Najmanji pas na svijetu: top stijene

Među velikim izborom kućnih ljubimaca, psi ostaju najpopularniji u svakom trenutku. Pametne, prijateljske i predane životinje donose radost svojim vlasnicima ne samo tijekom igara, već i samo blizu. Svako dijete sanja da ima vjernog prijatelja, ali to nije uvijek moguće. Ponekad je uzrok veličina životinje, ali, srećom, postoje male pasmine pasa koje ne zauzimaju puno prostora.

Opći opis i za koga su prikladni

Male pasmine pasa kao što su Chihuahua, Beijes, Ruski toi, Yorkshire terijeri i drugi., imaju doista skromnu veličinu. Najčešće težina takvih životinja ne doseže 5 kg, a rast ne prelazi 30 cm.

Opći opis i za koga su prikladni

Pas je mali

Bilješka! Guinnessova knjiga rekorda zabilježila je najmanji pas u svijetu pasmine Chihuahua po imenu Millie. Težina joj je bila samo 28 g.

Minijaturni psi su prilično aktivni do starosti. Oni su posvećeni svom vlasniku i uvijek su spremni pomoći mu u bilo kakvim poteškoćama, unatoč njihovoj maloj veličini.

Malene pasmine zauzimaju malo prostora, a pas se uvijek može ponijeti sa sobom na putovanju, tako da su idealni za život u uvjetima velikih megacita i malih stanova. Takvi su psi, osim toga, čiste životinje. Ne tope se i prikladni su za ljude koji pate od alergija.

Mali pas je prikladan za starije ljude koji se čuvaju čak i u malim stanima ili u nedostatku velikog dvorišta za hodanje.

Prednosti malih pasa

Unatoč činjenici da se puno sredstava (liječenje, odjeća, usluga mladosti) troši na četvero nogu članova obitelji, još uvijek ih je lakše podići, a možete ih sadržavati čak i u najmanjem stanu.

Potražnja za štenad pasa malih pasmina, vjerojatno, nikada neće izgubiti relevantnost. I iz kojih razloga:

 • Bit će vrlo teško držati psa u stanu s jednom sobom, ali malo Pekija - molim;
 • Starija osoba teško može držati navodnika dok hoda čak i najobrazovaniji mastif, a nije potrebno hodati sićušnom Toya;
 • Veliki psi zahtijevaju dnevno hodanje 1-1,5 sati.. Ujutro i navečer, dok će mali kućni ljubimci moći učiniti s jednom vremenom kratkotrajnom šetnjom;
 • Čak i dijete može hodati malog psa;
 • Takve su životinje posebno popularne kod ljudi koji slijede sve modne trendove, pretvarajući repne prijatelje u uživo pribor.

Najmanje pasmine pasa na svijetu

Izrada vrha najmanjih pasa, prvenstveno vođenih takve pokazatelje kao što su prosječna tjelesna težina i rast životinje u Withersu.

Prednosti malih pasa

Chihuahua

Bilješka! Withers - Najviša točka tijela životinje smještene između ramena na kralježnici.

Top 10 najmanjih pasa predstavljeno je sljedećim stijenama:

 1. Chihuahua (težina 0,9-2,7 kg);
 2. Ruski to (1,0-3,0 kg);
 3. Yorkshire Terrier (1,3-3,2 kg);
 4. Igračka-focsterier (1,5-3,5 kg);
 5. Japanski khin (1,8-3,2 kg);
 6. Malteška Blinka (1,8-3,2 kg);
 7. Pomeranski Spitz (1,9-3,5 kg);
 8. Kineski Crested (2,3-5,4 kg);
 9. Engleski igračka-španiel (3,6-6,3 kg);
 10. Bruxelles Griffon (4,0-5,0 kg).

Nazvao najmanji pas, dobio je pravo pasmine Chihuahua. Težina takvih pasa kreće se od 0,9 do 2,7 kg, a visina nije veća od 20-25 cm u Withersu. To su vrlo društvene i mobilne životinje, ali posebno ranjive, tako da bi vlasnici Chihuahua trebali imati na umu da ih treba kazniti samo u ekstremnim slučajevima.

Bilješka! Pas je dobio ovo ime pasmine zahvaljujući malom meksičkom gradu u kojem je otkriven sredinom -19 u. - Chiuaua.

Drugo mjesto među minijaturnim psima je zauzeto. Uzgajale su ga ruski pseći linije u drugoj polovici 20 u. Postoje dvije vrste ovih pasa -dugački i glatki -. Odrasla osoba ima visinu ne više od 28 cm, a tjelesna težina do 3 kg. Ruska igračka je pas s nevjerojatno razigranim i prijateljskim karakterom, izdao je svog vlasnika i dobro se slaže sa svim članovima obitelji.

