Mačka hrana "grandin" (grandin): sastav

Svaki vlasnik mora shvatiti da je kvaliteta i količina prehrane temeljna osnova za zdravlje, dakle, životni vijek kućnog ljubimca. U potrazi za korisnom i uravnoteženom prehranom, mnogi preferiraju feedove i holistiku super-premij klase. Uostalom, njihov je sastav obogaćen proteinima i mastima, kao što je moguće bliže prehrani mačaka u divljem okruženju.

Grandin mačji pregled

Suha hrana za mačke iz zaštitnog znaka Grandin proizvodi se u Europi, ili bolje rečeno Češka, u industrijskim postrojenjima Dibaga A.S. Po nalogu ruske tvrtke "Petekspert". Za proizvodnju se koriste visokokvalitetne početne sirovine, zbog kojeg industrijska hrana pripada super premiju klase hrane. Puno ime proizvoda "Grandin Holistic" ("Grandin holistički").

Grandin mačji pregled

Grandin mačji ulagač logotip

Bilješka! Suha i mokra hrana za pse također se proizvode pod ovom markom.

Proizvođač predstavlja veliku spektar proizvoda, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike rada kućnog ljubimca, kao i njegovu dob, pasminu i veličinu. Zaposlenici tvrtke uvjeravaju svakog potencijalnog kupca da je glavna prednost Grandina velika koncentracija svježeg mesa u sastavu, svi konzervansi umjetnog podrijetla i štetnih tvari nisu prisutni.

Analiza sastava

Grandin mačka hrana, ovisno o liniji proizvoda, ima drugačiji sastav. U ovom će se slučaju razmotriti primjerom prehrane za odrasle domaće mačke s okusom janjetine.

Glavna komponenta koja se koristi u proizvodnji hrane su meso i riba, kao i njihova poena. Upravo ti sastojci djeluju kao životinjski proteini. Proizvođač pokazuje da je u postotku koncentracije janjećih mesa u krmi 25 %, sušena piletina 21 %, suho meso janjetine 8 %, kao i 4 %svinjsku jetru i 3 %mesa bakalara. Uz to, sastav hrane obogaćen je sardinama i morem.

Bilješka! Sastav je visok i prilično uravnotežen. Veterinari i vlasnici mačaka ostavljaju uglavnom dobre kritike o ovom proizvođaču.

Krumpir se koristi kao glavni izvor ugljikohidrata. Zrna usjeva uopće nisu u sastavu, pomoćna komponenta - svježe zeleni grašak. Za nadopunu nedostatka, kod domaće mačke, masne polinezasićene kiseline koriste hladno spin ulje norveškog lososa i pileće masti.

Glavni izvor vlakana su jabuke i pulpa repe. Sastav pilećih jaja sadrži visoku koncentraciju životinjskih proteina. Pivski kvasac djeluje kao izvor vitamina grupe B. Također je vrijedno spomenuti platno ulje obogaćeno nezasićenim masnim kiselinama i vlaknima.

Analiza sastava

Linija suhe hrane za mačke "grandin"

Uz to, da bi se napunili nedostatak vitamina, minerala, makro- i mikroelema, koriste se različite terapijske trave- korijen cikorije i đumbira, jucca Shidiger-a kako bi se smanjio neugodan miris izlučivanja izlučivanja.

Prednosti i nedostaci mačje hrane od europskog proizvođača

Grandin Kittens, unatoč velikom broju pozitivnih kritika, ne samo da prednosti, već i nedostaci. Prije nego što date sklonost jednom ili drugom proizvodu, toplo se preporučuje da se prvo upoznate s prednostima i nedostacima industrijskih skladbi.

Prednosti hrane za mačke "Grandin" uključuju:

 • Sastav obogaćen visokokvalitetnim dodatkom vitamina-mineralnog;
 • Glavni izvor životinjskih proteina su komponente ribe i mesa;
 • Nema usjeva žitarica - pšenica, kukuruz, zob itd. D., Budući da su često kod životinja izazivaju razvoj alergijskih reakcija.

