Kako nahraniti jazavcu odraslih i štene kod kuće

Dijeta je važna za bilo koju životinju. Ne samo njegovo zdravlje ovisi o tome, već i njegova sposobnost učenja, fizičkog razvoja i aktivnosti. Posebno je važno pitanje jazavaca, jer su životinje često sklone prejedu i pretilosti. Stoga morate strogo nadzirati što i u onoj količini jazavca konzumira tako da živi dugo i odlikuje ga dobrim zdravljem.

Osnovna pravila hranjenja

Učestalost hranjenja jazavca ovisi o dobi životinje. Dakle, dijete se hrani prije 3 mjeseca svakih 3-4 sata. Počevši od 3 mjeseca do 8, možete koštati tri obroka dnevno. I nakon 8 mjeseci prelaze na hranjenje životinja dva puta dnevno. U ovom slučaju volumen dijela ne bi trebao biti velik.

Osnovna pravila hranjenja

Jazavcu treba uravnoteženu krmu, inače će brzo dobiti na težini

Postoji značajna razlika u štenad za hranjenje i odrasle pse. Djeca se hrani prije hodanja, jer se potreba za njihovom razaranjem događa odmah nakon što su pojeli hranu. Ali odrasli se, naprotiv, hrane nakon hodanja.

Važne točke su pristup vodi: bez obzira na to kakva će biti prehrana životinje, ona bi trebala biti u stanju piti u bilo kojem trenutku. Ali preostalu hranu nakon hranjenja iz zdjele bolje je ukloniti.

Bilješka! Fiziološke značajke jazava zahtijevaju odmor nakon jela. Previše friškene igre i hiperaktivnost nakon jela prepune su crijeva.

Popis pravila proizvoda i jazavca

Meso mora ući u prehranu odraslog psa

Popis pravila proizvoda i jazavca

Kako hraniti jazavce za odrasle, svaki vlasnik odlučuje za sebe. Ako se daje prednost suhim hranjenjima, tada je sastav premium i super premium klase već uravnotežen. Kada koristi prirodnu hranu za potpuni razvoj, životinju će trebati:

 • Mlijeko i jaja. Mlijeko je prikladnije za štenad nego za odrasle pse. Bolje je miješati jaja u hranu ili dati kuhana, možete u obliku omleta.
 • Povrće i voće. Ovo je pravi izbor za zdravu prehranu, ali trebali biste biti oprezni s egzotičnim plodovima koji mogu biti alergeni.
 • Kruh, šećer, sol. Bolje je isključiti bijele ocjene i šećer iz prehrane. Životinja će se samo oporaviti od njih. Sol tijekom kuhanja za upotrebu u ograničenim količinama.
 • Grupe. Korisno za životinje i trebao bi biti prisutan na jelovniku svaki dan, ali bolje je isključiti semina i žitarice iz mahunarki.
 • Plodovi mora. Ovo je dobar način borbe protiv nedostatka vitamina, ali trebali biste se bojati alergija na hranu.
 • Meso. Bolje je odabrati prehrambene sorte mesa s niskim putem - puretina, govedina, janjetina.

Zabranjeni proizvodi

Među proizvodima koji se ne mogu dati jazavcu, jer to može uzrokovati ozbiljnije zdravstvene probleme, svježi bijeli kruh i razne slatkiše. Također, ne tretirajte kućnog ljubimca sa šećerom, raznim dimljenim mesom i kobasicama, masnom hranom, ječmom od sjemene i bisera, luk i češnjak.

Zabranjeni proizvodi

Suha hrana je bolje odabrati premium klasu

Izgled alergijskih reakcija u životinji može dovesti do hrane, jagoda. Upotreba cilantroa i celera, kondenziranog mlijeka, čokolade i kuhane kobasice također se ne preporučuje.

Važno! Neprihvatljivo je upotreba razmaženih proizvoda za psa.

Pravilna prehrana za rastuće jazave

Punina njegovog razvoja ovisi o tome koliko je uravnotežena i zasićena prehrana bebe. Hrana za bebu trebala bi biti srednja gustoća. Ponekad štenad pokazuju neodoljiv apetit i čak mogu pojesti dio odraslog psa. To nije tako zastrašujuće, osim ako, naravno, nije sustavno po prirodi.

