Kako uboditi ivermeka mačku i psa

Spektar radnji

Ivermek je lijek za mačke i pse, učinkovit lijek za parazite. Nakon primjene lijeka dva tjedna, vaš se ljubimac riješi urednih i potkožnih parazita koji su ga mučili, kao i njihove ličinke i jaja. Danas ćemo smisliti kako koristiti Ivermek, koje probleme može spasiti kućnog ljubimca.

Spektar radnji

Lijek karakterizira opsežni spektar djelovanja, suočava se s kožnim bolestima, uključujući uzrokovane parazite (uši, krpelji), kao i s parazitima koji prodiru u tijelo. Alat se izlučuje na prirodan način i nema toksičan učinak na kućnog ljubimca. Ivermek je propisan u sljedećim slučajevima:

 • askaridatoza;
 • Ankilostomoza (helminthiasis iz pluća i gastrointestinalnog trakta);
 • bujan;
 • (bolest kože);
 • Mallofagoza (parazit);
 • Otodectosis ();
 • s pljuskom psa, psuroptoza (patogen - krpelj);
 • strunggiloidoza (patogen - crijevni parazit);
 • Trihocefaloza (parazit);
 • Telazioza (nematode očiju);
 • Estrose (parazit u nazofarinksu i potkožnom).
Spoj

Spoj

Lijek ivermektin (ekstrakt gljive iz roda streptomicetes) - 10 mg, tokoferol acetat (pomaže u uklanjanju toksina iz tijela) - 40 mg, pomoćni elementi: dimetilacetamid, benzinski alkohol i voda.

U procesu odlaska, paraziti su najviše detektirali.

Farmakološka svojstva

Lijek nedimenzionalnog i arachnoentomocida. Desers jaja, ličinke i seksualno zrele pojedince sljedećih parazita:

 • krvopija;
 • Helminths, Ascaris i nematode;
 • potkožni, nazofaringealni i uredni paraziti,
 • uši i;
 • gadflies, krpelji.
Učinak lijeka primjenjuje se na središnji živčani sustav parazita, uzrokujući njegovu smrt. Dobro se izlučuje mokraćom i žučom, kod životinja tijekom dojenja s mlijekom.

Izlazni obrazac

Bezbojna ili blijedo žuta otopina za ubrizgavanje sjene pakirana je u hermetički zapečaćene staklene boce. Boca je zatvorena gumenom trakom, aluminijskim poklopcem i plastičnim poklopcem. Kapacitet boca: 1, 10, 20, 50, 100, 250 i 500 ml. Farmakološka svojstva

Način primjene i doze

IVERMEK, Upute u tragovima za upotrebu u veterinarskoj medicini, Uvesti intramuskularno, U unutarnjem bedru.

Dali si znao?Bolesti životinja zauzeli su mnogi znanstvenici antike. Aristotel u svojim traktatima o životinjama privlači paralelu između njihove anatomije i ljudske, klasificirane životinjske vrste. Hipokrat je napisao djela o zaraznim bolestima i njihovim patogenima. A drevni rimski liječnik Galen smatra se osnivačem moderne veterinarske medicine.

Za mačke

Mačke po 5 kg mase 0.1 ml, u slučaju zanemarene bolesti, injekcija se ponavlja, ali ne povećanjem doze, već nakon dva tjedna. Ako životinja ima netoleranciju na komponente lijeka, to će se očitovati u učenju, povraćanju i uzbudljivosti životinje. Izlazni obrazacIvermek, s predoziranjem, posebno određuje da uzrokuje fatalni ishod. S najmanjim znakovima promjene u bušotini, potrebno je odmah kontaktirati veterinara. Životini je potrebna opijenost u kliničkim uvjetima (infuzija kapanja, diureza itd.).

Bez vještina provođenja takvih postupaka, ne biste trebali studirati na svom ljubimcu, veterinar bi trebao učiniti injekciju.

Za pse

Ivermek se, prema uputama za uporabu za pse, ne razlikuje u izračunavanju doze od mačjih doza. 5 kg težine - 0.1 ml otopine. U naprednim slučajevima, kod pasa se ponavljanja izvode u deset dana. Nuspojave lijekova u: povraćanje i apatija, gubitak koordinacije su mogući.

Važno! I mačka i pas prije liječenja s Iversmec -om moraju se pokazati veterinaru.

Mjere opreza

Ivermek, kada doziranje za pse prelazi, prvenstveno uzrokuje oticanje na mjestu ubrizgavanja. Pažljivo pročitajte upute za lijek prije uvođenja životinje. Nije preporučljivo koristiti lijek za liječenje pasa pasmine Bobtail, Shelti i Collie.

Ako doziranje injekcije prelazi 0. 5 ml, injekcije se postavljaju na različita mjesta.

Ivermek i prema uputama za upotrebu i na preporuku veterinara za male, bolje je koristiti pod nadzorom stručnjaka.

Važno! Dok rade s lijekom, ljudi bi trebali obući medicinske rukavice, u slučaju sluznice očiju, isperite tekućom vodom, nakon postupka, operite ruke sapunom.

Kontraindikacije i nuspojave

Lijek je kontraindiciran u uporabi lijeka oslabljenog zbog bolesti i iscrpljene životinje.a kuja je zabranjena u posljednjoj trećini trudnoće, 28 dana prije laktacije. Način primjene i doze

Dali si znao? U jednoj od veterinarskih klinika grada Colorado-Pprings (SAD) nalazi se neobičan mačji medbrat. Doveli su u kliniku beskućničke mačke s ulice, gdje je ukorijenio. Bolnički radnici primijetili su da Ron ima koristan utjecaj na životinje koje se podliježu liječenju. Zagrli pacijente, liže ih i nalazi se u blizini, dok nakon operacije napuštaju anesteziju, ne čineći iznimku ni za pse.

Rok trajanja i uvjeta skladištenja

Lijek podliježe brzom uništavanju prilikom interakcije s vanjskim okruženjem, pa se koristi odmah nakon depresije. Proizvod je prikladan za 18 mjeseci od datuma proizvodnje, 40 dana od datuma otvaranja boce.

Spremite lijek od hrane i hrane za životinje, na tamno suhom mjestu. Temperaturni režim skladištenja od 0 ° C do 25 ° C.Nakon isteka datuma isteka, ne primjenjujte se, već koristiti. Prazan spremnik ne može se koristiti u kućanske svrhe, odlaže se.

Paraziti donose kućne ljubimce prirodne muke, budući da životinje ovise o vlasnicima, budite pažljivi prema njima. Ako se vaš omiljeni nekako ne ponaša tako: postao je apatičan, izgubio je apetit, stalno svrbeći-ovo je dobar razlog za odlazak veterinaru.

78

Članci o toj temi
LiveInternet