti se. U tim će slučajevima pojas pomoći u održavanju kontrole kućnog ljubimca bez nanošenja štete.

Ne zaboravi! Mali francuski buldog - potomak borbenog psa. U stanju je ući u borbu s protivnikom, znatno superiorni u snazi ​​i veličini.

U parku će oprema za šetnju spasiti vlasnika sukoba s pažljivim odmorima. A također neće dopustiti psu da odabere nepotrebne predmete iz zemlje.

Tijekom posjeta nepoznatoj kući, francuski će buldog sigurno htjeti istražiti situaciju, koja se možda ne sviđa vlasnici kuće. U ovom će slučaju i oprema biti usput.

Postupci u veterinarskom uredu rijetko su ugodni. Pas je nervozan i može pokazati agresiju. Ako liječnik ne ispituje usta, bolje je staviti njušku na kućnog ljubimca.

Neki timovi tijekom treninga zahtijevaju pojas koji vam ne samo da omogućuje da držite psa, već uz pomoć osoba kaže kućnom ljubimcu potrebne radnje.

Vrste njuške i drolje

Bulletmor za francuskog buldoga

Vrste njuške i drolje

Trgovine kućnih ljubimaca osigurale su širok raspon njušnica i drolje za francuskog buldoga.

Vrste njuške

Izvršena je njuška za kućnog ljubimca:

 • tvrda koža;
 • plastika;
 • osjetila tkanina;
 • najlonske niti;
 • metalna baza.

Mogu se izraditi u obliku košarice ili predstavljati zatvorenu masku. Bolje je odmah napustiti najlonske i plastične uređaje, usprkos širokoj rasprostranjenosti. Felt više pripada formalnom. Zbog mekog dizajna gotovo je beskoristan, a život se prekratak.

Francuski buldozi prikladni su za mrežaste njuške izrađene od originalne kože i metala. Neće imati osjećaj nelagode u njima, on će moći mirno disati i piti vodu.

Vrste drolje

Što odabrati za francuskog buldoga: uzice ili nagib? Spori o tome ne prestaju. Pristalice pojasa tvrde da ovaj uređaj ne ozlijedi vrat kao povodca s ovratnikom, tako da malo ne uzrokuje neugodnosti. Cligs može biti:

 • koža;
 • Lagano platno;
 • padina.

Bolje je koristiti potonje u hladnoj sezoni, jer i zagrijavaju psa.

Pravila za odabir njuške i nagiba

To je ono što pas-gengerbread izgleda kao pas

Pravila za odabir njuške i nagiba

Oprema bi trebala biti što ugodnija i ne uzrokovati neugodnosti buldoga. Pogrešno odabrana njuška može naštetiti Francuzu koji, zbog kratke široke njuške, često krši disanje.

Kako odabrati njušku

Njuška za francuskog buldoga trebala bi odgovarati sljedećim karakteristikama:

 • biti izrađen od kvalitetnog materijala (bolje od kože ili metala);
 • pristupiti francuskom buldogu, a ne, na primjer, engleskom, američkom;
 • trebao sjediti čvrsto, ali istodobno dopustiti psu da zije i liže nos;
 • Ne trljajte kožu na vrat.

Kada odaberete njušku na francuskom buldogu, treba vas voditi kvalitetom i praktičnošću. Dodatni dijelovi u obliku zalijepljenja šiljaka ili zakovice samo težine uređaja i ne nose nikakve korisne funkcije.

Ne birajte njušku za oči. Morate odvesti kućnog ljubimca u trgovinu za kućne ljubimce, isprobati sve prikladne opcije i tek tada kupiti.

Najbolja opcija je napraviti njušku po narudžbi. Tako će se sve značajke strukture glave uzeti u obzir pojedinačno.

Kako odabrati pojas

Glavna stvar pri odabiru pojasa je ispravno odrediti veličinu. Ne bi trebala kopati u kožu ili, obrnuto, biti previše slobodna. Da biste ispravno odredili veličinu, morate izmjeriti udaljenost od vrata do repa, izmjeriti vrat i prsa duž najšireg dijela.

Smjernice pravilno odabrane opreme za hodanje je ruka koja bi trebala mirno proći ispod pruga pojasa.

Pažnja! Bolje je dati prednost uređaju s mogućnošću podešavanja veličine.

Kako se naviknuti na opremu

Ovako izgleda najlonski utor

Kako se naviknuti na opremu

Pas se postepeno podučava psa za opremu za hodanje. Ne biste trebali očekivati ​​da kućni ljubimac skače od radosti pri pogledu njuške i pojasa.

Da biste se navikli na njušku, morate započeti ne prije tri mjeseca. Trebao bi ležati na istaknutom mjestu tako da pas nije u novitetu. Možete staviti poslasticu unutra. Tek nakon što se kućni ljubimac navikne na prisutnost uređaja, možete nositi njušku na buldogu. U početku se njuška ostavlja na psu na kratko vrijeme, postupno povećavajući trajanje čarape.

Kabel je također naviknut unaprijed, otprilike tjedan dana prije početka šetnji. Stavlja se na buldoga nekoliko puta dnevno i ostavlja se 10-15 minuta.

Važno je osigurati da nagib nije previše tijesan i ne uzrokuje nelagodu: u ovom slučaju kućni ljubimac će stvoriti negativan stav prema opremi.

Kako šivati ​​njušku za buldoga vlastitim rukama

Njuška za buldoga može se napraviti vlastitim rukama. Da biste to učinili, trebat će vam jednostavni uređaji:

 • traka za mjerenje;
 • gusti materijal;
 • Teme;
 • pletenica za pričvršćivanje;
 • pričvršćivači.

Kako šivati ​​njušku za buldoga vlastitim rukama

Prije šivanja moraju se mjeriti mjerenja njuške

Potrebno je ukloniti mjerenja iz njuške: duljina, širina, visina, opseg, udaljenost od nosa do stražnjeg dijela glave u sredini i bočne strane njuške, kao i opseg vrata.

Za njušku će biti potrebne trake širine 1 cm. Rezovi tkanine se skupljaju za njih širine 3-4 cm, koji su nekoliko puta presavijeni i zašiljeni kako bi dobili guste pruge. Od toga se izrađuje okvir njuške. Vrpce su šivane na okvir sa strana s pričvršćivačem na jednom od njih. Njuška je spremna!

Biti ili ne biti oprema za hodanje - sam uzgajivač odlučuje. Ako razradite ispravan stav prema njušci i kliznete u psu, tada će njihova upotreba pojednostaviti kontrolu osobe nad osobom, a sam buldog će naučiti disciplinirati.

Članci o toj temi
LiveInternet