Sky terrier: opis pasmine takvih kućnih ljubimaca

Mali lovački psi, nebeski terijeri, u svijetu nisu baš popularni, ali obavlja svoje dužnosti u dobroj vjeri. Legenda kaže da je to nebeski terijer, a nije popularizirano Hachiko, to je utjelovljenje pseće pobožnosti. Nakon smrti svog vlasnika, predstavnik pasmine 14 godina prišao mu je na groblju svaki dan, zbog čega je u Škotskoj podignut spomenik.

Kratka povijesna potvrda

Rodno mjesto Sky Terierova govori. Nebo, dio otoka hebrisa. Ovdje je, kako kažu legenda, španjolski mornari doveli duge pse, koji su, isprepleteni s lokalnim domorocima, i postali preci jedinstvene pasmine.

Kratka povijesna potvrda

Predstavnici pasmine Skyerthera izvrsni su lovci i divni suputnici

Bilješka! Prvi put su opisani u 16 u. i pripisati lovu. Životinje su korištene za izdvajanje normalnih životinja - jazavci i lisice. Sada su se mali psi preselili u kategoriju partnera.

Opis i standardni

Sky Dog se odlikuje izduženim tijelom i kratkim šapama. Obavezne karakteristike predstavnika pasmine duge su svilenkaste vune, ugodne na dodir. Opis Thoroughbred Skyterier prema Standardu:

 • izduženi oblik glave;
 • Uši su visoko posađene;
 • ugriz krasta;
 • Nos je crn;
 • Oči su srednje, ovalne, boja šarenice ovisi o kaputu, češće crne ili tamno smeđe boje;
 • Udovi su kratki, ali snažni, mišićavi;
 • ravni rep srednje duljine;
 • Duga kosa s izraženim podlogom. Opcije boja: obična (siva, bijela, crna, crvena, plava) ili pala.

Težina psa do 11 kg, visina na Withersu je 22-27 cm.

Bilješka! Standardni životni vijek Skysterier 11-15 godina.

Opis i standardni

Atraktivan izgled, pozitivnost i brza duhovitost - ovo su ključne Trump kartice Skaev

Razlozi za diskvalifikaciju

To uključuje:

 • svijetla boja irisa;
 • kršenje ugriza;
 • tvrda kratka vuna;
 • dugi udovi;
 • kukavičluk.

Značajke karaktera

Skai-School je aktivno i dinamično stvorenje koje je spremno za jedan dan na kraju. Takav kućni ljubimac kategorički ne odgovara starijim ljudima, kao i flegmatičarima. Unatoč sitnoj veličini, Skai je vrlo hrabar, spremni su zaštititi svog vlasnika i njegovog imanja.

Bilješka! Ovo je lovačka pasmina pasa, pa će sve domaće glodavce shvatiti kao plijen. Zajednički sadržaj s hrčcima, štakori su neprihvatljivi.

Briga, šišanje

Sky je pas s dugom vunom, pa mu treba svakodnevno češljanje, za koji biste trebali kupiti greben. Vrlo je važno naviknuti na postupak od dobi, jer je suočavanje s odraslim psom prilično problematično.

Operite kućnog ljubimca 1-2 puta godišnje, kao i sa značajnim zagađenjem ili prije izložbi. Za sušenje vune dopušteno je koristiti sušilo za kosu, ali samo ako se kućni ljubimac toga ne boji.

Bilješka! Da bi se olakšalo češljanje i učinila vunu glatku, sjajnu, nakon što se koristi šampon, tekuća svile ili životinjski klima uređaj.

Profesionalna frizura omogućuje vam da kućni ljubimac bude uredan. Različite frizure modela su u modi kako bi Sky izgledali zanimljivo.

Trebali biste kontrolirati oči i uši kućnog ljubimca, očistiti ih koristeći posebne losione najmanje 1 put u 2 tjedna.

Značajke karaktera

Njega vune dužnost je vlasnika šarmantnog nebeskog terijera

Obrazovanje i osposobljavanje

Nebo-pasmina pasa je prilično pametna, ali zbog svoje orijentacije na lov, vrlo neovisna. Stoga bi proces odijevanja i obrazovanja trebao biti ne -trandarna igra, a ne stalno ponavljanje istih radnji kao što je kućni ljubimac naporan.