Najmanje pasmine pasa na svijetu

Ruski to

Na trećem mjestu u ocjeni je Yorkshire terijer. Ljubazni i energični psi uzgajani su u 19 u. U okrugu Yorkshire u Engleskoj. Prema standardima, težina psa ne smije prelaziti 3,2 kg, a visina - 23 cm. Bold York pogodan je za održavanje u stanima. To su prilično pametne životinje koje je lako podučavati.

Bilješka! Yorkshire terijer Sylvia prepoznat je kao najmanji pas u povijesti, čiji je rast bio 6,3 cm, a težina 113 g. Pas je umro 1945. U trećoj godini života.

Najmanji pas na svijetu: top stijene

Jorkširski terijer

Toy-Focsterant-Dekorativni pas, rođak velikog lisice. Predstavnici ove pasmine mogu težiti do 3,5 kg i doseći do 29 cm u Withersu. To su aktivne, pametne, dobro podložne, životinje. Oni su ljubavni, smiješni i odani kućni ljubimci.

Najmanji pas na svijetu: top stijene

Samostalni

Peto mjesto je japanski khin. Ova ukrasna pasmina, koja je bila popularna kod japanskih i kineskih careva, ostaje na vrhuncu slave danas. To su minijaturni dugački psi s tjelesnom težinom do 4 kg. Razigrane su, društvene i vesele, imaju miran temperament i lako ih je podučavati složene timove.

Najmanji pas na svijetu: top stijene

Japanski khin

Ništa manje popularan je još jedna od najstarijih pasmina - malteška Blinka. Snijeg -bijeli sitni pas dolazi iz središnjeg Sredozemlja ne naraste više od 25 cm s težinom do 4 kg. Takav kućni pratitelj odlikuje se hrabrošću, pobožnom, lako se sjeća novih timova i prilično je intelektualna.

Najmanji pas na svijetu: top stijene

Veselo štene malteškog bonusa

Pomeranski Spitz lako prepoznaje prilično gustu narančastu vunu. Težina životinje je 1,9-3,5 kg, a visina 22 cm na Withersu. Ovo je vesela, razigrana i odana pasmina pasa. Kućni ljubimci osjećaju se sjajno raspoloženi svog vlasnika i lako se prilagođavaju liku i načinu života vlasnika. Pomeranski Spitz voli djecu i nikada neće pokazati agresiju prema njima.

Bilješka! Unatoč malim dimenzijama, pomeranski Spitz dobro se nosi s radom stražara, T. do. ima odlučnost, hrabrost i veliko saslušanje. Strancima nastoji pokazati svoje nepovjerenje.

Najmanji pas na svijetu: top stijene

Pomeranski Spitz

Kineski Crested predstavlja dvije sorte - goli i pauderpuf (prekriven mekom vunom u cijelom tijelu). Maksimalna težina takvog psa je 5,4 kg, a visina 23-33 cm. Ovi graciozni ukrasni psi vode aktivan način života, vrlo veseli i posvećeni svom vlasniku.

Najmanji pas na svijetu: top stijene

Kinezi

Engleski igračka-španiel, ili kralj chalz španijel, uzgajan je za 16 u. Rast psa kreće se od 23-28 cm, a tjelesna težina doseže 6 kg. U početku je pasmina prikazana za engleske gospodare i korištena je za lov. Takav veseli kućni ljubimac postat će posvećen, uvijek spreman za pomoć, prijatelja za osobu.

Važno! Ne brkajte ovu pasminu s većim jednokaval-kralj-chalz-španilom.

Najmanji pas na svijetu: top stijene

Engleski igračka

U prvih deset vodećih stijena pokriva Bruxelles Grifton. Njegova težina nije veća od 5 kg, a visina do 28 cm. Glaše mrvice s smiješnim izgledom vrlo su ljubazne, družerne i predane životinje. Lako se slagati s ostalim kućnim ljubimcima u kući, oni vole obratiti pažnju.

Najmanji pas na svijetu: top stijene

Bruxelles Griffin

Među predstavnicima minijaturnih pasa postoje i druge pasmine, osim gore opisanih, a svaku od njih karakteriziraju male veličine, predanost i hrabrost. Prije nego što se odlučite za kupnju kućnog pratitelja, važno je konzultirati se s uzgajivačem i saznati sve značajke odabrane pasmine.

Članci o toj temi
LiveInternet