Bijeli spitz: kako izgledaju mala i odrasla osoba

White Spitz je mali pas koji je savršen za održavanje u gradskom stanu. Patuljaste sorte ne mogu započeti obitelji s malom djecom, jer mogu slučajno ozlijediti minijaturnu životinju.

Povijest pojave bijelog Spitza

Postoje teorije da su psi nasljednici treserskih stijena koji žive u kamenom doba. Naziv su dobili "Spitz" u čast istoimene njemačke regije koja pripada Baltičkoj obali.

Povijest pojave bijelog Spitza

White Spitz savršeno živi u stanu

Sredinom -18 u. Počeli su provoditi rad na uklanjanju novog tipa: otac kraljice Viktorije (Engleska) smatra se ocem. Dugi odabir dao je životinjama kompaktnu veličinu, poboljšani izgled.

Nova vrsta privukla je pažnju mnogih uzgajivača, što je rezultat radova koji je bio bijeli pahuljasti Spitz s kratkom njuškom i mekim kaputom. 1900. Standard je razvijen - prvi od službenih opisa.

Bilješka! Pomeranini su se počeli uvoziti na teritorij Rusije u 70 -ima. 19. stoljeće.

Bijela boja - zasebna pasmina ili brak

Standardne sorte uključuju snijeg -bijeli Spitz. Takva se boja ne smatra brakom ili zasebnom granom grana.

Genetika boja

Bijela boja je nekoliko vrsta:

 • kristalno-bijela;
 • Kuglica - s različitim intenzitetom, ali kako raste u lakšim nijansama.

Važno! Kada kupujete štene, morate se upoznati s roditeljima i starijom generacijom, jer u prisutnosti drugih boja može s vremenom potamniti ili će se mrlje pojaviti na pojedinim dijelovima tijela. Potonji pripada braku i može izazvati diskvalifikaciju na izložbi.

Bijela boja - zasebna pasmina ili brak

Različite boje Spitza

Dimenzije, težina i druge karakteristične značajke

Odrasli bijeli pomeranski Spitz ima snažan ustav, suho i prženo tijelo. Značajke uključuju milost i snažne mišiće. Kućni ljubimac doseže 30 cm, standardna tjelesna težina kreće se od 1 do 3 kg. Prosječni životni vijek od 12 do 16 godina.

Ostale karakteristike čistokrvne životinje uključuju:

 • skraćena veličina goleepa;
 • Rep u obliku prstena;
 • tamne kapke i oči;
 • Stojeće trokutaste uši.

Bilješka! Spitz mitches godišnja doba, a ponekad se može promijeniti nijansa njihove vune. Potrebna joj je pažljiva briga i šišanje. Vuna kućnih ljubimaca povećane lepršavosti, a ne u blizini tijela. Dlačice su duže u stražnjim dijelovima šapa, repa i u području ovratnika.

Dimenzije, težina i druge karakteristične značajke

Bijeli Spitz na izložbi

Značajke karaktera i obrazovanja

Pahuljasti mladunci razlikuju se po znatiželjnosti i ljubaznosti. Vole se upoznati s ljudima i životinjama, rijetko pokazuju agresiju na njih. Iskusni uzgajivači upozoravaju da loše obrazovanje kućnih ljubimaca dovodi do razvoja drugih instinkta: oni se lako usavršavaju, prolaznici, mogu narezati na njima.

Problem je povezan s sjećanjem na predake, jer su među njima postojali patrolni psi. Unatoč činjenici da minijaturne životinje tijekom godina nisu povezane sa zlim stražarima, imaju naviku upozoravati na pojavu stranaca u vidnom polju.

Bilješka! U ozbiljnim problemima uključuje povećanu znatiželju. Interes za sve nove i neobično može se završiti tragično, pogotovo kada skačete na kolnik. Uzgajivači savjetuju hodanje sa Spitzom na povodcu, prilagođavajući njegovu duljinu.

Lako ih je trenirati, duboko u sebi žele uzrokovati mjesto vlasnika i spremni su ga oduševiti jednostavnim akrobatskim trikovima. Omiljeni prijem je mogućnost stajanja i kretanja isključivo na stražnjim nogama.

