Kako dati mačku "smectu"

Kemijski sastav

Neophodni lijek u veterinarskoj praksi s povraćanjem i na temelju SMECTA -e je. Informacije o upotrebi lijeka bit će korisne svim uzgajivačima stoke. Kako ga pravilno koristiti i koliko je 1 SMECTS PACKE dovoljan za mačku, ovisno o dobnim karakteristikama, pročitajte u nastavku.

Kemijski sastav

SMECTA s narančastim i vanilijskim okusom ide u prodaju. Glavni aktivni element lijeka je Diomector.

Izlazni obrazac

Broj dodatnih elemenata u njima razlikovat će se:

Naranča "SMECTA"Vanilla "SMECTA"
Miris "naranča" - 0,01 gVanilin - 0,004 g
Okus vanilije - 0,05 gDekstroza monohidrat - 0,749 g
Dekstroza monohidrat - 0,679 gNatrijev šećer - 0,007 g
natrijev šećer - 0,021

Izlazni obrazac

Alat je mali kristalni prah sivo-bijele ili sivkasto žute. Miris je slabo izražena vanilija ili potpuno odsutan. Pakirano u vreće od 3 g.

Važno!Mačke ne toleriraju miris citrusa - to ih plaši. S tim u vezi, bolje je koristiti verziju lijeka s vanilijom.

Je li moguće dati mačku "SMEK"

Lijek koji se razmatra može i čak treba dati kućne ljubimce. Ali morate znati točan uzrok koji je uzrokovao poremećaj, a može ih biti puno. U opsežnom smislu, proljev i povraćanje znakovi su disfunkcije jednog od gastrointestinalnih elemenata. Je li moguće dati mačku Rizik od ove lijekove minimalna povezanost s tim je rizik od oslobađanja samo simptom, a sam razlog zanemarivanja. Ako suština problema nije poznata, lijek se može dati kao prva pomoć, a zatim otići veterinaru na savjetovanje.

Indikacije za upotrebu

Za mačiće i odrasle očitanja su ista - poremećaji gastrointestinalnih trakta bilo koje prirode. Ako je razlog promjena trovanja, onda samo sredstva. Ako je uzrok infekcija, u kombinaciji s SMECTA -om, antibioticima, probioticima ili ga promijenite u enterosorbents sa širim rasponom djelovanja.

Dali si znao?Mačke mogu objaviti oko 100 različitih zvučnih signala. Za usporedbu - pas objavljuje samo 10.

S proljevom

Lijek se koristi kod mačaka iz proljeva različitih etiologija:

 • netolerancija na određene proizvode-
 • alergija - Višak proteina u prehrani može uzrokovati takvu reakciju s probavnog trakta + svrbež i gubitak vune;
 • Kršenje prehrane - Prijelaz s mačke hrane u običnu hranu i obrnuto, kao i tijekom prijenosa mačića iz majčinog mlijeka u hranu za odrasle;
 • Dugotrajno liječenje antibakterijskim sredstvima - Ako liječnik nije propisao probiotik u razdoblju liječenja antibiotikom, poremećena je crijevna mikroflora, što se očituje prvenstveno proljevom;
Indikacije za upotrebu

Povraćanjem

SMECTA također pomaže od povraćanja uzrokovanog:

 • zarazne bolesti;
 • prejedanje;
 • vuna za gutanje.

S trovanjem

Ako je životinja otrovana, dajte lijek ili ne, ovisi o pojavi povraćanja. Ako su u njima prisutni hrana ili pjena, oni daju lijek i veliku količinu tekućine. Ovo će biti prva pomoć vlasnika. Tada se mačka mora pokazati liječniku. Ako u gagu postoje inkluzije krvi, odmah biste trebali otići veterinaru - Životinja ima unutarnje krvarenje.

Dali si znao?Mačke mogu okrenuti uho za 180 °. Sve se odnosi na anatomiju - 32 mišića odgovorna su za kretanje vanjskog uha kod ovih životinja.

