Pekis frizura: kako rezati kod kuće

Pekiji su obučeni kao kućni ljubimci zahvaljujući velikom broju prednosti pasmine: imaju dobro zdravlje, lako toleriraju prisutnost debelog vunenog pokrova i rijetko uzrokuju alergijske reakcije kod ljudi. Vuna kućnog ljubimca sastoji se od duge tvrde kose, kao i mekog podloga, koji pomaže da se ne smrzne na hladnoći.

Zašto vam treba frizura pekize

Mnogi se pitaju je li moguće rezati Pekis. Svaki vlasnik psa ove pasmine trebao bi znati da ga nije samo moguće rezati, već i potrebe.

Bilješka! Ako strogo obavljate svakodnevnu njegu, presjeći psa ne mora. Ako vlasnik nema dovoljno vremena, onda je frizura optimalno rješenje problema.

Zašto vam treba frizura pekize

Krust Pekis

Prednosti frizura

Zbog prilično velike dužine vunenog poklopca, sklon je jakom zagađenju, jer tijekom šetnje pas praktički gura ulice svojom vunom. Također je vrijedno napomenuti da je vuna ove pasmine gusta, što uzrokuje patnju životinja ako je toplina vani i kod kuće. U ovom će se slučaju podrezani kućni ljubimci osjećati puno ugodnije, to će dobro utjecati na njihov izgled.

Ne zaboravite na predispoziciju za stvaranje ukočenih. Za sprječavanje njihovog ljubimca morate svakodnevno temeljito varati. Ljeti je također bolje ukloniti dužinu vune, jer će to smanjiti vjerojatnost da će "uhvatiti" krpelje.

Mane

Što se tiče nedostataka, može im se pripisati samo iritacija kože. Zbog toga je nemoguće obrezati Pekisus (prekratak) ili ispod stroja.

Važno! Ako je kućni ljubimac predstavljen na raznim izložbama, tada se ne preporučuje rezati psa, jer je prisutnost debele i duge vune glavne prednosti pasmine.

Izrežite se ili povjerite profesionalcu

Pekings njegovanje ima svoje karakteristike, koje se moraju uzeti u obzir tijekom frizure. S jedne strane, njegovanje je težak i ne jednostavan posao, pogotovo ako vlasnik želi da kućni ljubimac krene sa složenim frizurama. S druge strane - nakon nekoliko lekcija možete sami vježbati vještine na svojim kućnim ljubimcima.

Kod kuće vlasnici Pekisama često prave higijenske frizure. S njom životinja izgleda dobro -njegovana i, što je najvažnije, neće "umrijeti" od vrućine u ljetnim mjesecima.

Vrste Pekisovih frizura kod kuće

Postoji nekoliko mogućnosti kako rezati Pekis u kući. Najčešći:

 • higijenska frizura;
 • "Pod lavom";
 • "Pod štenetom".

Ostatak frizura su samo njihove varijacije. Ako pas sudjeluje na izložbama, tada ga ne može obrezati lavom. Ovo je pravilo primjenjivo na oba kata. Tipično su dječaci izrezani pod lavom, a djevojke režu kosu tako da više poput plišane igračke ili štene.

Bilješka! Pekis su prilično mirno tolerirani frizure i ne boje se rezati, ne pokušavajte pobjeći i mirno stajati na stolu za grumer.

Higijenska frizura

Životinja koja sudjeluje na izložbama može se obrezati samo škarama. Vuna na šapama, laktovima i želucu je obrezana tako da pas ne sakuplja svu prljavštinu iz zemlje.

Mana je obrezana tako da njuška ima proporcionalno tijelo zaobljenog oblika. Posluživanje i rijetke dlake nužno se uklanjaju iz vrhova ušiju. Inače, cijelo tijelo psa ostaje pahuljasto.

Izrežite se ili povjerite profesionalcu

Higijenska frizura Pekija

Jedino mjesto na kojem možete ukloniti gotovo svu vunu ispod repa. Unatoč frizuri, vlasnik će i dalje morati svakodnevno češljati kućnog ljubimca, u protivnom se obrazovanje krugova ne može izbjeći.

