Andian mačka: kako to izgleda, gdje živi, ​​što jede

Opis, način života i stanište u divljim uvjetima

Andska mačka naziva se hostesa planina, izvrsna lovac, ona može majstorski prerušiti i doslovno spojiti s staništima kako bi dobila željeni plijen, a ne postala hrana za druge grabežljivce. Nevjerojatna značajka staništa u apsolutno neprikladnom za obrise čini životinju privlačnu mnogim istraživačima divljih životinja, pa ćemo danas razmotriti detaljne informacije o Andian Mountainee o mogućnosti kupnje za zatočeništvo u zatočeništvu.

Opis, način života i stanište u divljim uvjetima

U izgledu je andska mačka gotovo identična Pampas mački koja živi pored pogleda na. Znanstvenici još uvijek nisu utvrdili svoje glavne razlike, a istraživanje ovom prilikom traje više od jedne godine.Izgled

Dali si znao?Andianske mačke prvi su put opisane 1865. godine, ali postojale su samo dvije fotografije njihovog postojanja do 1998. godine, a koje su istraživači snimili tijekom ekspedicije 1980 -ih. Nova zapažanja koja su omogućila da bolje znaju o Andian Predators istraživači su proveli krajem 1998. godine.

Predator na sjeveru Čilea, u južnim regijama Bolivije, sjeverozapadno od Argentine, živi. Cijelo je stanište više od 600 kV. km. Stjenovita dolina okružena grebenima i padinama smatra se omiljenim mjestom za prebivalište životinja. Mačka se dobro prilagodila uvjetima suhe hladne klime. Da bi uhvatio hranu, grabežljivac je u stanju prevladati velike udaljenosti i osvojiti impresivne visine, do 5 km. Tko lovi i što jedeUnatoč činjenici da grabežljivac izvana jako nalikuje lijenoj domaćoj bezbrižnoj bezbrižnoj, uopće ne izgleda kao na način života i ponašanja u prirodi. To je spretnije i manevrirajuće, ima razvijeniji sluh, koji vam omogućuje da čujete najmanje šuštanja na velikoj udaljenosti i sakrijte se od opasnosti. Životinje su sklone samoći, nisu karakteristične za život u jatima.

Ponekad mijenjaju svoje principe, ovo razdoblje spada u brak, koji se može zamijeniti brigom za potomstvo, ali kad raste i može samostalno loviti, životinje opet ulaze u samotni izdržavanje. Jedan pojedinac zauzima vlasništvo od 40 kV. km, koji označava izmet i štiti od drugih grabežljivca.

Važno!Grabežljivci su opremljeni na najudaljenijim i ozbiljno pristupačnim mjestima, koja uključuju stjenovite placere, pukotine stijena, gustine omamljenih grmlja. Zahvaljujući takvim uvjetima, životinje su zaštićene od drugih grabežljivca.

Izgled

Širenje i briga za potomstvo

  • Dužina. Duljina mačke Andian doseže oko 70 cm, dok je rep vrlo dugačak i više od 40 cm.
  • Težina. Životinja teži najmanje 4 kg, neki pojedinci dosežu 7 kg težine.
  • Vuna. Životinja ima dugu i pahuljastu vunu koja vam omogućuje zaštitu tijela od jakih mrazeva i probijanja ledenih vjetrova.
  • Boja. Životinja je oslikana smeđom sivom bojom s crnim mrljama u obliku mjesta. Rep je obojen u sivo-crnu boju, koja je predstavljena u obliku iste širine, prilično velikih pruga.
  • Visina Na Withersu dosežu 37 cm.
  • Lik. Životinja se odlikuje ratnim i neustrašivim karakterom, aktivna je i brza. U slobodno vrijeme od lova, grabežljiva životinja voli se opuštati u travnatim gustinama. Obično lovi noću.
Uloga u ekosustavu

Tko lovi i što jede

Predator, kako bi preživio, mora stalno biti u formi. Predator pokazuje sve svoje najbolje kvalitete tijekom lova, što je potrebno ne samo da bi se hranio i potomstvo, već i obučavao spretnost i brzinu koja vam omogućuje da se odletite od drugih velikih grabežljivca.

