Metis sharpei s pastirom, labrador, mongrel, stafford

Sharpeova pasmina poznata je u Kini još od davnina. Nakloni na glavu i ramena psa, kao i neobična njuška čine ga prepoznatljivim. Danas su uzgoj Sharpei mestizosa, koji se razlikuju od temelja njihovih vanjskih karakteristika i kvaliteta dobivenih kao rezultat prelaska s drugim stijenama, prilično su česti.

Što su mestizos i odakle dolaze

Metis je uobičajeno nazvati štence primljene od roditelja koji su predstavnici različitih pasmina.

Obično potomstvo prima dio vanjskih znakova iz svake grane predaka. Unaprijed predvidjeti koje će karakteristike štenad vrlo ne lako. Ispravan prijelaz omogućuje dobivanje beba s najboljim kvalitetama roditelja.

Što su mestizos i odakle dolaze

Čistokrvni Sharpei

Obično se mestizos pojavljuju kao rezultat neistraženog pletenja. U takvim situacijama teško je predvidjeti karakter psa, njegov izgled i sklonost određenim bolestima. Međutim, u nekim slučajevima uzgajivači namjerno miješaju različite pasmine kako bi prikazali novi.

Za referencu! Ponekad se pasmina pogrešno naziva lopta-pin-tach pravopis se smatra netočnim.

Opis popularnih Sharpei Mestios

Među mestizorima Sharpei postoji nekoliko prilično uobičajenih sorti. Zahvaljujući akumuliranim informacijama o takvim psima, možemo razgovarati o njihovim karakteristikama s određenim stupnjem pouzdanosti.

S njemačkim ovčarom

Sharpei, pomiješan s pastirom, javlja se češće od ostalih, njezino je vlastito ime čak bilo fiksirano - njemački Sharpe. Izvana, ova mješavina Sharpeija i njemačkog ovčara slična je prvom roditelju, ali s bojom drugog.

Kosa psa je kratka, rep je savijen srpom, a stojeći uši se uzdižu iznad široke njuške. Rast pasa je oko 50 cm na Withersu, rijetko teži više od 20 kg.

Takav mestizo pastira i Scarpeye vrlo je pametan, lako se posuđuje, ali istodobno je poprilično i može pokazati neposlušnost.

S Labradorom

Križ između Sharpyja i Labradora, naprotiv, najslavnija sorta. Pas posuđuje vanjske karakteristike od labradora, ali istodobno se njegova koža sakuplja u naborima, a dimenzije su manje od standarda.

Pažnja! Glavna prednost prelaska ove dvije pasmine je nepostojanje genetskih poroka.

Što se tiče stražarskih kvaliteta, ovdje je Metis Sharhi uzeo više od Labradora-ovo je prilično pratitelj pas nego čuvar. Pas se odlikuje odanošću vlasniku, odvažnim stavom prema svim kućanstvima.

Priroda i ponašanje psa postavljeni su zahvaljujući modernoj socijalizaciji. Odnosi s predstavnicima drugih pasmina mogu biti napet.

S Stafford

Predstavnici takve mješavine stijena obično imaju loš karakter i slabo su obučeni, mogu pokazati agresiju.

U šteneta više liče na Sharpei, ali s godinama dobivaju sličnost sa Staffordom. Zahvaljujući razvijenim mišićima, pas je prilično težak - njegova težina može biti 30 kg na standardnoj visini od 50 cm.

Opis popularnih Sharpei Mestios

Metis s Staffordom

S mongrelom

Metis Sharpei i Mongrels - Izuzetno nepredvidiva kombinacija. Nikad ne možete točno reći kakva je bila genealogija ulične životinje, što znači da karakteristike i stanje zdravlja potomstva nisu predvidljive.

Uzimajući takvo štene u kuću, trebali biste biti spremni za razne nepoželjne posljedice. Takav pas ne može, za razliku od drugih mestizosa, koštati bilo kakav novac.

Križ s Chau-Chau

Još jedan od često pronađenih mestizosa. Zbog vanjske privlačnosti i stečenih kvaliteta, križ je prilično popularan.

Takav kućni ljubimac:

  • Nije agresivan,
  • postat će predani prijatelj,
  • Bit će sjajan čuvar,
  • Ima neovisan lik.

Pas izgleda kao bačva obrastala s gustim dugim krznom i podsjeća na medvjedića. PSA rast - nešto više od 50 cm, težina - 20 kg.