Spitz i usamljenost su nespojivi. Nekoliko sati provedenih bez voljenog vlasnika duboko ih brine. Prikladnije im je provoditi vrijeme s vlasnikom u bilo kojem, čak i nepoznatom mjestu nego što ostanu u praznom stanu. Vedrachi se savjetuje da ne dovode kućne ljubimce u depresiju i povede ih sa sobom na putovanja, kompaktna veličina djece to dopušta.

Paranci su dobri pratitelji i pogodni su za usamljeno održavanje, brzo se pričvršćuju za vlasnika. Bolje je ne uzimati ih u obitelji s djecom, psi ne toleriraju pažnju i bit će u stalnom stresu. Idealna kuća za Pomeranz - gdje živi usamljena osoba ili obitelj s djecom adolescencije.

Važno! Kongenitalna hrabrost čini ih da traže avanturu. U slučaju sukoba, oni mogu napasti većeg neprijatelja. Psi se lako slažu s drugim životinjama, ali s vremenom počinju dominirati.

Značajke karaktera i obrazovanja

U šetnji psom bolje je staviti na uzicu

Kako se brinuti za snijeg -bijela kosa

Posebnu pažnju zahtijeva krzneni sloj kućnih ljubimaca. Borba se provodi svaka tri dana, za osobe koje trebate posjetiti profesionalni mladost. Samo s njim možete postići idealan izgled u kojem će kućni ljubimac izgledati dobro -produženo, zdravo i lijepo.

Posjeta frizera tolerira se mirno, a neki čak vole takvu povećanu pažnju na svoju osobu. Jednom svakih 2-3 mjeseca moraju se okupati, nakon završetka postupka, sušiti sušilom za kosu. Bez pranja na osjetljivoj koži, gljivična infekcija može biti opravdana.

Važno! Postupci kupke provode se s posebnim šamponima koji drže bjelinu vune. Upotreba drugih može izazvati svoje žuto i pojavu ne -standardnih tragova. Prije kupnje deterdženta trebate savjetovanje veterinara ili uzgajivača.

Za i protiv

Pozitivne kvalitete pahuljastih beba uključuju:

 • neobična ljepota;
 • Razigranost, dobra volja, sposobnost zabavljanja svog gospodara i svih kućanstava;
 • nedostatak sukoba s drugim kućnim ljubimcima;
 • spremnost za igre;
 • Kompaktne dimenzije i sposobnost da ih povedete sa sobom da posjete ili putuju;
 • dobro zdravlje, dugi životni vijek;
 • Nedostatak posebnih zahtjeva za dnevnu prehranu, jeftina hrana za minijaturne pse može se kupiti u bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce.

Bilješka! Pomerantsev je često naviknut na upotrebu mačjeg toaleta. Ovaj će pristup ublažiti potrebu za šetnjom obilne kiše ili snježnih padavina, upozorit će hladnoću u životinji.

Negativne karakteristike vrste uključuju sljedeće točke:

 • Povećani entuzijazam - Kad se pojavi zanimljiv objekt, Pomeranini se prestaju pokoravati naredbama;
 • potreba za stalnom skrbi o vuni, troškovima njegovatelja;
 • Moling, u sezonskom razdoblju vuna će se raspršiti po cijeloj kući;
 • Snažna emocionalnost, budući da su vanjski podražaji dobrodošli glasno lajanje;
 • Visoki troškovi štenaca.

Važno! Nedostaci Pomeranaca uključuju nemogućnost držanja u kući s djecom mlađe od 10 godina. Zaustavu dijete s lukom ne podnosi povećanu pažnju na druge predmete, osim na njezinu vlastitu osobu.

Odabir šteneta i cjenovnog raspona

Kupnja bijelog šteneta Spitz koštat će 25-80 tisuća. trljati.* Skeniranje troškova je povezano:

 • s rodovnikom;
 • osobne osobine šteneta;
 • Pravo posjeta i sudjelovanja na izložbama.

Bolje je kupiti dijete u dokazanim rasadnicima, kupovina na sumnjivim mjestima može učiniti vrlo skupo. I umjesto čistokrvne životinje, kupac će dobiti nepoznatu mješavinu s psihičkim problemima.

Medvjed -izgleda da su Spitteri minijaturni, ali ponosni psi s vlastitim karakterom i preferencijama. Bijela vuna zahtijeva povećanu pažnju, dakle, u nedostatku mogućnosti stalne skrbi, bolje je kupiti kućne ljubimce s manje označavanja bojenja.

*Cijene su naznačene za listopad 2019.

Članci o toj temi
LiveInternet