Debela mačka: koliko mačke mačke teže

Među obitelji mačaka postoje mačke s ozbiljnim problemom - pretilost. Mnogo je razloga za ovu bolest, uključujući krivnju vlasnika.Postoji dosta takvih mačaka, ali postoje one koje su postale poznate na Internetu zbog njihove težine. Članak prikazuje priče najpopularnijih bucmastih mačaka širom svijeta.

Standardi težine mačke

Prekomjerna težina mačaka česta je pojava, poput ljudi. Višestruki uzroci pojave takve bolesti mogu dovesti do različitih bolesti i patologija, tako da vlasnici pahuljastih kućnih ljubimaca moraju pratiti svoju prehranu i zdravlje.

Standardi težine mačke

Pretilost u mački

O čemu ovisi tjelesna težina tijela:

  • Vrsta. Vrijedno je napomenuti da za svakog predstavnika obitelji mačke postoji vlastita stopa težine. Takve velike pasmine, poput Maine-kun, teže mnogo više od njihovih minijaturnih kolega (Perzijci, sfinge itd.D.).
  • Kat. Najčešće dječak, poput Britanaca, ima veću masu od djevojke iste pasmine. Mačke su obično veće od mačaka. Razlika može biti oko 2 kg.
  • Kastracija i sterilizacija. Nakon ovih operacija, hormonalna pozadina životinje mijenja se, i stoga se težina počinje povećavati.
  • Bolesti. Pretilost može postati posljedica bilo koje bolesti ili kršenja rada unutarnjih organa.
  • Dob. Mlade mačke su minijaturne od starijih osoba, jer su aktivnije i zdrave.
  • Ustav. Tijelo mačaka je također pojedinačno: neke su mišićavi, dok su druge tanke i elegantne.
  • Hrana. Kućne ljubimce treba hraniti uravnoteženu i kvalitetnu hranu.
  • Životni stil. Životinje koje se bave sedom uvijek teže više od aktivnih.

Važno! Najčešće su takve pasmine kao što su sfinge, Britanci, Perzijci, egzotesi i Burma sklone nizu viška. Vlasnici takvih pasmina trebaju biti oprezni kako bi spriječili njihovu pretilost.

Kako utvrditi je li kućni ljubimac normalan? Debela mačka ima uočljiv veliki trbuh (pregača), odsutnost struka i veliku njušku. Nemoguće je osjetiti rebra takvih životinja ispod masnog sloja. Mačka s normalnom težinom je aktivna, ima proporcionalno tijelo s strukom, kosti se osjećaju, ali ne istječu se.

Vrh najdebljih mačaka

Usporedba zdrave mačke i mačke s pretilošću

Stopa težine kod novorođenih mačića u prosjeku je 70-140 g. Postupno počinju dodavati 15 g dnevno, a zatim 100 g do 2 mjeseca. Bucmast mačići su prilično rijetki, jer su vrlo aktivni, a njihov metabolizam je još uvijek brz.

Mačka ima težinu koja će se promatrati dugi niz godina u godini ako nadgledate njegovo zdravlje. Da biste razumjeli brzinu težine, kao primjer, možete uzeti nekoliko prilično uobičajenih stijena. Veliki predstavnik Maine-kun do prve godine života doseže od 5,3 kg do 8,8 kg, a reprezentativni od 4,5 do 8,3 kg. Male britanske mačke teže oko 2,5 - 4,6 kg, a mačke - 4,5 - 7 kg. Prosjek u tijelu sibirske pasmine ima težinu od 4,5 do 7 kg, bez obzira na spol.

Bilješka! Da biste izvukli konačne zaključke o masi životinje na temelju utvrđenog prosječnog pokazatelja, ako izgleda zdravo i dobro izgrađeno. Previše tanka mačka, koja zalijepi kosti, također ne može biti zdrava. Iz pothranjenosti, kao i od prejedanja, bolesti se također mogu razviti.

Vrh najdebljih mačaka

Ispod su najviše debele mačke poznate u cijelom svijetu. Nažalost, pretjerana ljubav domaćina učinila ih je ne samo zvijezdama i slatkim debelim mačkama, a to se nije uvijek pozitivno završilo.

