Engleski imeni za mačke: primjeri američkih nadimka

Mnogi vlasnici zovu kućne ljubimce s tradicionalnim slavenskim imenima. Ali neki pokušavaju pronaći originalniju opciju. Engleski nazivi za mačke način su da se istaknu na pozadini brojnih snježnih kugla, krzna, murzikov i barsikov. I istodobno, nadimak se može odabrati u potpunosti u skladu s preporukama psihologa.

Engleski nazivi za abecedne mačke

Podaci brojnih socioloških studija pokazuju da su među najpopularnijim engleskim nadimcima za mačke uglavnom ljudska imena.

Engleski nazivi za abecedne mačke

Mačka

Na primjer:

 • na slovo "A" - Agatha, Alice, Alfi (iako je u posljednjih nekoliko godina ovaj nadimak predao svoje položaje), Albert, Archie;
 • do pisma "B" - Beryl, Brooke, Barry, Bertie (ovo je muška verzija, Berta će biti na ženskom);
 • na pismu "B" - Wendy, Viola, Vivienne, Vince;
 • na slovo "G" - Gladys, Gwen (kao smanjenje od Gwendolina), Hector, Henry;
 • s slovom "D" -Daphne, Della, Ji-ji, Joe-jo, lipanj (pogodno za one rođene u lipnju);
 • s slovom "G" - Jasmine;
 • na slovo "i" - ivi, Iden (međutim, iako je ovo ime svoje, može se prevesti kao "Eden");
 • Na slovu "K" - Claude, Coco.

Usput, američki nadimci za mačke i mačke također se uglavnom formiraju iz ljudskih imena.

Zanimljiv! Nakon uspjeha knjige o uličnoj mački po imenu Bob, ovaj je nadimak ponovno stekao popularnost. A nakon smrti Davida Bowieja, mnogi kućni ljubimci pojavili su se u čast ove pjevačice.

Primjeri zanimljivih imena

Općenito, na pozadini ovih gotovo ljudskih imena ne možete upoznati neke originala.

Međutim, oni su - na primjer, Kalika. Ovo je naziv često trostrukih mačaka, jer su nekada izazivale asocijacije s raznolikim tkaninama donesenim iz kalcita.

Također je znatiželjno da se poznata bijesna mačka gramija zapravo nazvala drugačije - tartarski umak, što je ujedno i rijedak nadimak općenito.

Američka imena u abecedi

Američka popularna imena možete pogledati za mačke i mačke za inspiraciju.

Prema sociološkim studijama, ovo je:

 • Beba, to jest, "beba", što je pogodno za predstavnike malih pasmina;
 • Bella (Bella) - Djelomično su to odjeci modne modne sage "Sumrak", ali se može prevesti kao "ljepota", tako da je savršen za mnoge mačke;
 • Gizmo - U čast pahuljastog heroja filma "Gremlina".
 • Jackie ili Jack ne trebaju komentari.
 • Jasper je prekrasno muško ime, to je bilo ime jednog od junaka sumraka, ali njegova je popularnost teško povezana s tim. Usput, formira se iz grčke riječi što znači "šareni kamen" ili "jasper", tako da je mačka prikladna za mačku.
 • Kitty - prevodi kao "mače". Pogodno za razigranu i koketiranu životinju.
 • Lily - šarmantan nadimak mačke mačke.
 • Loki - u čast Boga iz skandinavske mitologije (ili Heroes of Comics Marvel). Usput, u Legendama Loki - Red, ali u nizu - Brineta. Tako se takav nadimak može nazvati dječak crvene i crne boje.
 • Mjesec - još jedan nadimak iz stripova. Ovaj put iz anime "Mornar Moon", gdje su tako zvali Crnu mačku.
 • Ponoć (engleski. Ponoć) - Nadimak za crnu mačku, jer to znači "ponoć".
 • Oreo (Oreo). Ovo je ime najpopularnije marke čokoladnih kolačića u SAD -u. Stoga je nadimak prikladan za mačku tamne boje. Na primjer, ovo je sjajna opcija za Britance, jer oni nikad nisu crni ugljen, i imaju nijansu bliže tamnoj čokoladi.
 • Pinat (kikiriki) znači "kikiriki" i pogodan je za male pasmine poput rosemena.
 • Sjena (sjena) - prevodi kao "sjena". Izvrsno ime i za dječaka i za djevojčicu. Istina, prikladnije je za pametne i brze lovce nego za lijene ljude koji radije leže na kauču.
 • Angel prevodi kao "anđeo" i uklapa mačiće s mirnim i mirnim raspoloženjem.

