Pseća trudnoća po danu: detalji, tablica

Tijekom formiranja ploda kod pasa snažno se opterećuje organe, posebno, na srcu i dišnim sustavu. Bubrezi i jetra počinju aktivnije raditi kako bi uklonili sve štetne tvari iz tijela. Zato vlasnik mora osigurati udobna stanja trudničkim psa.

Opći opis države i trajanja

U prosjeku, trudnoća psa traje 2 mjeseca (od 58 do 72 dana). Da biste danju izračunali trudnoću psa, trebali biste uzeti u obzir njegovu dob i specifičnosti tijela. Uoči rasporeda može se roditi u prisutnosti bilo kakvih ozljeda ili bolesti.

Opći opis države i trajanja

Trudni pas zahtijeva posebna stanja

Također, njegova težina utječe na razdoblje gestacije, ako pas pati od pretilosti ili iscrpljen, tada se mogu pojaviti problemi s porođajem. U ovom se slučaju preporučuje potražiti pomoć veterinara, jer kućni ljubimac može zahtijevati kiruršku intervenciju tijekom porođaja.

Ako je pas primarni, vlasnik bi trebao prvo roditi s većom odgovornošću. Potrebno je pripremiti se za prvo začeće za nekoliko mjeseci: stavite zdravlje kućnih ljubimaca kako biste ga odaberite pravu prehranu. Pored toga, trebali biste posjetiti veterinara, izvršiti potrebna cijepljenja i provjeriti životinju na buhe, uši, crvi i krpelji.

Bilješka! Znakovi da je pas nakon pletenja zatrudnio, pojavljuju se tek nakon 2-3 tjedna. Kod ženki bradavice su malo natečene i ružičaste, želudac postaje zaobljeniji.

Detaljan kalendar trudnog psa do tjedna

Dugo označeni događaj

Već u drugom mjesecu trudnoće, vlasnik može primijetiti slabo štene u trbuhu. Mora se sjetiti točnog datuma pletenja, a zatim danju detaljno izračunati pseću trudnoću.

Detaljan kalendar trudnog psa do tjedna

Nakon pletenja započinje proces oplodnje, koji traje nekoliko dana, a svojim uspješnim ishodom, proces razvoja embrija započinje. Tijelo svake životinje je pojedinačno, ali u osnovi je tijek trudnoće kod pasa isto.

Prvi tjedan (0-7 dana)

Prvih dana nakon uspješnog pletenja, životinjsko jaje izlazi iz jajnika, sperma se kreće prema njemu. Zatim su povezani spermatozoidi i jaja, formiranje zigota započinje. Nadalje, zigote se šalju u maternicu dok su prekrivene germinalnim školjkama.

Drugi tjedan (7-14 dana)

Formirani embriji počinju se pričvrstiti na zidove maternice. Njihova veličina doseže približno 0,5 mm. Nastaje formiranje posteljice. U ovom trenutku, zdravlje i izgled psa malo se mijenjaju. Vuna počinje padati na mjestima, posebno, na području oko bradavica. Bradavice nabubre, njihova boja postaje ružičasta i zasićenija.

Bilješka! Buduća majka postaje osjetljivija na mirise, ukus. To može postati emocionalnija, jer se percepcija svijeta oko nje malo mijenja za nju. Stoga vlasnik mora zaštititi ženu u radu od negativnog utjecaja.

Kako izračunati datum rođenja psa

Položaj štenaca u trbuhu u psu: Shema

Također morate malo promijeniti prehranu i vrijeme hodanja psa. Zabranjeno je preopteretiti šetnje, provoditi obuku, cijepljenje i koristiti lijekove od insekata.

Treći tjedan (14-21 dan)

Fetus se počinje aktivno razvijati, u tom se razdoblju formiraju lubanja, tijelo, kralježnica, živčani sustav i unutarnji organi. Ovaj tjedan pas pogoršava raspoloženje i dobro -vodeći. Postaje manje aktivna, može se odreći uobičajene hrane, ne želi se igrati i hodati.