Debela američka mačka meow

Ova gusta mačka živjela je u SAD -u u Novom Meksiku. Strast prema hrani dovela ga je do činjenice da je stigao do traga od 18 kg. 87-godišnja ljubavnica nije se mogla nositi s mačkom i dala ga u sklonište na daljnji odlazak. Nažalost, tijelo nije izdržalo tijelo, a u 2 godine je Miau umro, a da ne okonča stazu kako bi smanjio težinu.

Garda nadimak Garfield

Crvenokosi debeli čovjek iz New Yorka postigao je 18 kg, jer je domaćica uvelike preplavila kućnog ljubimca. Organi za zaštitu životinja uzeli su mačku prema njima, jer su smatrali da žena to radi namjerno. Stavljen je na dijetu i za njega je pronašao nove majstore.

Debela mačka: koliko mačke mačke teže

Mačka

Crno -bijela mačja til

Debela mačka iz Danske do 6 godina dosegla je težinu od 20 kg. Ali, ipak, njegovi vlasnici inzistiraju na tome da im je najdraži zdrav, on jednostavno voli jesti puno, leći ili samo sjediti.

Xun Yuzhun iz provincije Kine

U Kini živi debela mačka Xun Yuzhun, koji je stekao 17,5 kg i osjeća se sjajno. Provodi svaki dan ležeći na kauču ili na prostirku i jede onoliko koliko želi, ali ne manje od 1 kg svježeg mesa.

Mačja mesna okruga iz grada Phoenixa, SAD

Kot-tolstyak ficatel teži gotovo 17 kg. Živi u skloništu, jer mu je vrlo teško pronaći vlasnike. Bukna mačka treba nekoga da vježba s njim, pazi na njega i slijedi prehranu. Njegov prethodni vlasnik hranio je životinju i malo mu je obratio pažnju.

Mačji začin iz Connecticuta

Glutton Spice dosegao je 21 kg. Odlikuje ga fenomenalna lijenost, ne voli igrati i loviti, jer fizički ne može nekoga napasti. Sve što voli je da se nađe na suncu.

Barsik je "teški" stanovnik skloništa u New Yorku

U dobi od 5 godina, Glutton Barsik stigao je u centar za njegu životinja u New Yorku. Težina mu je u to vrijeme bila 19 kg. Vlasnici su ga bacili, ali bilo je novih koji paze na gustu mačku, stalno ga oprali, jer on sam ne može lizati i nadzirati njegovu prehranu kako bi mogao smršavjeti.

Mačka Otto

Debela mačka Otto živi u New Jerseyju. Kad je postigao 16 kg težine, zasađen je i prehrana i bavio se fizičkom aktivnošću s njim (vježbe na traci za trčanje). To je bilo potrebno, budući da je Otto, zbog pretilosti, patio od srčanih bolesti. Kao rezultat toga, uspio je izgubiti 4 kg.

Pickis Cat-Big Mine-kun iz Finske

Duljina tijela Pickis Maine Cun je 120 cm, a težina 16 kg. Vlasnik mačke nije očekivao da će kućni ljubimac tako velik, iako je znao da su predstavnici ove pasmine daleko od malih. Međutim, vlasnici ga jako vole i smatraju ga smiješnim "kućnim lavom".

Debela mačka: koliko mačke mačke teže

Mačji pickis

Debela mačka Merlin

Ovaj bucmast teži 13 kg i živi u Rusiji. Već ima 10 godina, ali ni dob ni težina ne sprječava ga da vodi aktivan način života.

Mačka po imenu Himmy

Khimmi je primio naslov "Mačka bacanja na svijetu" u Guinnessovoj knjizi rekorda. Težina BBW -a dosegla je trag od 22 kg. Činjenica je da je ona posljednji kućni ljubimac koji je u knjigu uključen u ovu kategoriju, budući da su ostali vlasnici postavili zadatak blokiranja ovog rekorda sa svojim ljubimcem, namjerno je nahranili. Iz tog razloga, organizatori su odbili dalje tražiti samu mačku debele mačke. Debela mačka Khimmi umrla je u dobi od 11 godina od zaustavljanja disanja i potpunog nedostatka tjelesne aktivnosti.

Svaki vlasnik mora pratiti zdravlje svog ljubimca, posebno svoju težinu, jer pretilost značajno smanjuje život mačke u redu bušotine. Ne možete pokrenuti probleme i bolesti životinje na opremi. Potrebna mu je briga, pažljiva skrb i naklonost.

Članci o toj temi
LiveInternet