Mače jede punilo za toalet: što učiniti

Toalet za kućne ljubimce možda je jedna od najprisutnijih tema. Danas, radi praktičnosti mačaka i njihovih vlasnika, proizvodi se širok izbor različitih punila. Sastav i tehnologija proizvodnje s pažnjom za zdravlje favorita neprestano se poboljšavaju. Osnova većine punila je ekološki prihvatljiv i prirodni materijal - glina. Zahvaljujući tome kada se mokriju, formiraju se kvržice. Česti su slučajevi kada mačići počnu jesti ovo punilo.

Razlozi zbog kojih mačka može jesti punilo

Glavni razlozi zašto je mačka punilo su podijeljene u dvije velike skupine - fiziološke i psihološke. Da biste identificirali istinski provocirajući faktor, morate se upoznati sa svakim.

Razlozi zbog kojih mačka može jesti punilo

Mnogi mačići pokušavaju pojesti punilo za toalet

Fiziološki uzroci

Fiziološke karakteristike unaprijed su određene načinom života i prirodom kućnog ljubimca. Za optimalan život svih organa i sustava, tijelo bi trebalo primiti cijeli kompleks vitamina, minerala, elemenata makro- i tragova. Za razvoj koštanih tkiva važan je kalcij, koji je u visokoj koncentraciji sadržan u punilima za toalet.

Bilješka! Ako je mačji tijelo u određenoj tvari u potrebi, potražit će ga u okolnim objektima. I nije važno - jestivi predmet ili ne.

To znači da se za rješavanje problema preporučuje prehrana omiljenog kućnog ljubimca obogaćena aditivima za vitamine-mineralne, koji sadrže visoku koncentraciju kalcija. Ako kućni ljubimac i dalje ne prestane jesti punilo, hitno je potrebno zamijeniti ga drugima, u protivnom su posljedice mogu biti žalosne.

Najopasniji je silikagel mačjeg punila, kojeg karakterizira izražena vlaga. Jednostavno se može pridržavati sluznice sustava probavnog sustava, što dovodi do ozbiljnih kršenja, pa čak i smrti.

Zubovi

Po svojoj prirodi, sve su mačke grabežljive i trebaju izoštriti ne samo svoje kandže, već i zube. Moguće je da u kući nema prikladnih predmeta, s izuzetkom punila, koji je u svojoj strukturi i veličini idealan za to.

Je li štetno za mačku ugristi punilo ladice

Kalcitni komadi za mačke za izoštravanje zuba

Odbiti kućnog ljubimca da to učini, dovoljno je s određenim vremenskim intervalom da životinje daju malu kost.

Bilješka! Možete kupiti komad kalcita u bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce, što je idealno za ove svrhe. Nemoguće je grickati, ali zubi će biti pooštreni.

Uzroci psihološke prirode

Znanstveno dokazano da su mačke više podložne stresu. U pozadini često razvijaju perverziju hrane. Mačji toalet važna je i sastavna komponenta njihovog života, dakle, upijajući punilo, osjećaju se samouvjerenije i mirnije.

Vidjevši da mačić jede punilo, ne biste ga trebali zgrabiti, bolje je da ga mirno shvatite u naručju, moždani udar i koliko je moguće pokazati svoju njegu i naklonost. Sve dok se psiho -emocionalno zdravlje životinje ne normalizira, ne može se zgrabiti.

Bilješka! Diverzificirati život mačke može biti različite igre.

Je li štetno za mačku ugristi punilo ladice

Nekoliko progutanih granula punila neće utjecati na stanje zdravlja i dobrog kućnog ljubimca. Neprobačeni ostaci nakon kratkog vremenskog razdoblja iz tijela će se prirodno ukloniti iz tijela. Nema otrovnih tvari u punilima.

Što treba učiniti

Različite igračke mačića

Potencijalno opasna upotreba punila za skupljanje. Činjenica je da, kada su u kontaktu s vlagom, tvore gustu kvržicu koja je sposobna začepiti crijeva. Da biste uštedjeli malo mače, morat ćete odmah provesti kiruršku intervenciju.

