Savršeno prikladno za pse i štenad: hrana za različite pasmine

Savršeno fit - pseća hrana, koja je javnosti predstavljena relativno nedavno. Međutim, unatoč mladosti, dobio je priznanje velikog broja uzgajivača pasa. To je zbog razvoja najugodnije prehrane, koliko je to moguće, kao i upotrebe visokih kvaliteta početnih sirovina.

Analiza sastava fitfect fit

Fit fit fithden za pse njemačka proizvodnja, proizvedena od strane Mars Company. Posljednjih nekoliko godina biljke djeluju u Rusiji. Proizvodi pripadaju ekonomskoj klasi, smatra se najvišom kvalitetom u ovoj niši. Tvrtka se specijalizirala za proizvodnju ne samo pseće hrane, već i CAT.

Analiza sastava fitfect fit

Perfect Fit zaštitni znak logotip

Proizvođač industrijske suhe hrane za pse razvija liniju svojih proizvoda s Walthem istraživačkom centrom, a istovremeno su usredotočeni na nekoliko važnih čimbenika: imunitet, probavni i mokraćni sustav, jake zube i zdrava sjajna vuna.

Što se tiče sastava, prva i glavna komponenta suhe hrane je peradsko brašno, uključujući i piletinu (18 %). Ovaj je sastojak glavni izvor proteina. Je li nešto drugo uključeno u ovo brašno nepoznato, proizvođač nije spomenuo. Uzgajivači pasa sugeriraju da je sastav također obogaćen biljnim proteinima.

Bilješka! U ulozi pojačala ukusa i dodatnog izvora aminokiselina, koristi se životinjska hidroliza.

Oko 3 % ukupnog sastava zauzima sušena pulpa šećerne žitarice. Ovo je izvor vlakana koje životinje, prema veterinarima, trebaju za optimalni rad probavnog trakta. Koristi se aditiv okusa u obliku soli. Izvor životinjskog proteina je dehidrirano cijelo pileće jaje.

Dnevna stopa hranjenja

Sastav suhog hranjenja savršeno prikladan za ukrasne stijene

PrednostiMane
 • široka upotreba;

 • relativno niski troškovi;

 • Sastav je obogaćen dobrim dodatkom vitamina-minerala.

 • mala koncentracija mesnih proizvoda;

 • sadrže veliku količinu kukuruza i pšenice;

 • Sastav korištenih antioksidanata nisu naznačeni.


Neka trošak i prihvatljivi. Međutim, ali nakon provođenja analize, za sam novac možete pronaći bolju industrijsku hranu za pse u sastavu.

Pregled psećih proizvoda savršeno fit

Kada razvijaju različite linije svojih proizvoda, stručnjaci se vode pasmina i dob pasa. Na tržištu postoje 4 vrste suhog feeda ekonomske klase:

 • za štenad koji nije stariji od jedne godine i težine manje od 10 kg;
 • za odrasle pse više od jedne godine i težine manje od 10 kg;
 • za štenad do godinu dana težine više od 10 kg;
 • Odrasli psi težini više od 10 kg.

Svaka pasmina ima individualne karakteristike rasta i razvoja. Definitivno se moraju upoznati s njima. Na što biste trebali obratiti pažnju na:

 • Štenci malih pasmina: Tijekom razdoblja aktivnog rasta i razvoja, njihovom tijelu treba optimalnu količinu kalcija i fosfora. Za mentalnu aktivnost potrebna je predškosagresna kiselina. Kako bi kućni ljubimac bio ugodan za jelo hranu, jastučići za suhe hrane imaju minijaturne dimenzije.
 • Kućni ljubimci srednjih i velikih veličina: puni rast i razvoj, kao i mentalna aktivnost, još uvijek igraju glavne uloge, ali također dodaju aktivan rast mišićne mase. Samo je optimalna količina proteina to sposobna pružiti.
 • Psi odrasli su mali: u ovom slučaju, tijekom razvoja, posebna se pažnja posvećuje zdravlju mokraćnog sustava. Za to bi sastav industrijske hrane trebao biti obogaćen vitaminima grupe B i željezom. Veličina granula je mala za udoban obrok.
 • Odrasli kućni ljubimci srednje i velike veličine trebaju povećan sadržaj glukozamina za održavanje zdravlja i pokretljivosti.