Bilješka! Ulični sadržaj takvog kućnog ljubimca je dopušten - lako tolerira mraz zahvaljujući gustom podlogu.

S pitbulom

Mješavina Sharpei-pitbula slabo je predvidljiva i u odnosu na izgled i u predviđenim svojstvima karaktera.

Potrebno je zasebno procijeniti štenad u svakom slučaju: oni mogu varirati bojanje, dimenzije i druge parametre. Ne možete bez ranog i pravilnog odgoja.

S Huskijem

Kad križani scarpey s Huskyjem, karakteristike potonjeg dominiraju, uključujući neobično bojanje očiju. Glavna razlika je u tome što mestizo ima kraće krzno gotovo bez podloga. Težina je oko 20 kg pri 50 cm rasta.

Psi su posvećeni i nisu agresivni, ali trebaju im dugotrajno hodanje i ozbiljna opterećenja za ispravljanje hiperaktivnosti.

Metis of Sharlees s Huskyjem dobro se slaže s djecom, rado sudjeluju u igrama. Obrazovanje i obuka su potrebni.

Mijenja li se priroda metrita

Smjesa s bokserom

S bokserom

Prema opisima, ovaj križ između oštrije kutije ima razvijene mišiće i prilično velike uši, ali u protivnom je sličniji SHARKES.

Pas se ne savija, dopušteno je zaustaviti se. Vuna s crvenkastom nijansom, na licu - karakteristična tamna maska, na prsima može biti prisutna bijela košulja.

Raspored takvog mestiza je dobro -ubačen, voli igre s djecom. Kućni ljubimac će biti vjeran vlasniku, napravit će dobrog čuvara. Fizički parametri su srednji, poput ostalih imanja.

S Alabayom

Ovaj je znak vrlo blizu "Srednjim Azijcima" izvana i u prirodi. Ponekad se pojavljuju nakloni na koži i pojavljuju se obrve. Veličina psa ima veliku, vuna je gusta i svijetla, uši su malene. Rep se obično obučava.

Pas se razlikuje mirnim ponašanjem, nedostatkom nerazumne agresije.

Za referencu! Pas će biti sjajan stražar u privatnoj kući i u okolini.

S sličnim

Metis izgleda jako slatko i više izgleda kao lajkove. Razlika leži u boji, koja je u većini slučajeva posuđena od Sharpei.

Pas pokazuje izvrsne sigurnosne kvalitete, poslušan i posvećen vlasnicima. Možda se navikne na trčanje u pojasu.

Bilješka! Takav će pas biti energičan i nemiran, pa morate dugo hodati s njim i puno, pronaći vremena za igre.

Mijenja li se priroda metrita

Rasprostranjeno je mišljenje da bilo koji mestizo usvoji od pasmina roditelja samo najbolje kvalitete. Međutim, preglede nekih vlasnika pasa dobiveni kao rezultat prelaska kažu suprotno.

Između ostalog, potomstvo može naslijediti od oca s majkom i lošim karakterom. To se posebno odnosi na mestizose malih pasmina, koje se često dobivaju agresivnim i nervoznim.

Samo iskusni uzgajivači pasa mogu se nositi s treningom i treningom u gorućih pasmina.

Promjene u prirodi psa s godinama karakteriziraju čak i čistokrvni predstavnici različitih pasmina. Dakle, sami Sharpei, kako odrastaju, postaju sumnjiviji i nevjerniji za strance. Ovisno o rodovniku drugog roditelja, mestizosi mogu očitovati agresivnost, lijenost i druge nevidne kvalitete. U svakom će slučaju promjene biti individualne.

Metis sharpei s pastirom, labrador, mongrel, stafford

Metis s pastirom

Metis je inferiorniji od svoje rodbine čiste krvi, osim odsutnosti rodovnika, mogu im se dati bilo kakve nadimke. Ali uvijek postoji rizik od neuspješnog miješanja gena. Stoga se preporučuje uzimanje štenaca Metis između već poznatih imanja, čije kvalitete i karakteristike mogu biti predvidljivije. U svakom slučaju, započinjući takvog kućnog ljubimca, ne zanemarujte odgoj i trening koji vam omogućuje da uzgajate odgovarajućeg, poslušnog psa.

Članci o toj temi
LiveInternet