Kako odbiti mačića za grickanje žica - briga i odgoj

Mačke su zainteresirane da znaju sve, penju se negdje stalno, igrajući nešto, a električne žice nisu iznimka. U nedostatku vlasnika, mačka ih može grickati, igrati se s uređajima za punjenje, kablovima iz slušalica i drugih. Takva navika ne samo da šteti tehnologiji u kući, već može koštati i kućnog ljubimca života, pogotovo ako su kablovi energizirani. Stoga je važno utvrditi pitanje kako odbiti mačića da ugrize žice.

Kako spasiti mačku od navike grickanja žica

Nisu svi, ali neke mačiće privlače viseće žice u kući: telefon, računalo, audio i drugi. Sve ostale poteškoće kućnih ljubimaca, poput okretanja cvjetnih topova, rupa na zavjesama, rastrganih pozadina, neće biti jednake u opasnosti s grijanim žicama koje su. Stoga, ako životinja ima tako lošu naviku, od nje je potrebno odbiti. Vrijedno je unaprijed razmišljati kako ga zaštititi od ozljede ili, što je još gore, od smrti.

Kako spasiti mačku od navike grickanja žica

Toplina kabela može podnijeti mačku života

Primjena posebnog alata na žice

Kao što znate, mačke ne vole oštre i neugodne arome za njih, na primjer, miris citrusa. Stoga veterinari preporučuju obradu "omiljenih" žica mačaka s posebnim sprejom, na primjer, "Antigryzin". Ima oštru aromu citrusa, zahvaljujući koje mačka neće približiti svojoj "igračkoj". Pored toga, možete obraditi sva mjesta ili predmete kojima prijeti kandžama ili zubima kućnog ljubimca. Spraj možete kupiti u bilo kojoj veterinarskoj ljekarni.

Važno! Briga o sigurnosti životinje pomoći će izbjeći smrt.

Sakrivamo kabel

Ova metoda 100 % jamči da životinja neće doći do svojih "igračaka". Za to, ne trebate napustiti, na primjer, slušalice ili punjenje s telefona u javnoj domeni za kućnog ljubimca. Sve viseće žice, morate sakriti što je više moguće ili ih napuniti iza bazne ploče. Tada će životinja i oprema biti u punoj sigurnosti.

Lutajući žicama s Frightrs

Narodni lijekovi kao repeler djeluju 100%. Izvrsna opcija bila bi na primjer, na primjer, kabel u kući, s limunovom kore ili sokom od aloe. Limun ima oštar miris koji mačke ne mogu izdržati, a sok od aloe ima gorak okus koji kućni ljubimac ne voli, a mačka više nije prikladna za svoje "igračke".

Glavni razlozi manifestacije interesa za žice

"Antigryzin" za omotavanje žica

Igre i igračke za kućnog ljubimca

U većini slučajeva mačići počinju gristi žice zbog nedostatka vlasnika i potpune usamljenosti. Stoga, prije nego što se postavi pitanje kako odbiti mačku da ugrize električne žice, vrijedi se prije svega brinuti o raznolikosti njegova slobodnog vremena.

Morate pokušati izgraditi igračku zonu za životinju, gdje može provesti vrijeme. Vrijedno je kupiti razne kuglice, visokotonače i druge zabavne predmete.

Savjet! Osim kupnje igračaka, morate posvetiti maksimum svog slobodnog vremena kućnom ljubimcu.

Glavni razlozi manifestacije interesa za žice

Ako mačku briše električna žica, onda postoji neki razlog za ovo ponašanje. Glavni su opisani u nastavku.

Znatiželja

S rođenjem, mačići poznaju svijet, a privlači ih sve što leži pogrešno, visi ili se kreće. Igranje životinja su po svojoj prirodi, tako da u kući moraju postojati posebne igračke koje će vam pomoći da izbjegavaju grickalice u nedostatku vlasnika.

Deficit pažnje

Mačići, poput male djece, stalno trebaju pažnju, a u njegovoj odsutnosti traže zamjenu: povlače pozadinu, namještaj za ogrebotine, rastrgaju zavjese, a također počinju gristi žice. Dakle, životinja jednostavno privlači pažnju, hitno joj treba komunikacija.

