Drasaraar: karakteristike i opis pasmine

Priča o pasmi

U jednom je članku nemoguće reći sve o pasmi Drathaara. Psi su u potpunosti posvećeni lovu, a ovo je ogromna tema - kako isprazniti DRATHARA, o njegovim sklonostima i talentima.

U ovom članku samo opće informacije o Drathari.

Priča o pasmi

Pasmina drage je iz Njemačke, koja je uvijek blistala odličnim lovačkim psima. Međutim, psi su u pravilu bili "uska specijalizacija". Lovci su željeli imati univerzalnog psa, a uzgajivači su se srušili na posao.

Preci The Drathaara bili su legalne stijene Griffinsa (njemački policajci s kocama), njemački kratki policajci, Stikhelhayari-Poodle-Poonter.

Opis i standard pasmine
Lovac

Kao rezultat mukotrpnog rada, pojavila se Drathara - djevojke lovačkih pasa sa svim poklopcem vunene vune, sposobne raditi na terenu, u šumi, dobiti i donijeti igru ​​iz vode iz vode. Policajci rade prije i nakon pucanja.

Opis i standard pasmine

Pasmina pasa Drathaara ima tvrdu vunu i gustu, debelu podlogu. Osnovni zahtjevi standarda pasmine (FCI):

  1. Duljina kućišta i visina na Withersu gotovo su jednake.
  2. Pigmentacija nosa nosa do boje boje- Nosnice su široko otvorene.
  3. Ujed je u obliku škare, formula pune zube (42 zuba).
  4. Uši nisu uvijene, srednje veličine, visoko zasađeni i široko raspoređeni.
  5. Oči su idealno tamne, s pažljivim i živim izrazom.
  6. Rep srednje debljine, U duljini doseže pješački zglob, sablja u obliku ili ravnom. Za lov je bolje zaustaviti rep (u zemljama u kojima nije zabranjeno).
  7. Psovin (vuna) tvrdo, debeo. Voda za podmuk -repelentna, gusta. Izražena je grudastičnost - obrve su jasno vidljive, brada nije preduga, tvrda.
  8. Boja vune (boja) moguća je nekoliko vrsta: Smeđa sa sivom kosom, sa ili bez mrlja- smeđa s bijelim mrljama na prsima- crno sa sivom kosom (sa ili bez mrlja)- plava (prevladava "siva" vuna nad crnom ili smeđom).
Karakterističan za pasminu i karakteristike karaktera
Razne boje

Karakterističan za pasminu i karakteristike karaktera

DRASSYAR - MONOGAMOM. On je strastveno vezan za vlasnika, prijenos psa u tuđe ruke (čak i privremeno) prijeti da će u potpunosti odbiti hranu, depresiju. Pas može samo odbiti živjeti bez voljenog vlasnika. Ovo se mora zapamtiti kad započnete DRATHARA.

Neki policajci mogu biti pratitelji energičnih ljudi koji mogu hodati svakodnevno 2-3 sata, "voziti" psa. Scheduhaar je u potpunosti posvećen lovu. Samo tamo može biti potpuno sretan, otvorit će se samo sve njegove divne osobine.

U kući će kućni ljubimac biti prijatelj sa svim članovima obitelji, rado će se pridružiti igri sa starijom djecom. Drati nisu agresivni prema ljudima, ali stranci se ne vole. Ti su psi jaki ne samo lov, već i teritorijalni instinkti. Zaštita teritorija u potpunosti će se odnositi na ove životinje.

Uz ranu socijalizaciju, njemački lovac može se nadahnuti da su domaće kokoši i patke, kao i mačke i druga živa bića strogo zabranjena. Ali nećete prisiliti Drathaar da ne lovi životinje tuđe (one koje će razmotriti igru). Imajte na umu da su psi nemilosrdni na lovu, ako ne i krvožedni.

Napustiti

Nepoželjno je držati Drathaara u stanu: idealno mjesto boravka za njega bit će privatna kuća s velikim parcelama za kućanstvo, s besplatnim hodanjem. U idealnom slučaju, ako na teritoriju mjesta postoji potok ili ribnjak - DRATHAIRS, u pravilu su vrlo dragi za vodu. Neki čak misle da imaju membrane poput Newfoundlands.