Što se tiče nedostataka, sljedeće se mora istaknuti:

 • Jeftini grandin feedovi ne mogu se pripisati, u usporedbi s analozima, trošak je čak malo veći;
 • Robu je moguće kupiti samo u trgovinama za kućne ljubimce od četiri šape;
 • Nije naznačeno koji su konzervansi korišteni u proizvodnji proizvoda (samo "tehnološki aditivi: konzervansi, antioksidanti" napisani su na popisu sastojaka ").

Prednosti i nedostaci mačje hrane od europskog proizvođača

Grandin sastav za suho dovođenje za mačke

Bilješka! Proizvođač već duže vrijeme pruža svoje proizvode na tržište, ali mačka je relativno predstavljena.

Preporuke za prehranu

Povijesno gledano, mačke su došle iz sušnih južnih regija. Jesu li grabežljivac Bod koji se prilagodio jesti cijele trupe malih životinja. Poznavanje ove značajke omogućava nam da primjećujemo osnovne principe prehrane mačaka. Tako:

 • Ugodno je jesti mačke u malim porcijama, ali često.
 • Mačke ne vole piti, pa često odbijaju piti čistu vodu iz čistih jela.
 • Mačje tijelo slabo asimilira biljne ugljikohidrate, čak i nakon izlaganja proizvoda toplinskoj obradici.
 • U izboru prehrane, ove su životinje izuzetno konzervativne.

Pri odabiru prehrane važno je uzeti u obzir pojedinačne karakteristike svake određene životinje, kao i njegove pasmine, težine i starosti.

Preporuke za prehranu

Ispravna prehrana domaćih mačaka

Tri vrste prehrane razlikuju se za kućne ljubimce: dom, suhi i vlažni. Većina vlasnika preferira svoju kombinaciju. Istodobno je važno pridržavati se određenih pravila i preporuka:

 • Ne možete istovremeno dati različite vrste hrane životinji. Na primjer, istovremeno stavite vlažnu hranu i posuđe u zdjelu ili miješajte sir u suhu hranu.
 • Organi gastrointestinalnog trakta mačaka prilagođavaju se onima koji se redovito primaju. Koncept "redovito" znači svaki dan. Iz toga slijedi da ako je životinja pomiješana, tada bi svaki dan u isto vrijeme u istoj količini trebalo primati različite hrane. Na primjer, ujutro se suha hrana nanosi na zdjelu, koja je 60 % dnevne prehrane, a nakon ručka bliže večeri, vlažna hrana u volumenu od 40 %.
 • Svaka komponenta prehrane trebala bi u potpunosti biti u skladu sa zahtjevima životinje i biti uravnotežena. Na primjer, nemoguće je nahraniti životinju samo suhom hranom i pilećim filetom samo zato što ga ljubimac voli. U konačnici, to će dovesti do neravnoteže tvari u tijelu.

Ako vlasnik mačke ima poteškoće u neovisnom razvoju prehrane, bolje je kontaktirati veterinarian-dietian. Uzmit će u obzir sve potrebne značajke životinje, kao i njezine potrebe.

Kako kupiti grandin hranu i koliko će koštati

Lanac prodavaonica kućnih ljubimaca "Četiri šape"

Bilješka! Većina proizvođača hrane na njihovim paketima ukazuje na optimalnu kombinaciju suhih i vlažnih kompozicija.

Kako kupiti grandin hranu i koliko će koštati

Do sada možete kupiti holistički samo u mreži trgovina kućnih ljubimaca "četiri šape". Prosječni trošak za 400 g suhe hrane je 360 ​​rubalja, 1,5 kg je najmanje 1150 rubalja.

Grandin Cat Food još nije postao raširena na ruskom tržištu, jer je relativno nedavno u prodaji. Ipak, veterinari bilježe izvrsnu kvalitetu proizvodnje i uravnoteženi sastav koji životinjskom tijelu pruža sve potrebne elemente za normalan život. Možda je najveći nedostatak visoki troškovi.

Članci o toj temi
LiveInternet