Mnogo ozbiljnije posljedice za bebino zdravlje u budućnosti mogu donijeti kroničnu pothranjenost. Prema tome, mali jazavac ne bi trebao ispupčiti rebra - ovo je prvi znak nedovoljne prehrane.

Važno! Ne tretirajte životinju s majstorskog stola. Brzo će se naviknuti na to i moliti će se čak i u odrasloj dobi.

Štenad za hranjenje od 1 do 2 mjeseca

Počevši od 2 tjedna dobi, za dječje jazavce možete dati posebnu hranu za bebe, napravljenu na vlastitom mesu, kefiru, sirnom siru, kašu riže.

Pravilna prehrana za rastuće jazave

Dječji jazavac ne bi trebao gladovati - to će oštetiti njegov razvoj

C2do 6 mjeseci

Kako nahraniti štene jazavca u dva mjeseca, da se jednostavno sjetite: postupno se u prehranu unose juhe, kuhano meso, povremeno kuhana jaja, sir i lagano sirovo voće. Nakon 3 mjeseca, možete pokušati dati sirovo meso, mrkvu, zelenilo, kuhano poletanje, jetre i plodove mora.

Od 6 mjeseci do godine

Polazeći od 6-mjesečne dobi šteneta, jazavnica se postupno navikne na izbornik za odrasle, ali novi se proizvodi ubrizgavaju postupno i daju ih u srušenom obliku.

Preko godinu dana

Dijeta životinje starije od godinu dana u potpunosti je u skladu s prehranom odrasle životinje.

Jelovnik za odraslog psa

Približni dnevni jelovnik za odrasle jazavce treba se sastojati od žitarica, mesa, kiselog mlijeka i povrća. Možete ga diverzificirati morskim plodovima. U ovom slučaju treba nadgledati veličina porcije.

Aditivi za vitamine za štene

Prisutnost minerala i vitamina u prehrani ključ je za potpuni razvoj, pogotovo kada je riječ o djetetu. Potreba da dodatno uzimate vitaminske komplekse ovisi o činjenici da se jedu jazavi - suha hrana ili prirodna hrana. Potrebni su prilikom korištenja prirodne hrane.

Aditivi za vitamine za štene

Početak hranjenja štenaca pada na 2 tjedna

Strane linije hrane

Proizvedena hrana bit će podijeljena ovisno o pasmi i starosti psa, stanju njegovog zdravlja, prisutnosti alergija na hranu. Također se razlikuje gotova hrana ovisno o njegovoj dosljednosti.

Ocjena najboljeg feeda izgleda ovako:

 1. Kraljevski kanin.
 2. Brdo.
 3. Akana.
 4. Mera pas.
 5. Purina.

Gotova hrana za alergiju

Ako jazavac ima alergijske reakcije u svojoj prehrani, ne bi trebali postojati proizvodi i feedove koji su izvor alergija. U takvim slučajevima stručnjaci savjetuju korištenje posebnih hrane razvijenih za alergije na životinje.

Izbor hipoalergene hrane provodi se uzimajući u obzir uzrok alergija, kao i dob i pasminu psa.

Strane linije hrane

Pravilna prehrana ključ je zdravlja i aktivnosti psa

Značajke hranjenja tijekom trudnoće i dojenja

Dijeta za jazavce tijekom trudnoće i tijekom razdoblja hranjenja bebe trebala bi biti s visokim sadržajem kalorija, jer je majčino tijelo uvelike potrošeno. Veterinar će pomoći u odabiru potrebne prehrane u ovom ključnom razdoblju.

Dijeta za starije pse

Hrana za starije jazavce karakterizira nisko kalorijski sadržaj. Dijeti dobnog psa treba pažljiv odabir uzimajući u obzir fiziološke dobne karakteristike životinje.

Jazavčana hrana treba uravnotežiti i odabrati uzimajući u obzir dobi i probavne značajke svake životinje. Postoji određeni popis proizvoda zabranjenih za korištenje jazavca, jer oni mogu nanijeti ozbiljnu štetu zdravljem kućnog ljubimca. U prisutnosti alergija na određene prehrambene proizvode, pas odabire odgovarajuću hipoalergenu hranu. Jazavce kod kuće mogu biti i prirodni i pomoću suhe hrane. Kako se hraniti, svaki vlasnik određuje pojedinačno.

Članci o toj temi
LiveInternet