Kako dati "enterofur" mački?

Kemijski sastav lijeka

Ako vaša mačka ima proljev, onda ima smisla dati mu lijek "enterofuril".

Ovaj je lijek razvijen za ljude, ali može se koristiti za kućne ljubimce, čak i za mačiće.

Kemijski sastav lijeka

Aktivna tvar enterofurila je nifuroksazid. Ova tvar je učinkovito antimikrobno sredstvo koje se koristi u različitim lijekovima za crijevne infekcije. Učinkovit je u prisutnosti gram -pozitivnih i grama -negativnih mikroorganizama. Izlazni obrazacU kapsulama, kao ekscipisteni, saharoza, kukuruzni škrob, magnezijev stearat, mikrokristalna celuloza. Školjka kapsule sastoji se od želatine, titanij dioksida i boja.

U ovjesu su pomoćne komponente nešto drugačije - saharoza, natrijev dioksid, metil parahidroksibenzoat, etanol, karbomer, limunska kiselina i okus.

Dali si znao?Mačke stvaraju zvukove s stotinu različitih intonacija, a psi su ograničeni samo za desetak. Mačke radije komuniciraju s muškarcem kako bi privukli njegovu pažnju.

Izlazni obrazac

Enterofuril se proizvodi u kapsulama i u obliku suspenzije.

Doziranje i broj kapsula u paketu su sljedeći:

 1. "Enterofuril 100 mg". Svaka kapsula sadrži 100 mg nifurksazida, njegova je školjka obojena žutom. Jedan paket sadrži 30 računala.
 2. "Enterofuril 200 mg". Ovdje je koncentracija u kapsulama nifuroksazida 2 puta veća, kapsule imaju smeđu boju. 16 PC -a smješteno je u jedan paket.
Je li moguće dati mačku Ovjes od 90 ml ima žutu i aromu banana. Nalazi se u boci tamne boje, zajedno s njom, upute i plastična izmjerena žlica s 5 ml stavljaju se u kartonsku kutiju. U tih 5 ml postoji 200 mg nifuroksazida.

Je li moguće dati mačku "enterofuril"

Lijek se daje s crijevnim poremećajima i bakterijskim proljevom. Istodobno, ne suzbija crijevnu mikrofloru, ne apsorbira se iz probavnog trakta i ne ostavlja nuspojave.

Važno!S proljevom u mačkama, obroci se otkazuju. Kod odraslih - 24 sata, a za mačiće - za 12 sati. Potrebno je pružiti životinji vodu kako se ne dogodi dehidracija. Ako mačka ne pije, tada je prisilno prilagođena ili su injekcije.

Prednosti lijeka

Nifuroksazid sadržan u lijekovima djeluje protiv širokog spektra bakterija i ne utječe na zidove crijeva. Kao rezultat toga, sačuvana je korisna mikroflora. Prednosti lijekaLijek ne prodire u krv i nema štetan učinak na unutarnje organe. Može se koristiti za mačiće, trudnice i dojeći mačke. Nema ovisnosti o lijeku sa strane patogene mikroflore i može se ponovo koristiti.

Indikacije i kontraindikacije lijeka

Pokazano je da ovaj lijek daje mačku ako se uspostavi sljedeća dijagnoza:

 • Bakterijska infekcija gastrointestinalnog trakta;
 • produljena disbioza;
 • kolitis s proljevom.
Indikacije i kontraindikacije lijekaEnterofuril je nježni lijek, a suspenzija se može dati čak i mačići s bakterijskim poremećajima (od 2. mjeseca života) i osobama s gastrointestinalnim čirima.

Prilikom uzimanja lijeka treba uzeti u obzir da ne šteti, ali ne nastavlja potrebnu mikrofloru, pa se preporučuje uzimati probiotike sa sobom.

Lijek nema smisla uzeti ako ga naseljavaju helminti ili bolesti unutarnjih organa. Uz virusnu prirodu poremećaja, lijek se može uzeti samo kao pomoćno sredstvo kako bi se spriječio razvoj patogene mikroflore. Koliko dati mačke Ako, u roku od nekoliko dana nakon početka enterofurila, nije bilo poboljšanja u stanju mačke, tada biste se trebali posavjetovati s liječnikom, jer nifuroksazid brzo pomaže samo u bakterijskoj prirodi proljeva. Alat se ne smije uzimati sa sorbentima, jer smanjuju njegov učinak.

