Kako dati "enterosgel" mačke?

Kemijski sastav i karakteristike

Bolest pahuljastog kućnog ljubimca postavlja puno pitanja o mogućem korištenju određenog sredstva. Ovaj članak govori o lijeku "enterosgel", njegovoj sigurnosti za mačke, indikacije i metode upotrebe.

Kemijski sastav i karakteristike

Lijek se proizvodi u obliku gela i pakiran je u cijevi, obale ili sasha. Enterosgel nema izraženog mirisa, njegova je boja bijela, porozna struktura s hidrofobnim svojstvima. Svojstva lijekaSastav gela uključuje polimetilsiloksan polihidrat aktivne tvari u količini od 70 g i pomoćnu komponentu pročišćenu vodu 30 g.

Svojstva lijeka

Glavno svojstvo lijeka za vezanje i uklanjanje iz tjelesne toksične elemente različitog podrijetla, uključujući neke metaboličke proizvode.

Dali si znao? Guinnessovu knjigu rekorda, poput najstarije mačke, naveo je pahuljasti kućni ljubimac iz Sjedinjenih Država s zanimljivom kremom od nadimak. Životinja je živjela u obitelji stara 38 godina.

Na primjer:

 • Proizvodi za isključenje lijekova;
 • Otrov za povrće ili hranu;
 • alergeni;
 • soli teških metala;
 • urea;
 • kolesterol;
 • Lipidni spojevi.
Je li moguće dati mačku Terapeutski učinak započinje odmah nakon uzimanja. Ljekovita masa, ulazeći u želudac, nježno je omotava, također pada na crijevnu sluznicu. To vam omogućuje da vežete maksimum patogenih tvari. Lijek se izlučuje prirodno.

Je li moguće dati mačku "enterosgel"

Mišljenje veterinara u ovom pitanju definitivno je: lijek se mora dati ako je potrebno da pomogne životinji. Proizvod nije alergenski, siguran za tijelo mačaka, možete dati i mačići. NaznakeEnterosgel, osim adsorbirajućih svojstava, doprinosi reprodukciji u želucu i crijevima potrebnim za zdravu mikrofloru bakterija. Lijek je također siguran po tome što se ne povezuje s negativnim elementima i ne uklanja vitamine i minerale iz mačjeg tijela.

Lijek nema oštar miris ili neugodan okus, a neke životinje ga ližu u izvornom obliku, bez preliminarnog miješanja s vodom.

O ponašanju životinja tijekom seksualne aktivnosti pomoći će utjecati

Naznake

Enterosgel se koristi ne samo prema unutra. Neki veterinari koriste lijek izvana ako životinja ima nešto otrovno za njega. Sorbent će smanjiti upalu kože i moguću bol ili nosač.

Povraćanjem

Povratak kod mačke može biti prvi simptom bilo koje unutarnje bolesti: probavni sustav, bubrezi, jetra. Nije svaki vlasnik znanje veterinara, pa je razlog prepušten stručnjaku, ali morate pružiti prvu pomoć. Upute za korištenjePovratak je opasno za zdravlje životinje dehidracijom, a česti poriv može dovesti do oštećenja sluznice. Lijek će pomoći obustaviti poriv, ​​ublažiti stanje. Upotreba proizvoda neće utjecati na dijagnozu, ne utječe na boju pokreta crijeva ili formulu krvi.

S proljevom

Dnevnik mačića je normalan ako nema drugih alarmantnih simptoma:

 • neugodan miris izmeta;
 • Odbijanje hrane;
 • Apatija i slabost;
 • povišena temperatura.

U prisutnosti svih ovih simptoma kod mačića i odraslih, ako su pokreti crijeva česti i obilni kako bi se spriječilo dehidraciju.

Važno!Ako kućni ljubimac ima proljev, onda je u vrijeme uklanjanja stanja zabranjeno da mu date mokru hranu.

Da bi to učinili, daju "enterosgel", koji ne apsorbira vodu zbog hidrofobnog svojstva, stanje dehidracije neće pogoršati.