Napustiti
Veliki obožavatelj plivanja

U prehrani, Drathaar nije izbirljiv. Možete nahraniti prirodnu hranu, možete i "sušiti", žvakati hranu. Odaberite premium i super premijsku hranu. Mnogi lovci radije se hrane u staromodnoj prirodnoj kaši s mesom i povrćem. Puno je izjava na lovim forumima u korist prirodne hrane. Ni vitamini, naravno, neće naštetiti ni.

Njega pasa je jednostavna. Preporučljivo je češljati Dratu nekoliko puta tjedno, tijekom samog razdoblja to ćete morati raditi svaki dan. Brada i brkovi Drathaara mogu se zaprljati tijekom hrane (posebno kod hranjenja prirodnom hranom). Preporučljivo je obrisati vegetaciju vlažnom, a zatim suhu krpu nakon jela.

Neki su vlasnici jednostavno prerezali bradu, dok siromašni psi gube neobičan izgled "mudraca". Začepljenje kandži je redovito, provjerite jastučiće i jastučiće za kožu, posebno na mjestima s niskim vrhom. Pregledajte uši psa i po potrebi ih očistite. DRATHARA je sklona očnim bolestima, ne lišajte ih ni pažnjom.

Preporučljivo je četkati zub kućnog ljubimca. Ili barem kupiti posebne "kosti za čišćenje" koje će životinja rado ugristi.

Scheduhaar je vrlo aktivan pas. Morate hodati s njom, uključiti se u Advity, ohrabriti da trčite, skočite i "bacate energiju" najmanje 2-3 sata dnevno. Nezaposlena energija pretvorit će se u nemire u kući, kućni ljubimac također može prestati obavljati naredbe.

Obrazovanje i osposobljavanje

Dobar vlasnik prije početka odgajanja šteneta pročitat će literaturu o obrazovanju pasa - sada je na Internetu dovoljno informacija. Možete se posavjetovati s rukama psa, možete dati štene na tijek OKD -a. Svi su tečajevi potrebni za dobru kontroliranost kućnog ljubimca i smirenost vlasnika.

Obrazovanje i osposobljavanje
Igre

Educirati i trenirati Dramara nije najjednostavnija stvar. On je lovac, što znači da ima neovisnu odluku -donošenje u genima kada vlasnik nije u blizini. Ali on će vam se jako truditi, zaraditi ohrabrenje i privrženu riječ.

Ne forsirajte studij, naučite jednu naredbu, a zatim uzmite drugu. Ne štedite na pohvali, ukusan komad kada će dijete imati naredbu. Teže mu je od tebe.

Tim "za mene" važan je za svakog psa, za lov, sve više. Pokušajte da je njegovo pravilno izvršenje s kućnim ljubimcem povezano samo s ugodnim senzacijama (DRATES je dovršio zapovijed, pohvalio ga, dao ukusan, divio mu se). Životinje su stranci u našem svijetu i ne razumiju naše riječi.

Ne trebate naučiti sjediti ili lagati kućnog ljubimca - već zna kako. Zadatak obuke je povezati vlasnika vlasnika s djelovanjem štenaca.

Koliko košta i kako odabrati štene?

Subhaar štenad (dobra legla) prodaju se u pravilu preliminarnim zapisom. Koji raste od šteneta koji kupi oglas ili na tržištu nije poznato. U Rusiji, sada, prema približnim procjenama, oko 700-800 DRATHARS. (Također vrlo približno) stotinu i pol štenaca rađa se godišnje.

Koliko košta i kako odabrati štene?
Štene

Stoga, ako je pas potreban za lov, kontaktirajte uzgajivače, saznajte sve o roditeljima, ustanite u redu. Dobro štene vrijedi.

Ako od uzgajivača odnesete štene, pogledajte klub ili odjeljak u kojem su roditelji registrirani. Tamo ćete dobiti potpune informacije o pletenju, nagradama oca i majke budućeg kućnog ljubimca, o njihovim uspjesima na testovima i natjecanjima. Imajte na umu da su diplome potpisali razni stručnjaci.

Cijene štenaca Drathaara od uzgajivača počinju s 15 000 rubalja. Nadalje, cijena raste i ovisi samo o naslovu roditelja, njihovim lovim talentima i, naravno, prodavačevoj "listi želja".

Zaključak

Svaki će Drathaar rado živjeti s lovcem, raditi posao za koji se njegova svrha temelji na godinama selekcijskog rada.

Članci o toj temi
LiveInternet