Važno!Ako je proljev prati visoka temperatura, letargija, iscjedak iz nosa i očiju, povraćanje i krv je prisutan u izmetu, onda je ovo prilika da se odmah kontaktirate veterinara.

Lijek nema stroge kontraindikacije, ali trebali biste slijediti životinju nakon što je uzimate, jer se alergijske reakcije mogu pojaviti u obliku edema, osipa ili anafilaktičkog šoka. U ovom slučaju morate kontaktirati veterinara.

Koliko dati mačke "enterofuril"

Odrasle životinje mogu se dati lijek u kapsulama, a za mačiće i trudnice bolje je odabrati ovjes.

U kapsulama

U obliku kapsule preporučuju se odrasle mačke da daju kapsulu s volumenom od 100 mg, a mačići - 20 mg (1/5 kapsula). Lijek se daje 2-3 puta dnevno. Načini skladištenjaTrebali biste prestati davati lijekove kada će znakovi proljeva biti odsutni 10-12 sati. Za potpuni oporavak obično ima dovoljno 2-6 dana. Kapsule trebaju obilno piti vodu.

Odrasla životinja može se dati na sljedeći način:

 1. Napravite pravu količinu lijeka.
 2. Stavite mačku tako da je lako otvoriti usta, a istovremeno nije odupirao. Radi praktičnosti, moćno je zamotati ga u ručnik kako se ne ogreba.
 3. Stavite kapsulu na korijen jezika životinje i brzo zatvorite usta dok je mačka ne proguta.
 4. Ostavite piti vodu i uvjeriti životinju.

Da biste uklonili toksične elemente mačaka iz tijela pomoći će lijeku

Kako bi mačića dala enterofuril kapsulu, potrebno je prvo razrijediti svoj sadržaj u prahu u vodi s volumenom od 10 ml. Tada se djetetu daje 1 ml rezultirajuće tekućine, bez obzira na jelo. Radi praktičnosti, lijek se može mjeriti pomoću štrcaljke, a pipeta se koristi za male mačiće.

Suspenzija

U tekućem obliku, doziranje lijeka za kućne ljubimce je ovo:

 • Odrasli - 1/2 mjerne žlice;
 • mačići u dobi od 2 mjeseca - 0,5–0,65 ml;
 • Bebe u dobi od 3 mjeseca - 1 ml.
Cijena i analoziOdrasli dobivaju ovjes špricom, a mačići - iz pipete. Tekućina iz šprice nije u žurbi u ustima životinje - 1 ml ovjesa 1 put tako da mačka može mirno progutati, a ne ugušiti se. Djeca kapljaju u ustima spuštena iz pipete. Tada se životinja daje kuhana voda na sobnoj temperaturi.

Načini skladištenja

Rok trajanja ovog lijeka u obliku suspenzije traje ne više od 3 godine od datuma puštanja na slobodu, a nakon otvaranja ne bi ga trebalo pohraniti više od 14 dana. Skladištenje enterofurilnih kapsula provodi se ne više od 5 godina na tamno suhom mjestu. Optimalni temperaturni režim za skladištenje nije veći od +25 ° C. Kako dati

Cijena i analozi

Procijenjeni trošak enterofurila:

 • u kapsuli obliku 100 mg (30 pcs.) - od 200 do 250 rubalja.;
 • u kapsuli obliku 200 mg (16 računala.) - od 260 do 300 rubalja.;
 • u obliku suspenzije 200 mg - od 400 do 500 rubalja.

Ako je veterinar ovaj lijek otpustio iz proljeva, a nije u ljekarni, tada se može zamijeniti drugim lijekovima nifurksazidom.

Evo njihovog popisa:

 • "Ecofuril";
 • "Ersfuril";
 • "Nifuroksazid";
 • "Stopdiar";
 • "Adindrd";
 • "Predavanje".

Dali si znao?Mačke su dugo bile u obostrano korisnim odnosima s osobom, pa su zadržale navike grabežljivaca i neovisnosti. Neki znanstvenici ne smatraju ih ni domaćim životinjama. Istovremeno, mačke su u stanju emocionalno pričvrstiti za osobu.

Enterofuril se savršeno suočava s crijevnim poremećajima i proljevom, ali samo ako su ih uzrokovale bakterije. Ovaj alat praktički nema nuspojava, a dopušteno je uzimati čak i mačiće, trudnice i dojile mačke.

338

Članci o toj temi
LiveInternet