Kako i zašto dati "drontalne" mačke

Obrazac opisa i oslobađanja

Sadržaj kućnih ljubimaca nije samo ugodna zabava, već i stalna skrb, redovita skrb, posebno tijekom bolesti

Svaki vlasnik životinje trebao bi znati sve o tome kako spriječiti pojavu bolesti, kao i kako izliječiti mačku, ako je bolest i dalje nadmaši.

U ovom članku smatramo opis lijeka "drontal" za mačke i mačke, kao i opisuje upute za njegovu upotrebu.

Obrazac opisa i oslobađanja

to Anthelmary agent Za mačke, koje sadrže dva aktivna elementa: pirantel-emobonat (230 mg) i prazikantel (20 mg). Može ga propisati veterinar kako bi se spriječilo pojavu helmintskih invazija, očitovanja zbog okruglih i traka helminta, kao i za liječenje ove bolesti.

Proizvedena u obliku bijelih tableta, koje su po krivu žute. Postoji poseban utor za udobnu podjelu tableta. Težina jedne tablete je 350 mg. U jednom paketu prodaje se 20 tableta, 10 komada po aluminijskom blisteru. Komponente tvari brzo se apsorbiraju zidovima crijeva, pa stoga svi unutarnji organi mogu dostići minimalno vrijeme. Mehanizam djelovanja

Dali si znao?Nevjerojatno skakanje. Maksimalna visina na koju mogu skočiti premašuje vlastiti rast za pet puta.

Mehanizam djelovanja

Postojeći elementi "Drontal" u sastavu imaju tendenciju da utječu na gotovo sve parazite koji mogu pogoditi mačke. Prazikantel krši neuromuskularnu vodljivost parazitskih pojedinaca, kao rezultat na koje prvo imaju paralizu, a zatim i smrt. Ovaj se element izlučuje iz tijela pomoću bubrega u urinu.

Uljepšati, Zauzvrat, apsorbiraju ga crijevni vili samo djelomično. Element je aktivan u odnosu na nematode. Djeluje na isti princip kao i prazikant. Paraziti, kao i ostaci aktivne tvari iz tijela izlučuju se izmetom.

Indikacije za mačke

Drontalne tablete koriste se za deworming odraslih mačaka i mačića. Ovaj je alat posebno učinkovit kada postoji miješana helmintička infekcija, odnosno i crvi i nematode istovremeno. Također se koristi Uz tiniozu, askariazu, lezije ankilostoma, mezocestacije, diplidije, mezocestoida, itd.Indikacije za mačke

Dali si znao?Prve mačke su pripitovali Egipćani. Dogodilo se to prije otprilike 5 tisuća godina. Tada im je ova životinja bila sveta.

Način primjene i doze

Tako da lijek djeluje što je moguće učinkovitije i ne našteti kućnim ljubimcima, trebali biste smisliti kako dati mačku "Drantal".

Liječenje

Standardna doza proizvoda uključuje upotrebu jedne tablete po 4 kg težine životinje. Upute ukazuju na to da se lijek može dati mačićima iz 21 dana svog života.

"Drontal" može se dati mački izravno hranom. Pa će ga kućnog ljubimca lakše progutati. Preporučuje se mljevenje tablete do stanja praha i pomiješati s malom količinom konzervirane hrane, mljevenog mesa ili druge hrane.

Prema recenzijama, postoje slučajevi kada mačka u potpunosti odbija pohađati drogu s hranom. To posebno može utjecati na male mačiće. Ovaj problem možete riješiti otapanjem tablete u maloj količini čiste vode i davanjem ovjesa oralno kućnog ljubimca pomoću šprice (bez igle). Životinju mora pažljivo držati slučaj, dok popravlja glavu.

Prevencija

Često se lijek "drontal" koristi u odnosu na mačke ne kao sredstvo za iscjeljivanje, već u tu svrhu Preventivni anti -adhezivni beton. Mišljenje da mačke koje žive u stanu i uopće ne izlaze ne mogu biti zaražene crvima, izuzetno je pogrešna.

