Diy rep thistter of dogs: shema, moćna opcija

Problem pasa lutalica svaki dan postaje sve relevantniji. Ove divlje životinje se neprestano množe, spuštaju se u jato i čine sve kako bi zaštitili svoj teritorij. Često napadaju prolaznike -ruše odjeću i ponekad ostavljaju ozbiljne ozljede. Da biste zaštitili sebe i svoje voljene od agresivnih pasa beskućnika, morate koristiti rezidente.

Što je repeler na životinja

Repeller je poseban uređaj namijenjen zaštiti od pasa i drugih agresivnih životinja. Postoji nekoliko sorti takvih uređaja:

 • ultrazvučni. Najčešća vrsta uređaja koji utječe na životinje pomoću usmjerenog zvučnog signala. Ultrazvučni modeli čine visoku frekvenciju zvuka koje ljudsko uho ne može prepoznati. Kada koriste takve modele, životinje čuju oštar signal koji za njih nalikuje sireni. Zbog toga životinje počinju paničariti, u žurbi su pobjeći. Raspon odbijanja ultrazvuka ovisi o utvrđenom generatoru. Međutim, najčešće djeluju na udaljenosti od 25-35 m;

Što je repeler na životinja

Što je repelent za pse

 • elektronička. Takvi su uređaji na principu njihovog djelovanja slični običnim električnim vještinama. Ne biste ih trebali koristiti, jer uz njihovu pomoć možete ozbiljno naštetiti zdravlju životinja. Oni također imaju mali raspon. Da biste koristili takav električni uređaj, morat ćete približiti psu usko;
 • kemijski. To su male limenke za raspršivanje koje su napunjene otrovnom tekućinom. Korištenje kemijskog repelera je prilično jednostavan. Da biste to učinili, morate klijati kaustičnu tekućinu u oku ili nos životinje.

Zašto se prepisivači za pse koriste

Najčešće se prepravljaju koriste kako bi se zaštitili od agresivnih pasa koji će napasti osobu. Međutim, ultrazvučni modeli imaju drugu svrhu.

Neki uzgajivači pasa koriste ih za obuku životinja. Zbog toga nisu prikladni uređaji ili modeli u kojima možete neovisno prilagoditi snagu zvučnog signala.

Bilješka! Tijekom treninga, zaštitni aparat mora biti usmjeren prema psu s odstupanjem od 10-15 °. To se radi kako bi se smanjio intenzitet ultrazvuka.

DIY električno zamjensko sredstvo: dijagram, moćna opcija

Trošak markiranih električnih odbojnika prilično je visok. Ljudi koji nisu pristupačni mogu napraviti domaće uređaje kako bi se zaštitili od agresivnih životinja. Izrada moćnog električnog ponavljanja pasa vlastitim rukama je prilično jednostavno. Da biste to učinili, potrebne su vam sljedeće komponente:

 • plastična boca;
 • baterija prsta;
 • dugme;
 • Modularni mikrocircruit visokog napola.

Zašto se prepisivači za pse koriste

Električni repeler može se napraviti neovisno

Proizvodna tehnologija ovog dizajna prilično je jednostavna:

 1. Pričvršćivanje modula s plastičnom baterijom. Da biste ih povezali jedni s drugima, možete koristiti uobičajeni izolet.
 2. Ušteda ožičenja i gumba na površinu baterije prsta.
 3. Rezanje vrata iz plastične boce. Koristit će se kao difuzor s kojim se povećava učinkovitost uređaja.
 4. Instalacija difuzora na modul. Prije postavljanja, na vratu se izrađuju mali rezovi. Zatim se tretira s ljepljivom smjesom i zalijepljenom za modul.

Rezultat bi trebao biti učinkovit uređaj s kojim će biti moguće uplašiti agresivne pse.

DIY kemijski repeler

Najlakši način za izradu vlastitim rukama je kemijski odbojnik pasa.

Bilješka! Jednostavnost proizvodnje takvog zaštitnog proizvoda nastaje zbog činjenice da se sve potrebne komponente mogu naći u svakoj kući.

Za proizvodnju uređaja za odbijanje, trebat će vam:

 • senf u obliku praha;
 • Otopina octa;
 • Mljeveni crni papar.

Također, da biste povećali učinkovitost sastava, možete dodati malo jarbola. Kao rezultat, možete napraviti različite limenke za sprej koji će se razlikovati u njihovom sastavu.

S ocatom

Faze proizvodnje kemijskog repelera s ocatom Essence:

 1. Priprema spremnika u kojem će se sastav pohraniti. Najprikladnija opcija je uobičajena plastična boca s pola litre volumena. Na vratu joj se stavlja sprej.
 2. Priprema kompozicije. Smjesa octa pomiješana je s senfom, nakon čega se dodaje crni papar.
 3. Punjenje boce. Kad je sastav spreman, izliva se u bocu i čvrsto se zatvori.

DIY električno zamjensko sredstvo: dijagram, moćna opcija

Kemijski repeler može se izrađivati ​​od košulja ili octa

S makhorkom

Da biste sami napravili repeler s manjkom, moraju se izvesti sljedeće radnje:

 1. Priprema spremnika. U ovom slučaju, umjesto boce, morate koristiti staklenu staklenku s volumenom od 200-300 ml. Preveliki spremnici ne bi se trebali koristiti, jer je sa sobom nezgodno.
 2. Priprema smjese. Mahorku treba unaprijed srušiti nožem i trljati dok se prah ne dobije iz njega. Zatim se pomiješa s paprom i senfom. Pripremljeni sastav posipa se u staklenku i zatvara se poklopcem.

DIY kemijski repeler

U trgovini možete kupiti spremnu zastrašujuću smjesu

Važno! Stvoreni alat mora se stalno nositi s vama. Kada se sastane s agresivnim psom, sastav iz spremnika izliva se na životinju.

Odmarači pasa danas su zaštitni alat koji će vam pomoći da se zaštitite od agresivnih životinja. Takav uređaj možete sami napraviti, ali prije nego što ćete se morati upoznati s glavnim značajkama njihovog stvaranja.

Članci o toj temi
LiveInternet