Cijena i gdje kupiti

Savršena hrana za štenad manje od 10 kg

Potrebno je redovito posjećivati ​​veterinara koji će pratiti trenutno stanje zdravlja kućnog ljubimca. Ako je potrebno, prehranu treba promijeniti.

Dnevna stopa hranjenja

Dnevna norma se izračunava pojedinačno i ovisi o pasmini, težini, aktivnostima i zdravstvenom stanju kućnog ljubimca. Kroz život životinje morate redovito izvršiti vlastita prilagođavanja prehrane. Visokokvalitetni cjeloviti industrijskih hrane prikladni su po tome što je njihov sastav uravnotežen i obogaćen potrebnim vitaminima, mineralima, makro- i mikroelementima.

Da biste izračunali dnevnu normu, morate znati točnu težinu kućnog ljubimca. Ako je pas mali, onda ga možete odmjeriti kod kuće. Također možete izmjeriti točnu težinu u bilo kojoj veterinarskoj ljekarni ili klinici.

Bilješka! Veterinari preporučuju stalno praćenje težine kućnog ljubimca, jer vam to omogućuje analizu zdravlja stanja.

Podešavanje snage potrebno je u većini takvih slučajeva:

 • Povećana aktivnost. Kućni ljubimci koji vode aktivan način života i provode puno vremena na ulici trebaju poboljšanu prehranu. Povećati volumen hrane na temelju potreba životinje.
 • Trudnoća i dojenje. Kučka tijekom trudnoće, kao i razdoblje laktacije, budući da životinja treba jesti ne samo za sebe, već i za svoje potomstvo.
 • Posebni slučajevi. Svaka životinja ima pojedinačni metabolizam. Ako, sa standardnim standardima dovoda, kućni ljubimac ostaje tanak, količina suhe snage trebala je malo povećati.

Savršeno prikladno za pse i štenad: hrana za različite pasmine

Savršena hrana za pse više od 10 kg

Ispravljanje u kraćem smjeru potrebna je u sljedećim slučajevima:

 • Neke pasmine pasa na genetskoj razini sklone su punoći, dakle, s najmanjim setom viška mase, volumen hrane treba malo smanjiti. Govorimo o francuskim buldogovima, rottweilerima i labradorima.
 • U dobi kućnih ljubimaca (preko 7-8 godina) metabolizam se usporava, a tjelesna aktivnost smanjuje. U ovom slučaju prehrana pasa treba biti prikladna.

Većina životinja koje su doživjele sterilizaciju ili kastraciju postaju sklone punoći. Ubrzo nakon operacije mnogi počinju brzo povećavati višak kilograma, to se mora pažljivo nadzirati.

Savjet! Ako nema hitne potrebe, bolje je dati prednost prirodnoj hrani ako nije moguće steći hranjenje najviše kvalitete.

Za nadopunu tijela korisnim vitaminima, mineralima, makro- i mikroelementima, dovoljno je ući u komplekse polivitamina 1-2 puta godišnje 1-2 puta godišnje.

Cijena i gdje kupiti

Hranu možete kupiti u najbližim trgovinama za kućne ljubimce ili veterinarske ljekarne, kao i u internetskim trgovinama. U drugom je trošak prihvatljiviji, kao što pokazuje praksa, ali prvo morate biti sigurni da se ne radi o prevarantima.

Trošak malih pakiranja (2,6 kg) je najmanje 750 rubalja*, a veliki paket (14,5 kg) od 3.350 rubalja.

Savršeno prikladno za pse i štenad: hrana za različite pasmine

Norma za jedno hranjenje može se izračunati na temelju težine i starosti psa

Možete vidjeti puno pozitivnih i negativnih recenzija o prikladnosti feeda. Davanje štenaca i odraslih pasa, bez obzira na pasminu, hitno se ne preporučuje.

Ako nema načina za stjecanje bolje uravnoteženih feedova, bolje je razviti miješani prehrambeni sustav, odnosno od prirodnih i industrijskih proizvoda. 1-2 puta godišnje trebalo bi dodatno uvesti vitaminske mineralne komplekse.

*Cijene su relevantne za siječanj 2020.

Članci o toj temi
LiveInternet