Važno! Punilo silikahele je velika opasnost. Kao što je spomenuto ranije, on voljno apsorbira vlagu, zbog čega se drži sluznica unutarnjih organa.

Što treba učiniti

Što učiniti ako mače pojede punilo za toalet:

  • Morate pažljivo proučiti sastav punila, što uzrokuje takav interes za životinju. Nakon toga, potrebno je uvesti vitaminsko-mineralni kompleks koji sadrži tvari koje su u punilu;
  • Moguće je da životinja tako jednostavno privlači pažnju vlasnika. Morate kupiti bebu više igračaka i češće se igrati s njom;
  • Da biste izoštrili zube, vašem grabežljivcu treba dati kosti ili posebne komade kalcita. Sve se može kupiti po pristupačnoj cijeni u veterinarskim ljekarnama i trgovinama za kućne ljubimce. Preporučuje se dati prednost goveđim kostima, jer je piletina opasna za zdravlje.

Bilješka! Ako nijedan od načina nije pomogao, preporučuje se kupiti drugu vrstu punila.

Zašto trebate kontaktirati veterinara

Ako je mače ubrzo nakon što je konzumirao punilo postalo neaktivno i sporo, trebalo bi ga što prije pokazati veterinaru. Ovo stanje može ukazivati ​​na blokadu organa gastrointestinalnog trakta ili trovanja. Ostali srodni simptomi:

  • obilna slinava;
  • potpuno ili djelomično odbijanje hrane i vode;
  • Brzo otkucaj srca i povremeno teško disanje;
  • sramežljivost i agresija zbog boli.

Zašto trebate kontaktirati veterinara

Punilo mačjeg mačaka Silichegel

Ako je mače jeo silicijev gel ili punilo, onda to može biti izuzetno opasno za zdravlje i život još uvijek krhkog organizma. Odmah bacite i trčajte na veterinarsku kliniku nema smisla, ali snažno se preporučuje uvesti određenu količinu naftne žele kroz špricu i osigurati da se tvar proguta. Činjenica je da vazelin pojednostavljuje proces prolaska izmeta i stranih predmeta duž organa probavnog trakta. Vjerojatnost oštećenja sluznice bit će minimalizirana.

Nakon što ste uzeli naftu, morate se uvjeriti da u narednim satima životinja odlazi na toalet na veliki način. Ako postoje poteškoće s defekacijom, to može ukazivati ​​na blokadu crijeva. U ovom je slučaju neophodno kontaktirati veterinarsku kliniku kako bi liječnik napravio x -tray, ispitao pacijenta i donio svoju presudu.

Bilješka! Ponekad je moguće riješiti problem pomoću laksativa, a ponekad je potrebna operacija za izvlačenje stranih predmeta iz tijela.

Preventivne radnje

Tako da mače ne jede punilo, dovoljno je pažljivo nadgledati njegovo ponašanje. Ako je u nekom trenutku njegovu pažnju privuklo punilo, trebate uzeti dijete u naručje i prebaciti se na drugo mjesto. Mačići se brzo odvlače, pogotovo ako ih zanimaju igračke.

Anemija na pozadini nedostatka makro- i mikroelemata može se upozoriti ako se vitaminski-mineralni aditivi redovito unese u prehranu. Hrana treba uravnotežiti. Ako se prednost daje spremni -izrađene industrijske hrane, tada bi trebali biti premium ili super premium klasa. Činjenica je da u proračunskim skladbama postoje samo mahunarke, ne donose nikakvu korist tijelu životinje.

Preventivne radnje

Nazvan mačji punilo za toalet

Razlozi zbog kojih mače izaziva nezdravi interes, punilo nije toliko. Kao što pokazuje praksa, u većini slučajeva izaziva svoj banalni nedostatak pažnje. Stoga bi vlasnik trebao posvetiti što više vremena novom kućanstvu.

Članci o toj temi
LiveInternet