Mehanizam djelovanja lijeka

"SMECTA" ima apsorbiran učinak na tijelo. Aktivna tvar sakuplja toksine i zlonamjerne mikroorganizme koji se nalaze u crijevima i izlučuju se u stalnom obliku s izmetom ili mokraćom. Osim toga, komponente lijeka dolaze u kontakt s glikoproteinima sluznica i tvore polivalentne veze, stvarajući prirodnu barijeru na putu klorovodične kiseline, soli žuči i vitalnih proizvoda štetnih bakterija. Mehanizam djelovanja lijeka

Doziranje i način korištenja kod kuće

Mačići se mogu dati "SMECTA" od 1 mjeseca. Upravo u ovoj dobi djeca počinju isprobavati prvu hranu za odrasle, što može izazvati poremećaj. Proljev je vrlo opasan za mladunče, jer se zajedno s izmetom brzo uklanja iz njihovog tijela. Produljena proljev može dovesti do smrti.

Dali si znao?Mačka je u stanju napraviti visinu 5 puta veću od vlastitog rasta.

Prvo trebate pripremiti ovjes praškaste mase. Nije važno za odraslu osobu da će se uzgajati ili za dijete, trebate uzeti pola sashe, koja je 1,5 g, i otopiti se u kuhanoj toploj (+30 ° C) vode. Lijek se ubacuje u usnu šupljinu kućnog ljubimca špricom ili dozatora za djecu lijekova u sirupu. Doziranje i način korištenja kod kućeZa odrasle su sve tekućine regrutovane u dozator, odmah se izlijevaju na bebe od 1, 2 i 4 mjeseca - podijelite je s 3-4 puta (dajte intervalom od 2 sata). Lijek u otopini se ostavlja da se čuva ne duže od 12 sati, tako da se ne koristi dio tekućine mora se izliti, a sljedeći dan da bi se napravio novi dio. Jedna sasha je dovoljna za 2 dana.

Doba životinjeDoziranje ovjesa (ML)
mačići od 1 mjeseca5–10
Odrasli10–20

Slijed djelovanja pri davanju lijeka mačkama:

 1. Razrijediti suspenziju.
 2. Pozovite potrebnu količinu u špricu. Obavezno osigurajte da u tekućini nema mjehurića zraka.
 3. Da životinju omota ručnikom - zadatak popravljanja šapa za zaštitu od ogrebotina.
 4. Panteen.
 5. Udar i uvjeravanje mačke.
 6. Stavite na gornju usnu na jednu stranu i izlijte tekućinu kroz prostor između zuba - potrebno je poslužiti ovjes, 2 ml, pažljivo nadgledati kako životinja proguta.

Video: Kako uzgajati SMECTU

Kontraindikacije i nuspojave

Potrebno je napustiti uporabu ovog alata ako je PET prethodno uočio zatvor i s crijevnom opstrukcijom. Nije primijećeno predoziranje ovog lijeka kod mačaka. Od nuspojava moguća je samo kratkotrajni zatvor. U ovom će slučaju doziranje pomoći u ispravljanju situacije u ovom slučaju.

Važno!Čak i ako kućni ljubimac ima sve simptome u 1 dan, "SMECTU" Morate dati još 2 dana.

Cijena i analozi lijeka

1 Sasha "Smexts" košta od 15 do 20 rubalja. Ako niste uspjeli dobiti lijek, možete koristiti njegove analoge:

 • "Neomectin"-
 • "Diosmektitis".
Kontraindikacije i nuspojave

Je li moguće dati bez imenovanja liječnika

Bez liječničkog recepta, lijek daje, ako točno znaju razlog problema i u slučaju kada je potrebna hitna pomoć, a usluge veterinarske klinike nisu dostupne. Ako je moguće, bolje je savjetovati se odmah, a ne liječiti životinju sami.

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

U zatvorenom sasha prah se može čuvati 3 godine od trenutka oslobađanja na temperaturi ne veće od +25 ° C na tamnom mjestu. Ako je torba već otvorena, proizvod se mora koristiti 3 dana. U suspenziji je lijek dopušten da se pohranjuje na sobnoj temperaturi ne više od 12 sati.

SMECTA će pomoći brzo ukloniti toksine iz mačjeg tijela u prisutnosti simptoma poput proljeva i povraćanja. Lijek se dugo aktivno koristi u veterinarskoj praksi. Njegova je glavna prednost minimalna nuspojava na životinjskom tijelu.

876

Članci o toj temi
LiveInternet