Zanimljiv! Možete odabrati nadimak za mačku, na temelju imena glavnih pahuljastih favorita Amerike. Na primjer, to može biti Salem iz stripova i serije o Sabrini, malo vještica ili nala-u čast najšarmantnije mačke iz Los Angelesa (njezin blog na Instagramu ima milijune pretplatnika iz svih zemalja svijeta).

Naravno, američki nadimci za mačke nisu iscrpljeni primjerima. A životinju možete imenovati, na primjer, Dud (frajer) u čast heroja filma "Big Lebovski". Kao opcija - Luke, Khan, Solo, Leia - u čast heroja "Ratovi zvijezda".

Imena za mačke na engleskom jeziku

Strane opcije mogu biti vrlo zanimljive, ali važno je da su također skladne za rusko uho. Pored toga, morate biti sigurni da značenje nadimka ne nosi nijedno skriveno značenje. Najzanimljivija opcija s ove točke gledišta su muška i ženska imena.

Američka imena u abecedi

Mačka gospodine White

Također je poželjno da su kratki. Životinja bi se lako trebala sjetiti svog nadimak. Stoga je potrebno nazvati ime koje se sastoji od dva ili tri sloga.

Na primjer, uvijek postoji iskušenje za odabir nadimak bijelog maca Snowyt (Snjeguljica). Ali bolje je zamijeniti ga snijegom ili wite.

A zoopsiholozi savjetuju traženje takvih nadimak mačaka na engleskom, tako da imaju šištane zvukove, jer ih kućni ljubimci bolje percipiraju. Na primjer, Sedou, Holly, Chester - vrlo dobre opcije.

Izbor neobičnog engleskog imena za mačku

Izbor imena mačke treba posvetiti posebnoj pažnji. Uspostavit će emocionalnu vezu s kućnim ljubimcem. Ali istodobno je potrebno odabrati američki i engleski nadimci za mačke uzimajući u obzir karakteristike životinje, njegovog karaktera ili čak datuma rođenja. Na primjer, August Pet može se nazvati LEO (u skladu s znakom zodijaka).

Ovisno o boji mačke

Najlakša je opcija nazvati crnu mačku Blacki, a crvena. Međutim, na engleskom postoje i drugi zanimljivi nadimci mačaka i mačaka, što vam omogućuje preciznije određivanje nijanse.

Imena za mačke na engleskom jeziku

Mačka Kalika

Kao što je već napomenuto, nadimak Jasper je prikladan. Serum - siva ili maglovita (magla). Ali trobojni kućni ljubimci mogu se nazvati kalikom, a jantarna nijansa jantara.

Iz karaktera

Odvažan, ali ne i agresivno mače, možete nazvati Robin. Graciozna i pomalo lijena mačka - Cleo i rođeni aristokrat - dame. Obožavatelji jela - Maffin, u čast tradicionalnih kolača.

Naravno, može postojati iskušenje da se imenuju tvrdoglavi i agresivni bijes životinja (bijes), pogotovo jer je ovo rijedak nadimak. Ali bolje je to ne učiniti, jer ime ostavlja i otisak budućeg lika.

Ovisno o pasmi

Pasmina, poput boje, također ostavlja otisak na izbor imena. Na primjer, leteći Škots može se zvati Macbeth. Orient ili ISIS (ISIS - u čast egipatske božice) prikladan je za burmansku mačku). Potrebno je usredotočiti se na ime dano u vrtiću, ponekad najbolje odražava standarde pasmine.

Bez obzira na opciju koju vlasnik preferira, morate nekoliko puta govoriti ime naglas i gledati reakciju životinje, jer bi se nadimak trebao svidjeti i trebao bi mu se svidjeti. Ne zaboravite da će životinja morati živjeti s odabranim imenom dugi niz godina. Odabir engleskih varijanti imena, potrebno je razjasniti opcije prevođenja kako ne bi kasnije palo u nevolje.

Članci o toj temi
LiveInternet