Pod štenetom (ravan rad)

Rezanje pekija bilo koje dobi pod štenetom, nakratko (do 2 cm) rezajte želudac, prsa, bok i tijelo. Na nogama vuna je ostavljena pahuljasta, ali podrezana.

Vrste Pekisovih frizura kod kuće

Pekinges frizura ravnamo

Njuška je izrezana u obliku kruga, vuna bi trebala biti srednje duljine. Na ušima duljina ostaje ista kao na njušci. Područje genitalija je rezano strojem, duljina mlaznice nije veća od 10 cm. Zahvaljujući takvoj frizuri, kućni ljubimac će imati vrlo uredan izgled.

Pod lavom

U ovom se slučaju koristi poseban stroj koji je na kućištu rezao vunu (do 2 cm mlaznicom), vuna na šapama je obrezana, ali ostavljena je s pahuljastim. Mana je ostavljena samo na glavi. Na vratu gustog krzna odsječen je za ukrašavanje glatkog prijelaza.

Vuna na ušima nije rezana, već obrezana uzimajući u obzir oblik njuške. Rep je prerezan i samo na vrhu ostavite mali pompom, poput pravog lava.

Priprema mjesta i alata

Pekinsova frizura pod lavom

Priprema mjesta i alata

Ako je vlasnik kućnog ljubimca odlučio da ga sječe kod kuće, morate kupiti minimalni skup alata:

 • Posebni stroj dizajniran za rezanje pasa. Andis ili Moser uređaji vrlo su popularni. Set bi trebao biti pričvršćen na set mlaznica, uključujući noževe širine 10, 15 i 22 mm.
 • Gumeni prostirki na kojem će pas biti prikladan da stane u cijelo vrijeme postupka.
 • Škare sa zaobljenim krajevima dizajnirane da režu šape i njuške. Kao analogni, možete kupiti škare za filtriranje, ali pod uvjetom da ih je bilo iskustva u korištenju.
 • Tri sorte češljeva: željezo češalj s rijetkim dugim zubima, puder i meka četka.

Bilješka! Clavere se moraju kupiti ako je kućni ljubimac domaći i ne izlazi vani.

Kako rezati pekije

NOVICE NUTOR MORAJU se prvo pažljivo upoznati s faznim algoritmom Piquines frizure.

Važno! Preporučuje se staviti na pamučnu majicu prije rezanja pasa, inače će se vuna početi elektrificirati, što će zakomplicirati rad.

Prije svega, morate pogoditi vrijeme kada je pas miran. Prvo trebate pokazati naklonost, ogrebati svog ljubimca mekim četkom, jer se pri pogledu na automobile i metalne predmete može uplašiti.

Pekings frizura kod kuće uključuje sljedeći kompleks događaja:

 1. Temeljito češljanje vune duž cijele dužine.
 2. Okretanje tijela i vrata. Poželjno je koristiti stroj prvi put, moguće je postići ravnomjerniji rezultat.
 3. Obrada njuške i uši s malim škarama.

Rep i šape ne mogu se rezati, to ovisi o osobnim preferencijama vlasnika.

Higijenska frizura uključuje sljedeće manipulacije:

 1. Uklanjanje vune u prepone i svećenik.
 2. Duljina se izravnava na "hlače".
 3. Kosa je izrezana između prstiju šapa i unutar ušiju.

Kod kuće možete preuzeti frizuru kućnog ljubimca samo ako su svi materijali i alati potrebni za rad prethodno prihvaćeni. Preporučuje se nekoliko lekcija od grumera, što će biti upoznato s glavnim značajkama.

Kako rezati pekije

Pekis frizura kod kuće

Drugo je uobičajeno pitanje koliko se često postupak provodi. Činjenica je da Pekis neprestano ne odrasta, na primjer, poput Yorkshire terijera. Zbog toga kućnog ljubimca možete prebaciti tek nakon što u potpunosti raste s dugom vunom.

Pekisova frizura izgleda mnogo privlačnije od obraslog i njegovanog kućnog ljubimca. Zato je, prilikom stjecanja ove pasmine, potrebno u potpunosti shvatiti koliko će vremena i pažnje trebati dobiti.

Članci o toj temi
LiveInternet