Životinja može loviti u bilo kojem trenutku, ali ipak preferira sumrak. Da bi uhvatio hranu, životinja može vrebati i čekati pravi trenutak u zasjedi ili pratiti plijen zvukom i mirisom. Da bi uhvatio malu pticu, grabežljivac ne treba mnogo pokušaja, on odjednom naleti na plijen i gotovo uvijek dobiva ono što želi. U prehrani andijskih mačaka pronalaze se male ptice i njihove piliće, ptičje jaja. Ne smeta uživanje u insektima, gmazovima, malim sisavcima, nekim biljkama. Najčešći plijen postaje činčila i planinski viski.

Dali si znao?Životinje love u sumrak jer se mogu vidjeti u mraku, zahvaljujući sposobnosti oka da odražava svjetlost, a njihove žrtve nemaju tu sposobnost i u ovom trenutku su više brane.

Širenje i briga za potomstvo

Ne postoje službeno potvrđene informacije o mačkama povorka, jer je promatranje u divljini vrlo teško za ove životinje. Većina istraživača, na temelju primljenih informacija, sklona je ideji da njihovo razdoblje reprodukcije pada u travnju-srpanj. U ovom trenutku, jedno do troje djece leti. Životinje dosežu pubertet u dobi od dvije godine. Broj i sigurnosni statusŠto se tiče brige za potomstvo, ženke mačaka Andian se bave ovome, oni se rugaju do određene dobi, a zatim ih nauče loviti. U ovom trenutku mačići postaju neovisni i ne treba im skrb, pa ih odrasla osoba napušta i odlazi na njihov teritorij.

Predstavnici mačke - tako slično simpatičnim domaćim mačkama, ali imaju grabežljivu raspoloženje.

Uloga u ekosustavu

Uloga ovog grabežljivca u ekosustavu planina i njihovih koraka je kontrola stanovništva činčila i planinskih šapa. Također, neki istraživači vjeruju da Andian mačka lovi male i srednje vrste kralježnjaka, omogućujući im da smanje svoje stanovništvo.

Broj i sigurnosni status

Zbog činjenice da se svake godine stanovništvo planinske životinje smanjuje, navedeno je u Crvena knjiga Poput ugroženog izgleda. Je li moguće zadržati u zatočeništvuTočan broj Andian mačaka trenutno nije utvrđen, približna brojka nije veća od 2000 pojedinaca. Osim toga, prema Dodatku I Konvencije o međunarodnoj trgovini divlje faune i flore, Andian Mačka je pod prijetnjom nestanka u Sjedinjenim Državama. U zemljama u kojima se nalazi glavno područje njihovog staništa, životinje su zaštićene zakonom, a zabranom je trgovina i lov za mačke andian.

- Kućne pasmine mačaka s genima divljih grabežljivaca.

Je li moguće zadržati u zatočeništvu

Ne postoji niti jedan slučaj uspješnog sadržaja andian mačke u zatočeništvu. Čak i u slučaju staništa u zoološkim vrtovima, gdje možete stvoriti najudobnije uvjete slične divljini, ove životinje ne preživljavaju i umiru u roku od godinu dana.

Nemoguće je uzgajati andian mačke u specijaliziranim rasadnicima, što bi moglo mnogo povećati populaciju ovih životinja i ispraviti situaciju koja prijeti potpunom izumiranju. Koliko je egzotična životinja

Koliko je egzotična životinja

Kupite egzotičnu mačku Andian legalno nemoguće

Važno!Ako ispunite prijedloge prodaje ove životinje, oni su ilegalni i u slučaju takvih oglasa, prodavač može biti kriminalan ako se utvrdi činjenica kršenja zakona.

Čak i ako je životinja stečena, tada u zatočeništvu jednostavno neće preživjeti, počinje boljeti i umrijeti vrlo brzo, pa kupnja andian mačke za održavanje nema smisla.

Dakle, Andian Mountain Mačka prilično je tajanstveno stvorenje, o kojem postoji vrlo malo informacija. Poznata je samo jedna stvar-Soon ne smijemo ispuniti ovu vrstu na popisima životinja koje postoje na planeti zbog brzog smanjenja njihove populacije.

Članci o toj temi
LiveInternet