S trovanjem

Trovanje tijela karakteriziraju mnogi simptomi, najsjajniji od njih:

 • povraćanje;
 • proljev;
 • Odbijanje hrane;
 • žeđ;
 • Gubitak koordinacije pokreta.
Negativni efektiPored toga, životinja je bolna. Enterosgel odmah nakon uzimanja počinje čistiti krv otrovnih tvari, što će izgladiti gore navedene simptome i osloboditi kućnog ljubimca kako bi pružila kvalificiranu pomoć.

S kroničnim zatajenjem bubrega

Bolest se očituje u oslabljenoj bubrežnoj funkciji, posebno funkcijama uklanjanja proizvoda propadanja i razmjene iz tijela.

Sol, urea, lipidi i drugi štetni elementi akumuliraju se u krvi, što dovodi do još većih zdravstvenih problema. Kao što je gore spomenuto, lijek je u stanju dobiti sve negativne akumulacije.

Važno!Nakon padajućeg ili iz intravenske injekcije, mačka može mučiti povraćanje, enterosgel U ovom slučaju djeluje naprijed.

Ali u slučaju glavnog prijema, samo sorbent nije dovoljan. Veterinar ga imenuje kao pomoćnog, na pozadini popisa glavnih lijekova.

Upute za korištenje

Do doba dobi, mače se hrani majčinim mlijekom, on nema problema s crijevima. Nadalje, prilikom prelaska na miješanu hranu mogući su problemi sa stolicama ili odbacivanjem neke vrste hrane. Interakcija lijekaOvdje već možete koristiti lijek, u dozi od 0,5 sati. l. Doziranje za odrasle mačke je 1 h. l., U nekim slučajevima veterinari se vode masom životinje, povećavajući dozu.

Kratki lijek je od 5 do 7 dana, na primjer, s trovanjem, a ne pogoršanim ozbiljnim simptomima ili poremećajem želuca zbog neobične hrane. U ovom slučaju, gore navedena doza bit će dnevna norma.

Ako je potrebno, tijek liječenja produžuje se na 2–4 ​​tjedna, a norma se udvostručuje dnevno. Pauze između sorbenta i obroka su do 2,5 sata. Analozi i cijene medicineGel se može razrijediti vodom, a životinja je pijana medicinskom špricom, izlijevajući lijek kroz kut usta. Ako mačka liže gel bez problema u svom čistom obliku, nakon čega je preporučljivo piti ga.

Negativni efekti

Lijek nije alergenski, pa se njegova netolerancija nalazi u izoliranim slučajevima. Nije zabranjeno dati trudnoću ili dojenjenu ženku.

Nuspojava se može manifestirati mučninom ili zatvor. S KHPN -om, životinja može odbiti lijek zbog osjećaja gađenja.

Dali si znao?Mačka koja probija stvara vibraciju s učestalošću do 44 Hz. Ova frekvencija može aktivirati zaštitne sile u ljudskom tijelu, koja se koristi u felinoterapiji.

Interakcija lijeka

Interakcija s drugim terapijskim sredstvima moguća je podložna intervalu između 1-2 sata. Lijek ne utječe na apsorpciju vitamina i minerala.

Analozi i cijene medicine

Sljedeći lijekovi imaju sličan sastav i spektar djelovanja:

 • "PolySorb" (prah) Trošak kapaciteta od 12 g u prosjeku 140 rubalja;
 • "Veterinarski polifhepan" (praška) cijena za 100 g u prosjeku 120 rubalja;
 • "Fosfalugel" (gel) Trošak pakiranja sa 6. sashom (16 g svaki) je 166 rubalja. Trošak opisanog lijeka od 495 rubalja po paketu 225 g.
Uvjeti skladištenja

Uvjeti skladištenja

Lijek se čuva na plus temperaturi od najmanje +4 ° C. Razrijeđen vodom, a ne koristi se lijek može se pohraniti 24 sata. Maksimalni rok trajanja neobačene banke je 3 godine, otvorena - 30 dana. Nemate proizvod za pohranu pored hrane na pristupačnom mjestu za djecu.

Svaki vlasnik mačke može, ako je potrebno, pružiti prvu pomoć svom ljubimcu. Jedno od sredstava koje olakšavaju bolno stanje je "enterosgel", siguran tretman za životinju.

382

Članci o toj temi
LiveInternet