Helminth jaja slobodno toleriraju buhe i muhe, a mogu biti i na mesu i ribljem siru. Ti se paraziti mogu spustiti čak i s cipelama s ulice. Zbog toga je potrebno periodično koristiti "drontal" na preventivni način. Da biste to učinili, trebate dati tablete mačaka svaka tri mjeseca, promatrajući standardnu ​​dozu.

Paraziti vrlo često napadaju kućne ljubimce - uši, helminths - vrlo je važno znati kako ih se riješiti na vrijeme i koje metode prevencije postoje.

Nuspojave i kontraindikacije

Proizvod vrlo lako toleriraju domaće mačke. Kontraindikacija može biti samo pojedinačna netolerancija bilo koje komponente koja je dio lijeka.

Ipak, zabranjeno je dati mačku "drontalno" tijekom prve polovice svog. A mače se može dati proizvodu samo 3 tjedna nakon rođenja.

Tablete iz crva za drontalne mačke vrlo rijetko uzrokuju nuspojave. U prisutnosti individualne netolerancije postojećih elemenata, mogu se pojaviti povraćanje, proljev i obilna slinava. Ovo je stanje obično kratkoročno, dodatni tretman ne zahtijeva.

Nedostatak značajnih negativnih učinaka važno je konkurentno obilježje ovog lijeka među analozima. Način primjene i doze

Uvjeti skladištenja

"Drontal", kao i svi drugi lijekovi, zahtijevaju posebne uvjete skladištenja. Važno je, prije svega, isključiti pristup životinjama i maloj djeci.

Ne vrijedi bacati pakiranje tako da uvijek postoji prilika za ponovno čitanje uputa za uporabu, sastav i preporučenu dozu. Mjesto skladištenja tableta treba biti tamno i zaštićeno od vlage.

Pored hrane ne možete pohraniti proizvod. Optimalni temperaturni režim je od -2 ° C do +20 ° C. Trajanje skladištenja "Drontal" ne bi trebalo biti veće od 5 godina od datuma proizvodnje.

Važno!Nakon isteka jamstvenog razdoblja, zabranjeno je koristiti lijek čak i kao prevenciju bolesti.

Mjere za osobnu prevenciju

Mjere osobne sigurnosti su prilično standardne. Preporučuje se prvo temeljito oprati ruke sapunom bez mirisa. Proizvod bi trebao biti brušen u čistim suhim jelima. Ako trebate popiti mačiće s otopinom iz lijeka, šprica se mora koristiti sterilizirana. Na kraju postupka, ruke opet treba dobro oprati.

Ako postoji slučajni kontakt lijeka s sluznicom oka, moraju ih odmah oprati vodom. Preporučuje se korištenje rukavica s preosjetljivošću kako biste izbjegli izravni kontakt kože s tabletom. Ako se dogodi alergijske reakcije, posavjetujte se s liječnikom. Nuspojave i kontraindikacije

Važno!Koristite prazno pakiranje iz lijeka "Drontalni"" Za potrebe kućanstava je zabranjena. Moraju ih odlagati smećem za kućanstvo.

Analozi "Drontala"

Lijek protiv crva može se kupiti u gotovo bilo kojoj trgovini kućnih ljubimaca ili veterinarske ljekarne. Ako to nije moguće, umjesto toga možete koristiti bilo koji od preporučenih analoga. Danas najpopularniji su sljedeći:

  • "Kanikvantel" - košta oko 430 rubalja, u paketu od 6 tableta;
  • "Protel" - U paketu od 10 tableta, cijena - oko 330 rubalja;
  • "Milbemax". Pakiranje: 2 tablete u pakiranju. Prosječni trošak u Rusiji je 390 rubalja.
Briga za kućnog ljubimca jedna je od komponenti odgovornog sadržaja životinje u kući. Promatrajući gore navedene preporuke, možete se brzo i bez negativnih posljedica nositi s neugodnom bolešću.
Članci o toj temi
LiveInternet