Važno! Nemoguće je pokazati nasilje ili nepristojnost u odnosu na Skye, pas je vrlo dirljivo, neprijateljstvo domaćina će shvatiti vrlo blizu srcu, smatrat će se "lošim" kućnim ljubimcem, što će utjecati na samopouzdanje samopouzdanja.

Organizacija hranjenja

Jedan od glavnih nedostataka ove pasmine je ćudljiva hrana, Sky neće jesti ono što mu se ne sviđa. Možete dati kućnom ljubimcu ili visokokvalitetnu hranu ili prirodnu hranu posebno kuhanu. U drugom slučaju, najmanje ½ prehrane bi trebala biti meso s malo masnoće, trebala bi dodatno dati Skye vitamin-mineralne komplekse za male pse.

Zabranjeno je hraniti kućnog ljubimca masnim mesom (svinjetinom, janjetinom), kostima, dimljenim mesom i ljudskim polu -dovršenim proizvodima, slatkišima, pecivima i alkoholom ne mogu se dati.

Bilješka! Ribe i jaja su korisno nebo, ali trebaju biti prisutni u svom jelovniku ne više od 1 puta tjedno.

Pletenje, trudnoća i porođaj

Prvi estrus u pravilu pada na dobi od 6-8 mjeseci. U ovom je trenutku važno pažljivo nadgledati kućnog ljubimca, posebno tijekom hodanja, isključiti izdanke ili nekontrolirano parenje. Drugi je estrus najčešće u drugoj godini života, u koje vrijeme mu je dopušteno pletenje.

Bilješka! Čak i ako dobivanje potomstva nije uključeno u planove vlasnika, preporučuje se pustiti kučku da se jednom rodi prije sterilizacije.

Preporučuje se da bude vidljiv 10. dan estrusa, poželjno je da psi budu poznati, jer kuja nebo možda ne dopušta mužjaku njemu. Bolje je plesti predstavnike pasmine na "muškom" teritoriju, dok je nedostatak trudnoće moguće zbog pojedinačne nespojivosti životinja.

Trajanje trudnoće je 60-70 dana, u ovom trenutku psa treba osigurati visokokvalitetnu uravnoteženu prehranu.

Važno! Rođenje djece kod pasa malih pasmina često prolazi s ozbiljnim komplikacijama, tako da morate biti spremni na hitni poziv veterinara.

Briga, šišanje

Uzgoj Skyertersa još nije bio široko popularan u Rusiji, ali pasmina ima dobre izglede

Bolesti

Predstavnici pasmine razlikuju se dobrim imunitetom, s pravilno organiziranom skrbi, dugo će oduševiti vlasnika svojim društvom. Genetske bolesti uključuju zajedničke patologije i pomak kralježnih diskova. Da ne biste kupili bolesno štene, trebali biste zatražiti uzgajivača za medicinske dokumente roditelja. U dobrim rasadnicima pružaju se na prvom zahtjevu, odbijanje-razlog da misle da štene ima nekih zdravstvenih problema.

Bilješka! Ako prekršite peticiju kućnog ljubimca ili mu date hranu s lošom kvalitetom, tada možete izazvati patologije gastrointestinalnog traktata. Kožne bolesti pojavit će se u slučaju kršenja pravila za njegu kose.

Cijena

Prosječna cijena predstavnika pasmine je od 30 tisuća. trljati.*, govorimo o nebeskom nebu s rodovnikom.

Gdje kupiti štene

Vrlo je važno kupiti samo u specijaliziranim rasadnicima, nakon što se osigura da djetetovi roditelji imaju sve potrebne dokumente. Prilikom odabira obratite pažnju na ponašanje šteneta. Veselo i razigrano dijete najvjerojatnije je dostojan predstavnik njegove pasmine, dok je pas -lov pas bolestan ili kukavički, što je ujedno i osnova za odbacivanje. Takvo nebo ne može napraviti izložbenu karijeru i neće mu dopustiti da se reproducira.

Bolesti

Skyerter je šarmantan izravni ljubimac koji voli provoditi vrijeme na svježem zraku

Ovo su glavne obilježja svijetlih i dinamičnih čipsa skijaških terijera koji su dokazali svoj neustrašivi raspoloženje sposobnošću da se popnu u najuže i dobiju lukave lisice i jazavce. Izvrsno se osjećaju kao kućni ljubimci, ali lovačke navike povremeno se osjećaju.

*Cijene su naznačene za veljaču 2020.

Članci o toj temi
LiveInternet