Moguće posljedice igranja s žicama

Nedostatak komunikacije

Haming od zuba

Mačići mogu početi gristi žice tijekom promjene mliječnih zuba do trajnih. Desni su svrbež, želim ih ogrebati. Zašto ne ugrizati žice ako se vlasnik ne brine unaprijed i nije kupio posebne igračke koje bi desni mogle ogrebati.

Odrasle mačke počinju grizati kabel, čime se prate zube iz rezultirajuće plakete. To se događa iz razloga što životinja stalno koristi tekuću hranu. Plak se akumulira na zubima, koje je potrebno ukloniti, nešto tvrdo.

Pažnja! Da bi se izbjeglo ugriz kabela u odrasloj dobi, potrebno je izmjenjivati ​​tekuće obroke suhim dovodima za uklanjanje proteze.

Nedostatak korisnih elemenata u tragovima i vitamina

Ako životinja živi na ulici, onda ona sama nadopunjuje nedostatak vitamina u tijelu, jede travu i druge potrebne biljke. Ali sada, stvari su složene kućnim ljubimcima. Oni dobivaju sve potrebne vitamine i elemente u tragovima isključivo iz posebnog hrane, ali njihov nedostatak prijenosa može izazvati toplinu žica i jedenje cvjetnih topova, jer životinja pokušava nadoknaditi njihov nedostatak.

Nekoliko igračaka

Većina vlasnika s pojavom mačića u kući ne troši se na kupnju posebnih igračaka, jer se mogu lako i brzo učiniti neovisno, na primjer, vezati mali komad papira za konop ili uzeti vrpcu i Vezati se za nešto tako da se životinja igra. Kao rezultat toga, s vremenom životinja počinje zgrabiti žice koje će izgledati poput konopa, vrpci, primamljivo visi s stolova, s prozora i drugih mjesta. Da biste to izbjegli u budućnosti, vrijedno je kupiti igračke posebno dizajnirane za mačke.

Moguće posljedice igranja s žicama

Kako zaštititi električne žice od mačke, smislio. Ali što učiniti kako bi se izbjegle negativne posljedice? U nekim slučajevima ova zabava vodi do neizbježne smrti kućnog ljubimca. Stoga, da biste zaštitili životinju, morate se pridržavati nekih savjeta:

  • Na mjestima gdje je žica dostupna životinji, ponekad je potrebno provjeriti njegov integritet.
  • Ako žica nije izolirana, ne može se ni bacati u sobu sa životinjom na minutu.
  • Ako se kuća popravi, životinja mora biti premještena na drugo mjesto za ovo vrijeme.

Djelovanje vlasnika kada je životinjski šok šokiran

Posljedice igre s kablovima

Ali ako kućni ljubimac nije bio u stanju zaštititi, a struja ga je pogodila, tada se mora primijetiti sljedeći oprez:

  • Ne možete uzeti životinju bez rukavica;
  • Ne paničarite, ali brzo reagirajte, svaka sekunda može koštati život kućnog ljubimca.

Vrijedno je zapamtiti! Brza reakcija vlasnika pomoći će spasiti život životinje, tako da je glavna stvar nije paničarenje.

Djelovanje vlasnika kada je životinjski šok šokiran

Važno je ne pogriješiti, tako da ne trpi i pomaže životinji. Evo što trebate učiniti:

  1. Nježno u rukavicama izvadite kabel iz utičnice.
  2. Uzmite štap ili mop (drveni) i pomaknite kabel, ali ni u kojem slučaju odvedite životinju u vaše ruke.
  3. Ako kućni ljubimac ne pokazuje znakove života, trebali biste ga uzeti za zadnje noge, okrenite ga naopako i uvrnite u različitim smjerovima. Stoga će biti moguće poboljšati nalet krvi u mozak.
  4. Ako nakon 15 sekundi mačka još uvijek ne pokazuje znakove života, pokušajte to učiniti umjetnim disanjem.
  5. Sve bi trebalo trajati više od tri minute od trenutka udarca.

Stoga je prisutnost zaštite električnih žica od mačaka vrlo važna. To će pomoći u izbjegavanju igara s opasnim objektima i daljnjim negativnim posljedicama.

Članci o toj temi
LiveInternet