Intenzitet hodanja treba smanjiti, nemojte ga naprezati poboljšanim treningom, mirne šetnje su prikladne nekoliko puta dnevno. Tijekom tog razdoblja veličina voća je otprilike 5 mm, srce se počinje razvijati.

Četvrti tjedan (21-28 dana)

Fetus 21 dan raste na 1 cm. Trudna životinja je često bolesna. Štenci počinju snažno pritiskati pse na želudac, tako da biste trebali smanjiti dio hrane, ali povećati količinu njegovog unosa. Ovaj tjedan se ne preporučuje igrati s kućnim ljubimcem u igrama na otvorenom i trčanje. To može naštetiti i štenadima i ženi u radu.

Veličina fetusa doseže jedan i pol centimetar. Formiraju se vanjski organi glave. Pri ispitivanju možete osjetiti štenad i njihove pokrete.

Bilješka! 25. dana i prednji i stražnji počinju rasti.

Peti tjedan (28-35 dana)

Štene kostiju i zuba napunjene su kalcijem, nebo se formira u usnoj šupljini. Antene se formiraju u blizini nosa, brade i obrva. Tijekom tog razdoblja postoji aktivno jačanje kostiju i udova. Veličina fetusa doseže 2,7 cm.

U petom tjednu, pasji želudac uvelike raste. Životinja također povećava apetit, kao rezultat kojeg se mora povećati dio hrane. Upotreba bilo kojeg lijeka se ne preporučuje, jer to može dovesti do kršenja u razvoju štenaca.

Važno! Od početka do kraja trudnoće, psa treba promatrati veterinar.

Pseća trudnoća po danu: detalji, tablica

Poželjno je da stručnjak promatra trudnoću psa

Šesti tjedan (35-42 dana)

35. dana tijelo štene praktički se formira. Jačanje i rast kostiju dolazi, pojavljuje se vuna.

Sedmi tjedan (42-49 dana)

U sedmom tjednu, fetus doseže 7 cm, nastaje formiranje seksualnih karakteristika. Kosti, organi i oči u ovoj su fazi već formirani. Štenad i dalje raste, 45 dana njihova bi veličina trebala doseći 9 cm.

Osmi tjedan (49-57 dana)

Plodovi su u potpunosti formirani, ovaj tjedan se promatra njihov aktivni potez. Pomoću x -ray -a možete odrediti broj beba.

Deveti tjedan (57-59 dana)

U ovoj fazi stvaranje zuba prestaje. Rast fetusa doseže 15-16 cm, njihovo je tijelo potpuno prekriveno vunom.

Pseća trudnoća po danu: detalji, tablica

Do 59 dana štenad su u potpunosti formirani

Posljednjih tjedana trudnoće

U posljednjim tjednima trudnoće pas postaje nemiran, stalno se liže. Obično bliže očekivanom datumu rođenja, ženski apetit se smanjuje ili nestaje. Žena u porodici je neaktivna, mlijeko se počinje izdvajati iz njenih bradavica, to znači da će porođaj uskoro doći.

Važno! Tijekom porođaja pas može naglo pasti, voda će početi odlaziti. Vlasnik mora shvatiti da bi u ovom trenutku svi alati za rođenje trebali biti spremni.

Kako izračunati datum rođenja psa

Tijelo pasa različitih pasmina malo je drugačije, pa se trudnoća odvija s nekim razlikama. Na primjer, kako biste u detaljnom danima izračunali trudnoću Spitza, trebali biste koristiti poseban kalendar. Pomoći će otprilike izračunati datum rođenja.

Pseća trudnoća po danu: detalji, tablica

Trudnoća igračaka po danu: stol

Kalendar će također pomoći u izračunavanju trudnoće igračke terijera danju. U osnovi, trudnoća takvih malih pasmina kao što su York, Chihuahua i Tsvergpincher prolazi na isti način. Razvoj fetusa kod velikih pasa, na primjer, u njemačkom ovčaru, traje duže nekoliko dana, budući da su sami štenad veći.

Dakle, u ovom pitanju ne biste trebali dopustiti da sve bude samostalno. Svaki dan trebate držati pod nadzorom tako da na kraju trudnoća omiljenih ciljeva uspješno.

Članci o toj temi
LiveInternet